Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

23 godziny temu, przmor napisał:

Kontrakty to jazda bez trzymanki, można stracić dużo więcej niż się włożyło. Można też sporo zarobić. W momencie ataku na WTC miałem krótkie pozycje na WIG20 i jeszcze wtedy TPSA. Zarobiłem na spadkach dużo więcej niż włożyłem.

dziennie robiłem 5-10 tyś z 20... bardzo szybko doszedłem do prawie 300 tyś, odpalił mi się god mode więc się skończyło jak u każdego.

Skoro się udało raz to i drugi też... zbierałem się do wypłaty, brakowało mi kilku tysięcy i w trzy dni przewaliłem wszystko...

Teraz jest inaczej, małe kwoty i przeciętne efekty ale bez dużych strat ale tracę wiarę w sens takiej zabawy.

Edytowane przez fetek
W dniu 15.11.2024 o 21:00, fetek napisał:

Akcje tylko pod dywidendy (IKE) i tylko PL

Jak się na tym wychodzi, bo wydaje mi się, że te dywidendy coraz skromniejsze. Jakie spółki polecasz pod dywidendę?

19 godzin temu, kghm napisał:

Jak się na tym wychodzi, bo wydaje mi się, że te dywidendy coraz skromniejsze. Jakie spółki polecasz pod dywidendę?

jak się na tym wychodzi... są spółki ze stratami rzędu 60-80% jak np pkn orlen a są ze wzrostami po 100-120%. Jeśli chodzi o wzrost na udziałach to jestem na plusie ale wartość portfela za obecnych rządów spadała i to bardzo mocno a wypłaty za 2024 mogą być słabe jak wspominałem wiele firm notuje problemy i spadki koniektury głównie na rynku ojczystym i niemieckim.

Licząc bardzo ogólnie czyli kwota wpłacona i wartość wypłaconych środków wychodzi mi ~15%, nie uwzględniam tutaj reinwestycji wypłat.

Ogólnie pod każdym względem jest na plus ale bez szału. Traktuje to jako systematyczne oszczędzanie, daje sobie czas.. zobaczymy co będzie za 10 lat.

Szkoda, ze ruch ceny ETH nie odzwierciedla ceny BTC ktory juz "lize" magiczne $100k. Pamietam jak troszke ponad rok temu "naganialem" przyjaciol czy braci do zakupu BTC to kazdy z nich znalazl jakas wymowke zeby tego nie zrobic.

W dniu 21.11.2024 o 19:49, przmor napisał:

Teraz media naganiają.

mamy ATH więc czas na zakupy...

W dniu 21.11.2024 o 15:19, luckyguliver napisał:

Szkoda, ze ruch ceny ETH nie odzwierciedla ceny BTC ktory juz "lize" magiczne $100k. Pamietam jak troszke ponad rok temu "naganialem" przyjaciol czy braci do zakupu BTC to kazdy z nich znalazl jakas wymowke zeby tego nie zrobic.

Nie kupowałem krypto, to co mam to urobek albo coś po swapie. Przed poprzednią bańką namawiałem ojca ale wolał jakieś fundusze.

Edytowane przez fetek
  • 2 tygodnie później...

Szkoda ze nie zakupił paru 15 lat temu 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

15... ale 15 szt BTC kupiłem chyba jesienią 2016 w cenie ok 3kzł co wydawało się wtedy jakimś paradoksem. I niestety będąc pazerny włożyłem wszystko w jakiegoś ruskiego scama, świadomie tylko że za późno i... Tyle zostało z moich inwestycji 🤣

Wspomnienie po 15 BTC

Edytowane przez freedi
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.