Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie do posiadzaczy amplitunerow denon avr 2106

michal396

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie kolegow po bardzo dlugiej przerwie. Jestem audiofilem stereofonicznym; uzaleznienie trwa i portfel rujnuje :-)

Kupilem wujkowi amplituner uzywany denon avr 2106 i zaczalem go dokladnie sprawdzac. Wlaczylem tryb stereo 7 kanalowy i tylko jedna pare kolumn podlaczalem do kolejnych odczepow. Ku mojemu zdziwieniu na wysjciach do glosnika centralnego jest obciety sygnal i ida same sredni. Nie dziwiloby mnie to w jakim trybie przstrzennym czy dolby etc ale stereo 7ch to mi sie wydaje ze powinno dawac na kazdym wyjsciu jednakowy sygnal tak jak robi to moj amplituner harmana. Zadzwonilem do serwisu denona i tam mily pan uspokoil mnie mowiac, ze amplitunery denona tak maja. Nie wiem czemu nie daje mi to spokoju.

Prosze napiszcie jak jest u Was.

P.S. Bardzo pozytywnie zaskoczyl mnie dzwiek stereo tego amplitunera, w kinie nie zdazylem posluchac bo wujek plakal ze juz go chce:-). Posiadam duzo "lepszy" sprzet stereo a z przyjemnoscia sluchalem go kilka godzi. Fajna rozbudowana gora(nie idealna :-) ) ale za te pieniadze czego chciec wiejcej, duzo powietrza w dzwieku, srednica jak najbardziej ok a bas duzy gleboki troszke wolnanawy ale jak najbardziej w granicach normy. SUPER:-) Za te pieniadze(w uzywce) rewelacja.

Pzdr

Ku mojemu zdziwieniu na wysjciach do glosnika centralnego jest obciety sygnal i ida same sredni. Nie dziwiloby mnie to w jakim trybie przstrzennym czy dolby etc ale stereo 7ch to mi sie wydaje ze powinno dawac na kazdym wyjsciu jednakowy sygnal tak jak robi to moj amplituner harmana. Zadzwonilem do serwisu denona i tam mily pan uspokoil mnie mowiac, ze amplitunery denona tak maja.

na pilocie kolejno - setup / 2x w dół / speaker setup / speaker config / central - small czy large miałeś ustawione ?

ustaw na large i sprawdź jak teraz gra

No wiem o tym, ale tego kurna nie zrobilem bo mi to za pozno do glowy przyszlo. Jak dzisiaj podlaczalem u wujka ten amolituner to wszedlem w te ustawienia i na pewno byl small ale chyba small tez byly surroundy bo zwrocilem na to uwage a graly pelnym dzwiekiem. Pogadam z wujkiem i powiem mu, zeby poslucham tej centralki na obu ustawieniach. Dzieki za info i czekam na kolejne. PZdr

jeszcze zależy na ile ustawione było odcięcie "crossover frequency" (40,60,80+)

w 2106 jest o tyle źle, że nie da się ustawić osobnego podziału dla centralnego i frontów, tylko jest wspólne odcięcie dla wszystkich kolumn ustawionych na "small"

"nie da sie ustawic osobnego podzialu dla centralnego i frontow"

To mym gorzej bo napisalem, ze wszystkie kanaly graly pelnym pasmem tylk centralny gral samymi srednimi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.