Skocz do zawartości
IGNORED

DAC DO ROTELA RCD-1072

tomaszE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam ochotę zakupić DACA do mojego RCD-1072 tylko zaznaczę ze nie wiem co kupić jestem w temacie DAC zupełnie mało z orjętowany co dobrze zagra z tym CD-kiem reszta elektroniki to RB-1080 i pre RC-1070 kolumienki to DIYA na scanach,prosze o jakieś propozycje Pozdrawiam Tomasz

Pozdrawiam

Tomasz

https://www.audiostereo.pl/topic/93920-dac-do-rotela-rcd-1072/

Witam ,muda44 co masz na myśli lepszy zasilacz ,a tak przy okazji po mojej długiej nieobecności odpowiem na twoje pytanie/Jak z perspektywy czasu oceniasz Superiory w zwrotnicach?/ oceniam je bardzo dobrze ale powiem ze od punktu wyjściowego jak je zamontowałem

u siebie miałem dużą zmianę w elektronice to znaczy jak je montowałem to miałem YAMAHE RX-V3900 + CD PIONEER 705 a na chwile obecną mam ROTELA RCD-1072 +RC-1070 i RB-1080 do stereo i do kina ROTELA RSP-1068 oraz dwie końcówki RB-1070 i RB-1050

tak ze nie wiem jaki to miało dżwięk z yamahą (nie pamiętam) ale wiem ze z rotelem to gra naprawdę bosko ,ale wracając do tematu masz dla mnie propozycje jakiego daca mogę sobie podpiąć do mojego systemu

Pozdrawiam

Tomasz

Tu masz wszystko...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jezeli szukasz max przejrzystości ale bez osuszania barw i chcesz wyciągnąć jak najwięcej informacji z płyt to polecam Ci tego DACa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jezeli szukasz max przejrzystości ale bez osuszania barw i chcesz wyciągnąć jak najwięcej informacji z płyt to polecam Ci tego DACa

rozumie ze masz to w swoim systemie albo miałeś ,do jakiego systemu to miałeś podpięte do jasnego czy przeciwnie, bo rotel gra ciepło i słodko a ten CD-ek wyjątkowo

dynamicznie i dość ostro a jego przetwornik DAC jest naprawdę słaby i w dodatku ma dość duże własny szumy ,które nie mają złego wpływu na dżwięk mam nadzieje ze wiesz co mam na myśli potrzebuje trochę zmian wprowadzić i myśle ze zastosowanie zewnętrznego daca jest dobrym pomysłem

Pozdrawiam

Tomasz

System masz w " o mnie "

Obecnie jako napęd mam Pioneera PD9700 - kabel coax ProfoGold 400 - Arcam rDAC - Van Den Hul The Orchid - wzmacniacz UGODA przez potencjometr 10 kilo - Equilibrium Aurora i kolumny na Scanach D3004/6600 i 18W8531. Nacinany Revelator.

Na tym DACu kończę na długo poszukiwania żródła .

Jedynie dwa Pioneery ( PD9700 i 8700 ) będę modyfikował pod napędy .

Muda44 a co sądzisz a AUDI NEMESIS czy dobrze to zagra z tym CD-ekim, w załączniku fotka, mam okazje jego kupna

Obecnie jako napęd mam Pioneera PD9700 - kabel coax ProfoGold 400 - Arcam rDAC - Van Den Hul The Orchid - wzmacniacz UGODA przez potencjometr 10 kilo - Equilibrium Aurora i kolumny na Scanach D3004/6600 i 18W8531. Nacinany Revelator.

no to w moim systemie kable połączeniowe to VAN DEN HUL -THE SECOND a głośnikowe to KIMBER 4TC i zasilanie to VINCENTY . A co sądzisz o dacu AUDIO NEMESIS mam okazje jego kupić

Pozdrawiam

Tomasz

Nie znam.

Kumpel przysłał mi rDACa i tak już u mnie został.

A właściwie nie ten , tylko nowy miałem dwa dni później u siebie :)

Miałem różne CDki , wiem jak grały i grają , a jak gra Arcam .

Podoba mi się to że wyciaga tyle detali , bez ostrości z ładną barwą.

Z IC spróbuj VDH Hybrida .

może i to jakaś koncepcja na wymianę kabli ale troch tego przerobiłem i w moim zestawieniu naprawdę pozostanę przy tym co mam no chyba ze to będzie skok naprawdę już na hi-end ,puki co to będę szukał koncepcji na zakup DACA tylko ze ja mieszkam na zadupiu polski i nie mam u siebie nawet możliwości posłuchania choćby zwykłego systemu typu składana YAMAHA a co dopiero jakiegoś kolwiek DACA

tak więc szukam pomocy na forum

Pozdrawiam

Tomasz

Ja napiszę o ANem. Używam AN upgr. 2 od roku. Jest zlampizowany i nieco przebudowany. Jak dla mnie świetny - gra szybkim, dynamicznym dźwiękiem, bardzo precyzyjny i przestrzenny. Potrafi w łatwy sposób przekazać dynamikę bardzo czytelnie różnicując dźwięki ciche i głośne nawet w gęstych symfonicznych koncertach - a to cecha która daje się żadko zauważyć w innych DAC'ach. Daje bardzo dobry bas, otwartą górę i gęstą średnicę. Dźwięk nabiera namacalności i obecności. Warto wyminić w nim kondensatory wyjściowe, oraz gniazda. Ważna uwaga - należy koniecznie wymienić zegar w CD'ku - jest na to bardzo wrażliwy. Zawsze wymiana zegara poprawiała praktycznie każdy aspekt dźwięku - dotyczy to też tego DAC.

Tomek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.