Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Projektor i ekran

Manuel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

chciał bym zakupic Projektor i ekran do swojego systemu

Kapitał to + - 6 tys

Myslałem nad Benq W1000 albo takim Mitsubishi hc 3800 lub tez innym według zalecen .

trafiłem na taki mitsubishi wraz z ekranem ramowym i jestem ciekaw waszej opinni na temat tego projektora czy tez ekranu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

zalezy mi na dobrej jakosci obrazu na ktorym mogł bym ogladac filmy w full hd

takze zalezy mi na trwalosci sprzetu aby mogł długo słuzyc i ten projektor ponoc ma długą zywotnosc lampy .

czy to dobry wybór ? a moze proponowali byscie jakis inny projektor czy ekran ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/94326-jaki-projektor-i-ekran/

widzialem go gdzieś jeszcze w sprzedazy ale za 4600

a jak z lampą do tego projektora ? nie m problemow ?

widze wlasnie ze uzywka ale jak pisze ten sprzedawca to zużyta lampa jest 0.5 % wiedz ( 100 godzin )

macie doswiadczenie z projektorami mitsubishi ? sa godne polecenia ? czytalem troche i pisza o mitsubishi wiele dobrego . ktos ma taki 3800 i moze cos napisac ?

widzialem go gdzieś jeszcze w sprzedazy ale za 4600

a jak z lampą do tego projektora ? nie m problemow ?

widze wlasnie ze uzywka ale jak pisze ten sprzedawca to zużyta lampa jest 0.5 % wiedz ( 100 godzin )

macie doswiadczenie z projektorami mitsubishi ? sa godne polecenia ? czytalem troche i pisza o mitsubishi wiele dobrego . ktos ma taki 3800 i moze cos napisac ?

To najlepszy projektor w tej cenie. teraz jest nowszy model HC 4000 minimalnie lepszy można go nabyć za około 5000 złotych, i ten jeśli chcesz nowy polecam. Lampy wytrzymują około 5000 godzin. Nie ma problemu z zakupem lamp. generalnie to najlepsze projektory w tej cenie. Ten wystawiony to o ile się nie mylę jednego z formułowiczów na priv ci mogę napisać którego więc pewny niedawno go kupował. Jako używany myślę, że realnie wart 3,3-3,5.

Dość długo zastanawiałem się nad wyborem projektora. W grę wchodził również Mitsubishi, którego zakup rozważasz. Miałem okazję go nawet testować w jednym ze sklepów (HC3800 albo HC4000) i muszę przyznać, że zrobił na mnie duże wrażenie. Wtedy pojawiła się Optoma HD33, na którą się zdecydowałem. 3D ogląda się naprawdę fajnie a do normalnego obrazu FullHD nie mam żadnych zastrzeżeń. Projektor działa u mnie już dobrych kilka miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli nie interesuje Cię 3D to polecam Mitsubishi. Jeśli chciałbyś pobawić się w 3D to myślę, że HD33 jest w tym momencie najlepszą opcją. Pozdrawiam!

eventhorizon jest sens placic ponad 1000 zl za hc 4000 ? czy roznica jest za mala by sie fatygowac ?

Niestety nie pamiętam na 100% czy testowałem HC3800 czy HC4000, ale wydaje mi się, że to był HC3800 ponieważ był na wyprzedaży jako ex-demo. Obraz był naprawdę przyzwoity. Głowy nie dam sobie uciąć - na projectorcentral.com nie ma żadnych istotnych różnic:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z wielu godzin spędzonych na wyborze projektora dowiedziałem się, że nie ma co patrzeć na specyfikację, ponieważ i tak nie jest ona w stanie przedstawić rzeczywistego stanu. Bierze się to z różnych metod pomiarowych stosowanych przez różne firmy. Najlepiej zobaczyć na własne oczy, więc jeśli tylko masz taką możliwość to z niej skorzystaj :)

Jeśli nie znasz to polecam bardzo ciekawą stronę, z której ja czerpałem wiedzę:

Ukryta Zawartość

Ciekawym tematem jest też efekt tęczy, którego moje oko nigdy w życiu nie wychwyciło. Z kolei znajomy, który wpadł pewnego wieczoru na film, nie był w stanie go obejrzeć. Kolejny argument za tym, żeby zobaczyć na własne oczy :)

Upewnij się też, że nie będziesz miał problemu z zakupem lampy do HC3800.

