Skocz do zawartości
IGNORED

REL T5 a może inny?

Piniu2906

Rekomendowane odpowiedzi

15m2 i subwoofer i to jeszcze w stereo? Z całym szacunkiem stereo i suboower to dwie wykluczające się rzeczy, tym bardziej w 15m2.

Naim CD5XS + NAT05XS + Supernait + Hicap 2 + FlatCap x2 + HiLine + Naca5 + Spendor A5

15m2 i subwoofer i to jeszcze w stereo? Z całym szacunkiem stereo i suboower to dwie wykluczające się rzeczy, tym bardziej w 15m2.

...

Dlatego też ja pytałem u alternatywę dla T5 bardziej do kina, niż stereo.

Owszem, fajnie jakby i w stereo fajnie uzupełniał głęgoki dół w parze z focusami 160, ale wiem, że nie ma uniwersalnego ideału :)

Zatem, jeśli nie T5, to co do około 2 tysi ?

Może jakiś Velodyne?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Jasne, tylko że wątek jest założony w dziale "stereo" zatem o użyteczności subwooofera w zestawie stereo pisałem.

Naim CD5XS + NAT05XS + Supernait + Hicap 2 + FlatCap x2 + HiLine + Naca5 + Spendor A5

sly30,

Za info dotyczące DSP dzięki.

Może ktoś np. ma/zna Velodyne EQ-MAX 10 (lub 8) i mógłby napisać o nim kilka słów?

Widzę, że one mają DSP i ciekaw jestem jak się sprawują zarówno w kinie jak i w stereo w niedużym pomieszeczeniu 15m2.

Miałem 10tel,w kinie bajka, do spokojniejszych klimatów dawał radę ale potem odkryłem bas z obudowy zamkniętej atc i velodyne poszedł pod młotek, za wolny i za Msiowaty zrobił się. Co do ustawień to mimo kalibracji przechodząc z nim przez 3 pokoje odsłuchowe stojąc zawsze w rogu nigdy nie grał tam gdzie chciałem...

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

hydrogen,

ale przecież ATC SCM 11 nie schodzą tak nisko, jak ten Velodyne i jego zadanie jest zgoła inne, prawda?

Poza tym, skoro sub okazał się za wolny i za misiowaty oraz pomimo kalibracji był ciężki w ustawieniu, to może trzeba było spróbować właśnie RELa T5 ?

P.S. W jakim metrażu grał u Ciebie ten EQ-MAX10 ?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

No wlasnie kupuje tego rela od paru miesiecy tylko wciaz sie powstrzymuje bo czekam na atc 40 na ebayu...

Prawda jest aby uslyszec bas z atc 11 to trzeba dobrze trafic z wzmakiem,caspian naprawde daje tu rade ale moja historia z velodyne byla taka ze na poczatku mialem go aktywny przez caly czas,w miare uplywu czasu przez rozne wzmaki i rozne paczki systematycznie go sciszalem i obcinalem zakres az w koncu przy atc zaczal mi przeszkadzac. Potem po jakims seansie filmowym zapomnialem go wylaczyc i wlaczajac muzyke stwierdzilem ze potrzebuje cos lepszego...poki co wogole mi go nie brakuje w stereo a na jeden film w miesiacu to tylko przeszkadzal.

Najdluzej gral w 25m2.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Witam ja już obecnie gram na monitorach ktore nawet niestaram sie integrowac z subem. Mając rela t5 przez 2 lata moge śmiało stwierdzic że to dobry sub ale według mnie zależy teź co kto słucha i jak nagrane.Kupując go próbowałem go zintegrować w posiadanymi wtedy glośnikami kef iq70 i owszem poprawa w basie duza no ale kefy z nadmiaru basu nie słyną wiectak miało być. Jednak słuchając już dynek contour 1.3se to powiem ze wogole żadko mi sie chciało wstawac by go podłączac. Myśle że napewwno przy nagraniach ktore mają taką linię melodyczną basu to bedzie ok ale ile takich nagrań jest? Mówiąc fakty to dobry monitor potrafi dać slyszalne 34hz a to myśle juz jest ok. Sub napewńo daje wiekszą frajde ake trzeba za takiego dac sporo kasy.

• 5 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.