Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór wzmacniacza lampowego.

WujekBG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Na początek drogi ze wzmacniczem lampowym nie kupuj DIY,nawet jeśli grają to jest jeden prozaiczny powód - będziesz miał problem z odsprzedażą,jeśli chodzo o Phasta to całkiem rozsądny wzmacniacz,bardzo uniwersalny,napędzi twoje kolumny ale jeśli słuchasz wokali to barwa w tych wzmacniaczach niestety stoi pod znakiem zapytania....Pozdrawiam.

Można jaśniej z tą barwą? Mowisz o Anniversary, o monoblokach czy o pre?

Witam

Przeglądam forum w poszukiwaniu informacji na temat brzmienia i opinii użytkowników wzmacniaczy lampowych.

Poszukuje wzmacniacza do pokoju 16m2 ,kolumny Triangle Titus ES ,źródło Linn Genki - muzyka tylko jazz .

Słucham wyłącznie wieczorami lub nocą.Nie interesują mnie wysokie poziomy głośności.Kolumny raczej też łatwe do wysterowania ,cenie w dźwięku barwę i powiedzmy "autentyczność" ,naturalność brzmienia instrumentów akustycznych.

Przeglądam regularnie ogłoszenia i wytypowałem dwa modele wzmacniaczy jednak są to zupełnie różne konstrukcje :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(niska moc ale dobra barwa i wogóle pozytywne komentarze ,łatwo dostępne lampy, przejrzysta i prosta konstrukcja)

Ukryta Zawartość

(duża moc , 50 watt z czterech EL34 ? możliwe to? , niestety bardzo mało opisów tego wzmacniacza )

I tu moja prośba do osób które mogą coś powiedzieć na temat w/w urządzeń ?Będę wdzięczny za wszelkie uwagi ,sugestie i opisy na temat tych dwóch wzmacniaczy. Moje preferencje podałem na początku postu proszę o pomoc czy warto się tymi konstrukcjami interesować itp.

Intryguje mnie mała moc P1 SE - czy wystarczy do wysterowania Triangli Titus ES?

Z drugiej strony 50 watt z Jolidy zupełnie nie będzie wykorzystane w moim systemie.

Czekam na wpisy.Pozdrowienia dla miłośników lamp.

Nie mam w tej chwili czasu , później skrobnę parę słów , póki co odpuść sobie tą Jolidę !!! Proszę i przestrzegam , Piotrek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

• 4 lata później...

A co sądzicie o tym wzmacniaczy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Jest wart swojej ceny?

Ukryta Zawartość

A co sądzicie o tym wzmacniaczy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Jest wart swojej ceny?

Dam sie sprowokować... :) To wzmacnizacz do gitary elektrycznej. Moze lepiej zapytaj np. tu:http://forum-gitara.pl/ :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.