Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Ugoda + preamp Mobeius PROBLEM

Yasioo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich kupiłem preamp Mobieus do Ugody lecz gdy podgłaśniam charczy i dźwięk jest nie wyraźny na baardzo cichym graniu wydaje sie ok dopiero gdy dam troszeczkę głośniej to są te problemy, sprzedający mówił ze wszystko jest w jak największym porządku i ze gra jak należy to moja pierwsza przygoda z lampą wiec nie wiem co jest, macie jakieś pomysły w czym tkwi przyczyna dodam że lampy są dobrane.

Dodam że preamp po prostu cicho gra na godz 12 na potku jest cicho ... nie mam pojęcia testowany był z DAC jak i CD.

Tylko spekuluję, na pewno wypowiedzą się mądrzejsi ode mnie.

Możliwe że Ugoda ma dość niską rezystancję wejściową, dlatego pre lampowy "kuca" i nie jest w stanie w pełni i bez zniekształceń wysterować tego wzmaka.

Tylko spekuluję, na pewno wypowiedzą się mądrzejsi ode mnie.

Możliwe że Ugoda ma dość niską rezystancję wejściową, dlatego pre lampowy "kuca" i nie jest w stanie w pełni i bez zniekształceń wysterować tego wzmaka.

Sprzedający pisał i mnie zapewniał ze zagra kupowałem w ciemno.... u niego na 10 godz już było głośno nie mam pojęcia co jest też grał z tranzystorem... kurde :/ ...

Niestety jakoś w mojej wiosce jedynie ja tak siedzę w tym ....popytam sprzedającego z jaką końcówką grał jego pre i napiszę.

Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie.

Odpisał sprzedający

"grał z orginalną Kodą 2 x 120 W....i nie było żadnych problemów....ja jak kupiłem , to dostałem paczkę i żadnych wskazówek...dopiero musiałem poprosić kolegę obeznanego lepiej z pre lampowymi i przyszedł , pomyślał ...i grało na godz. 10 bardzo dobrze i dla mnie głośno....pozdr."

skoro są czincze i kable sygnałowe to co można pomylić, tam się nic nie lutuje przecież

na wejście pre daje się sygnał ze źródła, a z wyjścia pre daje się sygnał na wejście końcówki mocy

ot cała filozofia

Ugodę sam robiłeś, czy kupiłeś od kogoś ?

Sprawdź jak ona się zachowuje, wysteruj ją bezpośrednio z regulowanego wyjścia źródła.

Jeśli takiego nie masz, to daj z wyjścia "stałego" CD, ale poprzez potencjometr abyś mógł regulować ten poziom wyjściowy z CD.

Ugodę sam składałem i właśnie przez tydzień gdy ją wygrzewałem tak właśnie była podpięta przez potek... ale zamarzyłem mieć lampę by złagodziła brzmienie i kurde są problemy zaraz dodam fotki zasilacza i pre

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 2_t.jpg 3_t.jpg 4_t.jpg

Sry za taką galerie kliknijcie a będziecie mieli całą fotkę

Ps. wyczyściłem piny lamp właśnie czekam zaraz zobaczę może to pomogło.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dałem 300 stówy ... kurde w lampach nie siedziałem jestem zielony co i jak widać fuszera jak skur....n .... i dumam w czym tu siedzi problem

Lampy się żarzą lecz sie kiwotają, nie wiem czy podstawki nie są jakieś wyrobione ....dociskam kominami z sprężynką

Dałem 300 stówy ... kurde w lampach nie siedziałem jestem zielony co i jak widać fuszera jak skur....n .... i dumam w czym tu siedzi problem

Lampy się żarzą lecz sie kiwotają, nie wiem czy podstawki nie są jakieś wyrobione ....dociskam kominami z sprężynką

Na lampach powinny być metalowe kubki dociskowe z gwintem i sprężynami w środku - bez nich nie wolno tego preampa używać z tymi podstawkami.

Ukryta Zawartość

post-8303-0-60049100-1336817855_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak zawsze zakładałem kominy co się może stać gdy kominy nie zostaną zakręcone? ... może to jest jakies rozwiązanie

Wtedy lampy będą osadzone zbyt luźno, może nie być kontaktu z niektórymi pinami. Sprawdź piny, może sa powykrzywiane albo brudne.

Daje na 12 godzinę 1 kolumna gra lekko pierdząco lecz cicho (jak dla mnie) a druga cicho jak cholera a jak dam głośniej pierdzi.... masakra ... te podstawki liche chyba lampy latają dlatego zakładam kominy....

Coś mi nie pasuje przy potku ... te 2 kable białe (cienki i gruby) są zlutowane razem przy potku a to jest chyba lewy i prawy kanał czego są razem to ja nie wiem ... nigdy takiego potka nie lutowałem

No właśnie to rozlutuje do cholery (przepraszam ale to mnie naprawdę zdenerwowało) przy potku się pobawię lecz dalej nie ingeruje bo tu w lampach mało siedze..... te kable wychodzą z lamp L i lamp R .... i te kable są razem połączone. zaraz napisze co i jak

Panowie poddaje sie polutowałem jak jak mi sie wydawało ze gdzies połączone we/wy ale nic sie nie zmieniło... jeden pierdzi jak cholerea drugi jak pisałem na 12 godz cicho, dam głośniej pierdzą razem jazgot jebęcki, kurde to ja jestem amatorem w elektronice ale to jest tak polutowane ze ja ręce rozkładam nie łapie sie w pająkach, hehe cały dzień zona mnie dopingowywała ale poddaje się, nie wiem od czego zaczynać ....

Sprawdź napięcia w zasilaczu i na pinach lamp. Numery pinów 1-7 liczy się, patrząc od spodu > w lewą stronę. Ten preamp ma małe wzmocnienie ok, 10. Anodowe na wyjsciu zasilacza powinno wynosić ok. 180 VDC. Jaki tam jest potencjometr? Może ktos wsadził 10k ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.