Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak CD-06 jak to możliwe?

marekwaudio

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

Nie żebym znalazł jakiś błąd, ale chyba ograniczenie z założenia. Oprogramowanie Xindaka rozpoznaje na krążku np 23 utwory (tak jest często z krótkimi kawałkami w muzyce z filmów), ale dochodzi do 20go i powraca do pozycji 1wszej.... czyli powyżej 20stu nie odtworzymy.

Oprogramowanie Xindaka rozpoznaje na krążku np 23 utwory (tak jest często z krótkimi kawałkami w muzyce z filmów), ale dochodzi do 20go i powraca do pozycji 1wszej.... czyli powyżej 20stu nie odtworzymy.

Co za szmelc. Szkoda słów.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Mam taką płytkę testową gdzie są 64 ścieżki, zlicza je wczytując (pokazuje 64) ale odtwarza zawsze tylko do 20j.

Tak założyli że płyta mieści ilość danych, przeliczyć na zajętość utworu itd......

W instrukcji tego nie piszą, pilot jest przystosowany do wybierania w pełnym zakresie, czy to powód do zwrotu towaru???

Mam taką płytkę testową gdzie są 64 ścieżki, zlicza je wczytując (pokazuje 64) ale odtwarza zawsze tylko do 20j.

[...] czy to powód do zwrotu towaru???

Ewidentnie to totalny szmelc. Standard Red Book opisujący techniczne aspekty CD jasno stwierdza, że płyta może liczyć maksymalnie 99 utworów. Każdy odtwarzacz MUSI więc być zdolny do odtworzenia takiej ilości scieżek. Nawet najgłupsze DVD za 100 zł z marketu nie ma z tym problemu.

Ewidentnie Twój odtwarzacz jest spaprany. Zwróć go czym prędzej i kup jakąś normalną maszynę

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Ewidentnie to totalny szmelc. Standard Red Book opisujący techniczne aspekty CD jasno stwierdza, że płyta może liczyć maksymalnie 99 utworów. Każdy odtwarzacz MUSI więc być zdolny do odtworzenia takiej ilości scieżek. Nawet najgłupsze DVD za 100 zł z marketu nie ma z tym problemu.

Ewidentnie Twój odtwarzacz jest spaprany. Zwróć go czym prędzej i kup jakąś normalną maszynę

Dokładnie. Do zwrotu. Poza tym dalej nie mogę uwierzyć, że to prawda. Przecież ten CD jest już na rynku kupę czasu, a dopiero teraz dowiedziałem się o czymś takim. Może to tylko Twój egzemplarz?

Przecież dopiero wrócił z serwisu... wymieniono układ czytający.

Napisałem znów do Polpaku........

Mam też stare 9 letnie DVD, tam nie ma problemu z tymi płytami (a boję się że znów z serwisu napiszą że urządzenia tej klasy nie muszą czegoś...jak ostanio.)

Napisałem do pana Łabanowskiego z AUDIO który testował owo urządzenie (bez odzewu) , ale oni chyba nie zagłębiają się w takie aspekty jak techniczna poprawność

kurcze, aż się wierzyć nie chce, ale może niech się wypowiedzą na ten temat inni posiadacze CD-06 a może także Muse 1, 2, i 3, czy u nich też czytają płyty do 20 ścieżki, bo tak mi się wydaje że niestety trafiłeś na wyjątkowo felerny egzemplarz, parę lat temu po super recenzjach w prasie te odtwarzacze razem ze wzmacniaczami były chętnie kupowane, przypuszczalnie sporo ludzi ma je w swoich systemach, na allegro też z rzadka są wystawiane, gdyby to był taki wiecznie psujący się szajs, to byłaby cała masa ogłoszeń dotyczących ich sprzedaży ludziska pozbywali by się ich na potęgę, no ale to tylko moja teoria, może się mylę, pzdr

Chętnie poznam opinie innych użytkowników. Szkoda bo dźwięk mi pasuje. Narazie serwis milczy, i znów wątpię czy wiedzą co to może być (jak poprzednim razem). Najpierw myślałem że w serwisie zapętlili sobie jakiś program żeby wielogodzinnie go testować, ale czyściłem wszelkie ustawienia w ciemno.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.