Skocz do zawartości
IGNORED

dzwiek z NAS na wzmacniacz po LAN

GoorY

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakby laikiem jestem i moje pytanie może nie zawierać poprawnej terminologii więc proszę o wyrozumiałość.

Do tematu, konfiguracja:

TV LED Samsung UE40D6500 podłączony do sieci domowej LAN, do tej samej sieci podłączony serwer NAS Synology. Odtwarzanie Div'x po sieci LAN bez problemu. Dźwięk, obraz na TV - OK.

Do TV podłączony przez SCART (ze scart wyciągnięte tylko audio - chinch) stary wzmacniacz Technics'a w technologii stereo jeszcze ;).

Dzwięk z tunera TV (dvb-s, dvb-t, dvb-c) bez problemu odtwarzany poprzez wzmacniacz... Ale jeśli odtwarzam Div'xa z NASa czyli po LANie to obraz na TV jest OK, dzwięk na TV jest OK, natomiast na wzmacniacz wychodzi dźwięk z tunera telewizyjnego który był ostatnio odtwarzany...

Czyli na TV widzę film z NASa, słyszę dzwięk z NASa a przez wzmacniacz słyszę TVP1... :)

Ta sama sytuacja jest kiedy odtwarzam film z BlueRay podłączony przez HDMI.

Wiem że drugi problem rozwiąże nowy AV Reciver z HDMI, ale jak jest z tym dźwiękiem po LANie?

Pozdrawiam

GoorY

https://www.audiostereo.pl/topic/93886-dzwiek-z-nas-na-wzmacniacz-po-lan/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.