Skocz do zawartości
IGNORED

gdzie kupie te kondensatory ?!

Szarak

Rekomendowane odpowiedzi

no zesrać się można. w madralu zerowy wybór, nigdzie nic nie ma.

szukam takich cerafinów:

6.3V: 100uF, 470uF, 220uF

16V: 47uF, 470uF, 4700uF

35V: 100uF

50V: 100uF, 22uF

z tym 4700uF będzie problem, trzeba będzie je zastąpić kilkoma mniejszymi.

wie ktoś może gdzie bezstresowo można zamówić, zapłacic gotówką i mieć z głowy ?

https://www.audiostereo.pl/topic/9336-gdzie-kupie-te-kondensatory/

a może tu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) /price/stock-capacitor.htm )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szarak. Odpowiedź jest prosta aczkolwiek może cię nie satysfakcjonować: nigdzie w polskim grajdole nie dostaniesz Elny Cerafine (poza niektórymi modelami niskonapięciowymi typu 47uF/16V, chociaż i to staje się rarytasem). Też to przerabiałem.

Tam jeszcze nie kupowałem, ale wymieniałem z gostkiem maile - bardzo konkretny, a sklep znany, więc nie powinno być problemu. Szukając innych rzeczy cerafine widziałem też tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - nie ma takich jak chciałeś, ale kupowałem już w tym sklepie - towaru nie było więc zamówił specjalnie dla mnie, płaciłem kartą (uwaga - do cen dolicz 17,5% VAT). Polecam też www.partsconnexion.com - BG nie muszą być dużo droższe od Elny, a przesyłka pocztą lotniczą to jakieś $5 i nie clą... Też płaciłem plastikiem.

Ukryta Zawartość

deja vu:

tak, jestem prawdziwym europejczykiem. szkoda tylko, ze matka płaci 3x tyle za wieprzowine polską (europejską) niz polską (nieeuropejską). o cukrze juz nie wspomnę. no ale nie bede zapeszal... moze

jednak cos sie urodzi...

romekp:

problem właśnie w tym plastyku, a raczej w jego braku. a co do BG, gdzieś widziałem testy tych kondziorów

i jakoś niespecjalnie się popisały. test badał zdolności stabilizujące napięcia kondziorów i tam najlepiej wypadły

sanyo oscon i elna cerafine. na celowniku mam te drugie, bo o pierwszych za dużo nie słyszałem.

i dzieki za ostatniego linka, nie mam juz watpliwosci jakie kondziory wsadzic do wzmaka.

dobra, zastanowie sie, popisze do sklepow, dowiem sie dokladnie co i jak, moze sie uda. w razie czego

mozna liczyc na Twoją pomoc, romekp ? :)))

pytać pytali, ale nie powiedzieli: produkujecie najlepsza wieprzowine w europie. jesli powiecie tak, automatycznie cła (czy insze podatki graniczne) zostana zniesione i wasz towar stanie sie bardzo atrakcyjny i porzadany na rynkach europejskich. skutkiem tego bedzie przeznaczenie 4/5 waszej produkcji na eksport. u was zostanie malo wieprzowiny i cena niestety wzrosnie.

jasne, wejście do unii to piękna sprawa. szkoda tylko, że mamy tak nieudolną administracje, że pewnie 2/3 tych srodków unijnych albo przepadna (bo nie spelnimy jakiegos tam warunku) albo zostana wydanie na... utrzymanie naszej administracji...

wiesz, dopóki niemiec za swoją średnią krajową płac może kupić 4 razy więcej niż polak za swoją średnią to dla mnie nadal jesteśmy poza europą.

nawiązując do tematu: unia unią, a cerafinów ni ma :/

• 6 miesięcy później...

Przy okazji wtrącę pytanie. Mam wzmaka grundig fine arts A-9000. Jest to najwyższy model z serii robiony przez między innymi marantza i kilka innych firm. Waży 17kg jest to dual mono 2x120W przy 8Ohm. W środku ma po dwa kondensatory Nippon Chemi-con każdy 71V i 6800uF.

Problem to wiek wzmaka, ma już 18lat i nie wiem czy kondensatory nie wyschły, jak to sprawdzić, jak to wpływa na dźwięk????

Jestem zielony jeśli chodzi o elektronikę, czy muszę zmienić kondensatory???

Jeśli tak to na jakie i czy tylko te 4 wymienić, czy może inne.

Gdzie kupić ????

Czy warto???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.