Skocz do zawartości
IGNORED

JAKIE KOLUMNY DO PIONEERA VSX-908RDS?

spartan250

Rekomendowane odpowiedzi

jaki pokój, jaka muzyka, jakie oczekiwania co do brzmienia ?

pamiętaj też że do frontów musisz kupić pasujący centralny z tej samej serii, nie wiem czy Tonsil Bolero takowy ma (pomijam brzmienie ale po starym Tonsilu nie ma co oczekiwać nic dobrego)

jaki pokój, jaka muzyka, jakie oczekiwania co do brzmienia ?

pamiętaj też że do frontów musisz kupić pasujący centralny z tej samej serii, nie wiem czy Tonsil Bolero takowy ma (pomijam brzmienie ale po starym Tonsilu nie ma co oczekiwać nic dobrego)

napewno lepszy stary tonisl od nowych sklepowych głosników a duzo czytałem i pytałem pana który pracował w tonsilu 20lat i polecał mi te kolumny

lepszy od czego, od Clatronic ? tu bym się zgodził :)

jeśli chodzi o normalne kolumny to nawet tanie Koda grają naturalniej, o porównaniu do zestawów za większe pieniądze nie ma co nawet wspominać

nie wiem każdy ma swoje zdania napewno kolumny za 4 tys zagrają lepiej brzmieniowo .ale tonsil to bardzo dobra firma nie wiem dlaczego ludzie tak besztają tonsila a sami ukrywaja w domu tonsila afirmy napewno stray tonsil jest lepiej zrobiony niz teraz wiekszaxc kolumn te nowe nawet 20 lat nie wytrzymaja

pan z Tonsila może był miły i przekonywujacy, ale wpuszcza Cię w maliny

i wierz mi, nie potrzebujesz kolumn za 4 tys. ani nawet za połowę tej kwoty, aby przebić takie Bolero

to jakie proponujesz ?

zależy mi na niskim basie i dobrego dzwieku jakosciowo teraz posiadam scherzo 350

ten amplituner jest zbyt słaby aby uciągnąć takie kolosy

Scherzo czy Bolero to i tak tu nie dopasujesz centralnego...

kolumn do jakiej kwoty w ogóle szukasz ? jak duży masz pokój ?

ten amplituner jest zbyt słaby aby uciągnąć takie kolosy

Scherzo czy Bolero to i tak tu nie dopasujesz centralnego...

kolumn do jakiej kwoty w ogóle szukasz ? jak duży masz pokój ?

w katalogu pisze ze scherzo 350 potrzebują wzmacniacza od 50watt w górę wiec ten amplituner daje naprawde rady ma 110watt na wejscie nagłasniałem juz jedna osiemnastke na 100metrach kwadratowych i było głośno.

specjalnie kupiłem ten ampiltuner bo on jest z końca lat 90tych dokładny rok 1999 a kolumny sa też z lat 90tycha a głosniki tonsila robiona na licencji pioneera owego czasu:)

W praktyce ma się to "jak piernik do wiatraka". Mimo, że były to jedne z lepszych wzmacniaczy w tamtych latach ciężko mu będzie wysterować takie klocki jak scherzo 350 - o ile w ogóle jest to możliwie z innym sprzętem. Barwę to one mają fatalną i faktycznie nadają się tylko na 18-ki itp.

W praktyce ma się to "jak piernik do wiatraka". Mimo, że były to jedne z lepszych wzmacniaczy w tamtych latach ciężko mu będzie wysterować takie klocki jak scherzo 350 - o ile w ogóle jest to możliwie z innym sprzętem. Barwę to one mają fatalną i faktycznie nadają się tylko na 18-ki itp.

bo to są kolumny do muzyki dyskotekowej i przeznaczone do mocnego grania one maja takie brzmienie wiec mi nie zależy na jakosci od tego mam satelity na złagodzenie scherzo maja mi dac tylko sporo bassu bo one to potrafia robic najbardziej to ich jedyna zaleta

te mają 30cm bas i lepsze tupnięcie od Scherzo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

taka kosmiczna cene nikt nie kupuje takich kolumn chyba gwiazdy jakies

Ukryta Zawartość

nie wspominałeś nic jak drogich kolumn szukasz, więc podałem jedne z lepszych

szu

nie wspominałeś nic jak drogich kolumn szukasz, więc podałem jedne z lepszych

szukam takich do 2000 tys złotych dziwne żeby porównywac scherzo które były warte jako nówki 1500zł a kolumny za 140 tys

Ukryta Zawartość

i pewnie nikt z forum nie posiada takich kolum jakie podałes w linku .to już przesada

Ukryta Zawartość

szuszukam takich do 2000 tys złotych dziwne żeby porównywac scherzo które były warte jako nówki 1500zł a kolumny za 140 tys

i pewnie nikt z forum nie posiada takich kolum jakie podałes w linku .to już przesada

Z tonsila były jeszcze ZEUS - te to dopiero robią zamieszanie

Z tonsila były jeszcze ZEUS - te to dopiero robią zamieszanie

jednak zostawię sobie te scherzo 350 dostarczają mi dużo ilości basu i są głośne to jest ich jedyna zaleta bo maja taka charakterystykę z panem z tonsila rozmawiałem on pracuje już 20lat w tonsilu

a jakie satelity na tyły polecacie żeby dawały ładny krystaliczny dzwięk?

jednak zostawię sobie te scherzo 350 dostarczają mi dużo ilości basu i są głośne to jest ich jedyna zaleta bo maja taka charakterystykę

no nie, ja nie wiem - albo kolego masz 12 lat albo sobie jaja tutaj robisz, albo jakieś prowokacje...

nie potrafię ogarnąć takiego toku myślenia... no bo jak jedyną zaletą Scherzo jest głośne granie i duża ilość basu (sam to napisałeś) to już wszystko co potrzeba ?

zatem po co zmieniać chcesz kolumny ? do takich wymagań - kolejnym etapem rozwoju na drodze audiofilskiej są jeszcze większe od Scherzo estradowe kolumny

no nie, ja nie wiem - albo kolego masz 12 lat albo sobie jaja tutaj robisz, albo jakieś prowokacje...

nie potrafię ogarnąć takiego toku myślenia... no bo jak jedyną zaletą Scherzo jest głośne granie i duża ilość basu (sam to napisałeś) to już wszystko co potrzeba ?

zatem po co zmieniać chcesz kolumny ? do takich wymagań - kolejnym etapem rozwoju na drodze audiofilskiej są jeszcze większe od Scherzo estradowe kolumny

Dokładnie. Też myślę, że to jakiś "DŻOŁK". A co do 20 letniego stażu Pana z tonsilu to dziwne kiedy go odbył 30-40 lat temu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.