Ja bym wolał zaoszczędzić 1000zł i kupiłbym 3800, ale pod warunkiem, że mógłbym zobaczyć jak działa. Przed zakupem Optomy, przejechałem 200km, żeby się upewnić, że jest to dobry wybór.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawym tematem jest też efekt tęczy, którego moje oko nigdy w życiu nie wychwyciło. Z kolei znajomy, który wpadł pewnego wieczoru na film, nie był w stanie go obejrzeć. Kolejny argument za tym, żeby zobaczyć na własne oczy :)

W celu przetestowania polecam obejrzenie filmu z jasnymi napisami i duza iloscia szybko poruszajacych sie po ekranie obiektow (moga byc w sumie nawet same napisy koncowe ;). Oczywiscie w zaciemnionym pomieszczeniu. Mnie ten efekt przeszkadzal. Nie jakos bardzo i pewnie bym sie przyzwyczail ale nie ryzykowalem.

server unreachable;--

• 2 miesiące później...

pojawił sie na rynku projektor bez fajerwerkow 3d ale warty zakupu? cena max 3 tys.?I zeby nie warczal za głosno,strasznie mnie to denerwuje.

Dla znajacych francuski jedna z najlepszych stron z testami sprzetu do kina:

Ukryta Zawartość

szczegolnie zakladka " tests"

Testy projektorow bardzo rozlegle, zdjecia porownawcze itp.

Ja sam kupilem swoj projektor zgodnie z ich ocenami .

pzdr

marslo

np testy projektorow :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Mogę polecić Epsona EH-TW3200. Z elektrycznym ekranem kupiłem za 5kzł. Zaleta jest gwarancja 36 miesięcy (na projektor i lampę). Jesli to twój pierwszy projektor to będziesz bardzo zadowolony. Duża ilość wejść/wyjść, pilot, cicha praca i co ważne lens shift. To bardzo ułatwia regulację położenia. Z tego co wiem Mitsu go nie mają. Jeśli masz dużą ścianę do dyspozycji kup jak największy ekran. Ja kupiłem wg porady Sprzedawcy i wg projectorcalculator ale mogłoby byc więcej cali przekątnej. Do dvd wystarczy ale do full hd wg już nie. Jak masz możliwośc to kup najpierw projektor, rzuć obraz na ścianę i zobaczysz jaka wielkość Ci się odpowiada

Ja polecam Optomę + ekran Suprem andromeda. Sam używam podobnego zestawienia.

Tu masz w dobrej cenie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

A czemu po prostu nie BENQ full hd ? to są dobre projektory , ten wydaje się naprawdę dobrym rozwiązaniem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Również polecam zestaw Optoma HD20 + Suprema Andromeda. Jestem bardzo zadowolony z zestawu. Kolory są wspaniałe. Kupiłem ekran biały ale wymieniłem na matt grey. Teraz chyba jest nowsza Optoma, HD20 już ma swoje lata :)

Witam .

chciał bym zakupic Projektor i ekran do swojego systemu

Kapitał to + - 6 tys

Myslałem nad Benq W1000 albo takim Mitsubishi hc 3800 lub tez innym według zalecen .

trafiłem na taki mitsubishi wraz z ekranem ramowym i jestem ciekaw waszej opinni na temat tego projektora czy tez ekranu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zalezy mi na dobrej jakosci obrazu na ktorym mogł bym ogladac filmy w full hd

takze zalezy mi na trwalosci sprzetu aby mogł długo słuzyc i ten projektor ponoc ma długą zywotnosc lampy .

czy to dobry wybór ? a moze proponowali byscie jakis inny projektor czy ekran ?

Ja polece to co mam czyli optomę hd 300x (tańsza wersja hd 33) i ekran adeo screen 108" linear tensio elektrycznie zwijany i sterowany z wyzwalacza projektora ( trigger 12V) jesli nie zalezy Ci na 3d i wolisz by projektor był skromny to miałem tez optome hd 20 (sa juz następcy chyba hd 20 lv itp) i jest chyba to porządna konstrukcja, 2 lata bez zarzutu i działa do dziś

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.