Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory do 2 tyś. stx?

se8a

Rekomendowane odpowiedzi

Fakt, kolumny te nie posiadają ostrej góry, ale również nie grzeszą solidną podstawą basową - pomimo średnicy głośnika. Kapitalna średnica, niezwykle precyzyjne, bardzo dobrze grające z lampą. Jak na mój gust bardzo specyficzne brzmienie. Moim skromnym zdaniem rocka na tym raczej nie posłuchamy.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

• 4 tygodnie później...

Odnawiam temat, niestety do tej pory nie dokonałem zakupu ale odsłuchałem ostatnio 3 modele monitorów.

Pylon monitor - poza tym, że oferowały fajną przestrzeń, stereofonię i średnicę to nie urzekły mnie. Na minus wykonanie, zbyt mało basu, jakis pudełkowaty dzwięk chyba przez brak wytłumienia o czym gdzieś czytałem no i ta góra nieciekawa tzn. nieczysta.. Szczerze to byłem podjarany, ze odsłucham tych kolumn po recenzjach jakie czytałem a tu całosc zrobiła na mnie srednie wrazenie.. jak za 1000 zl za pare to moze byc ale to chyba max ile bym dal.

Klipsch synergy b20 - po Pylonach od razu na plus bas, przyjemny, potężniejszy i to z mniejszego głośnika, góra o klase lepsza bardzo czytelna, dokładna a ilosciowo troszke mniej niz w Pylonach, na minus - czasem braki w srednicy, a pomiedzy kolumnami czasem jakas pustka w dzwieku się robiła..

3 kolumny to były male monitorki i tu totalnie zapomniałem nazwę - niestety mialy bardzo malo basu ale pozostale zakresy odebrałem bardzo pozytywnie na tle poprzednich kolumn..

Teraz chcialbym odsłuchac Paradigmy mini monitor v 7, Klipsch reference rb 61 no i Magnat quantum 653.

Szczególnie te Magnaty mnie ostatnio zaciekawiły, pozytywne recenzje w av tylko troche sie boję tego, ze podobno grają przyciemnionym dzwiękiem, kiedys sluchalem heco metas i one graly bardzo ciemnym ciezkim dzwiekiem.. Cena Magnatów no i wykonanie, wyglad naprawde prezentuje się ciekawie.

Ktos słuchał moze??

posłuchaj dali concept 2. cena ok 1600zł. woofer 16cm więc basu mają sporo. miałem je i grały świetnie.na niektórych nagraniach była naprawdę dobra stereofonia. czasem pojawiał się nawet dalszy plan. nie przesadzam bo długo grały u mnie. w ogóle posłuchaj dali jak możesz. te quantum rzeczywiscie mogą grac potęznie bo woofer większy niz u dali, ale nie słuchałem. i jak możesz posłuchaj jakichś kolumn yamahy serii ns np ns b 500. woofer 13cm ale absolutnie yamaha tu jest na forum pomijana i nikt nie wie jak to gra. a na papierze wyglądają nieżle.

o Dali jak najbardziej myslalem choc mysle, ze sa troche za drogie w stosunku do tego co oferuja.na allegro sa uzywki nad ktorymi sie zastanawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

w związku z kryzysem i tym co się działo z kursami walut podrożały nie tylko dali.

a co do porównań do mission...własnie mam mission m33i. dali concepty są lepsze. lepsza barwa, precyzja..

A może Epos Epic 2 - mieszczą się w budżecie i graja bardzo przyzwoicie.

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Dzieki wszystkim za ciekawe propozycje. Po ostatnich odsluchach padlo na .. Magnaty quantum. 653. Maja to wszystko co potrzebuje, zapas dynamiki, bas, ogolem bardzo uniwersalne i muzykalne. Jutro bede testowal u siebie :-)

Tylko marka mało audiofilska :-)

Mi Magnaty 653 zupełnie nie odpowiadały. Opisałem swoje wrażenia nt. poszukiwań kolumn do mini Denon 107 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Jeżeli kolega se8a nie kupił jeszcze kolumn, to może warto posłuchać MA RX2 ? Mi generalnie dźwięk MA odpowiada.

Ukryta Zawartość

Ja zakupilem i jestem bardzo zadowolony :-) dokladnie to czego oczekiwalem od kolumn. Gora pasma jest delikatna wiec nawet gdy kest jej duzo nic nie drazni, mozna sluchac godzinami. Bas jak dla mnie rewelacja, schodzi chyba nizej niz poptzednie m34, do tego sprezysty bez dudnien. Srednica bardzo czytelna. Dzwiek nie jest suchy i bardzo przyjemnie sie ich slucha. Ogolem kolumny graja bardzo swobodnie, z przestrzenia i "powietrzem". A po odkreceniu galki potrafia niezle dmuchnac :-D. Na chwile obecna mam spokoj dzwiek mojego systemu mnie w pelni zadowala i to jest najwazniejsze.

• 10 miesięcy później...

za 1ooo zl mozna kupic stx mx 140 z mojego doswiadczenia wkoncu sie doczekalismy polskiego konkurecyjnego produktu wzgledem takich firm jak kef monitor audio b&w i innych w danym segmencie cenowym .mam akurat w domu te mx 140 bo pozyczylem od kolegi i powiem tak graja lepiej niz wszystkie kolumny do 1000 zl ktore mialem oczywiscie nie jest to jakis hi end ale w tym przedziale cenowym poprostu maja wiecej zalet od konkurencji np usher ktorego mialem gra super jak na takie male skrzyneczki , niestety kroil bardzo wybrzmienia i niskie czestotliwosci malo tego ushera nie dalo sie sluchac po cichu mx juz sie da dla mnie to wielka zaleta bo nie slucham glosno w domowych warunkach bo mama sasiedzi wyzywaja , lubie sluchac wieczorami cicho , mx ma znakomita szczegolowa srednice bass tez dobry ,kontrolowany najgorszym aspektem jest gora . wedlug mnie usher mail ja ciut lepsza bardziej dzwieczna , ale po podlaczeniu cieplego wzmaka jak np sony ta f 550 es przypuszczam ze moze byc pieknie .zdecydowanie polecam mx 140

.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.