Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Ugoda + preamp Mobeius PROBLEM

Yasioo

Rekomendowane odpowiedzi

Lampy w tym preampie MUSZĄ być w tych metalowych osłonach bo inaczej będa się chybotać i strzelać.

Istnieja podstawkki 7-nóżkowe bez osłonek, piny wchodzą tam z trudem i lampy się nie chyboczą, ale Sylvanie lubią się wtedy łamać u podstawy. Wiem, bo sam tego doświadczyłem.

Po prostu poprawiłem luty przy potku włączyłem 1 kanał grał dobrze lecz przy dużej głośności zniekształcał (pewnie lampy się nie do końca nagrzały),

mógłbyś usystematyzować troche objawy?

Na poczatku było ,że zniekształca oba kanały przy małej głośności.Jak wtedy podłaczony był potencjometr głosu?

teraz jest(było),że przy małej i sredniej głosnośności jest ok (jeden kanał) a zniekształca przy duzej ,a potek przed lampami.Czy dobrze pojmuję?

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

• 1 miesiąc później...

Preamp gra razem z ugodą b.dobrze, lecze denerwuje mnie skakanie stałego napięcia przy wyjściu z pre skacze od -10 do 30mV co daje na wyjsciu wzmacniacza skaczące watrosci od -30,20 do 80,90 180,200mV :/ .... jak zniwelować te stałe napięcia dodam ze na wejsciu ugody mam elektrolit 4,7 wyjąłem i jest to samo Kondy w mobku są dobre. Czasem klapie zabezpieczenie kolumn ale to rzadko np jak ktoś w domu włączy odkurzacz :P.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.