Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RX-V420 + DVD-S 510 proszę o wskazówkę

Łukasz Czarnecki

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry

Jestem nowy na forum; zatem witam i pozdrawiam wszystkich :)

Bardzo proszę o wskazówkę, dobrą radę.. Jestem kompletnym laikiem.. A zamierzam zakupić taki o to zestaw:

YAMAHA RX-V420 + DVD-S 510 Yamaha

Wiem, że to staroć.. :)

Jednak ja wiele nie wymagam.

Zaznaczam, że zamierzam tego sprzętu używać głównie (jeżeli nie wyłącznie) do słuchania muzyki z płyt CD.

Na ten czas w systemie STEREO (mam dwa porządne głośniki KEF - a), być może z czasem 5.1 ale to żaden priorytet dla mnie...

Mam możliwość zakupić ten zestaw, za niecałe 500 zł. Od pierwszego właściciela, stan techniczny i wizualny, że tak się kolokwialnie wyrażę 'perełka'..

I tu pytanie.. Czy jest sens? Czy nie przepłacę? Jednym słowem czy warto?

Nie jestem żadnym audiofilem, chciałem mieć na półce po prostu wzmacniacz i odtwarzacz płyt.

Pokój w jakim będzie grała muzyka to około 25 m2..

Myślę, że wszystko co chciałem przekazałem... Proszę o szybką wskazówkę... Jeżeli nie tak napisałem POST to proszę o wyrozumiałość..

Pozdrawiam serdecznie...

• Moderatorzy

miałem ten odtwarzacz i jako CD całkowita klapa, kup odtwarzacz cd 496, 596 ta 510 jedynie do filmów , ale dziś każda Viva rozłoży ją na łopatki

o ampli się nie wypowiadam bo nie znam

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

dvd jest straszne i dziwię się ze jeszcze gra,ma wiele problemów z odtwarza

niem płyt,amplituner wart w porywach z 300 złotych,tak wjęc rewelacji nie ma,nie lepiej zwykły wzmacniacz ax 496 i cd 496 w tych pieniadzach się zmiescisz.

Ok, dziękuje za dotychczasowe wskazówki..

Zapytam inaczej... Nie musi być yamaha... Ważne abym się zmieścił za wzmacniacz i odtwarzacz w granicach 500 zł i aby były tej samej firmy.. (Chodzi mi o sprzęt z 2giej ręki - na taki mnie stać)

Jeżeli to nie problem dla Was użytkowników znających się na rzeczy to proszę mi coś skompletować :) (z allegro ? :) )

A amplituner 5.1 ponieważ chce mieć otwartą ewentualną furtkę na podłączenie 5 kolumn i subufera - jak pisałem wyżej to nie priorytet, ale zawsze będzie na przyszłość taka możliwość...

Na allegro masz obecnie kilka ofert na CDX-396 w okolicach 100zł, dwie na CDX-496 za 275zł (przekroczyłbyś budżet). Jest też kilka wzmacniaczy za 300-400zł: AX-496, A-700, A-540. Wydaje mi się, że za tak małą kasę zestaw yamahy to optymalny wybór. Ja osobiście wybrałbym 540+396 (400zł) i pozostałą stówkę zainwestowałbym w wymianę kondensatorów we wzmacniaczu i wzmacniaczy operacyjnych w CD.

• Moderatorzy

jak bym szukał niedrogiego i niezłego stereo Yamahy to bym kupił wzmaka i cd z serii 596,gra nieźle, w miarę świeże więc powino się obejść bez awarii, wzmak ma pilota, i spory potencjał, cd fajny dźwięk jedyna wada to chyba że nie łyka mp3

taki zestaw w dobrym stanie kosztuje koło 1000 a jest na tyle fajny , że możesz go pomęczyć kilka lat, nie wiem jaki masz budżet docelowy ale ja uważam że lepiej kupić coś bardziej docelowego co dłużej posłuży niż za 3 mies kwękać nad wyborem, tuner kupisz jakikolwiek nawet przestrojonego analoga za 100 i tak większość stacji nadaje kiepsko

tu masz serię 496:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.