Skocz do zawartości
IGNORED

PIONEER VSA-E06 OPINIE?

spartan250

Rekomendowane odpowiedzi

Do czego planujesz go podłączyć? Poszukujesz mocy czy funkcjonalności?

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witam. Wzmacniacz dość dobry. Da się na nim nawet posłuchać stereo. Ale twierdzenie, że to jeden z najlepszych modeli jest mocno przesadzone. Daleko mu do takich perełek jak Denon A1XV, Pionner Ax10i czy Yamaha DSP Z9 (a to tylko niektóre przykłady). Jeśli chodzi o samą jakość dźwięku to możesz liczyć na coś w rodzaju nowych ampli z przedziału 5-7k zł.

chodzi mi o jakośc dzwięki i też o dużą moc ale chce kupic taki amplituner z mylsa o oglądaniu filmów bo jak by mi na mocy zależało to bym kupił wzmacnicz. a za kwote 1000zł nie kupie nic lepszego i solidniejszego od tego pioneer

jeszcze nad takimi mysle modelami: Pioneer VSX-D2011-s ,PIONEER VSX-AX3, co myslice który wybrac żeby był dobry w stereo

chodzi mi o jakośc dzwięki i też o dużą moc ale chce kupic taki amplituner z mylsa o oglądaniu filmów bo jak by mi na mocy zależało to bym kupił wzmacnicz. a za kwote 1000zł nie kupie nic lepszego i solidniejszego od tego pioneer

jeszcze nad takimi mysle modelami: Pioneer VSX-D2011-s ,PIONEER VSX-AX3, co myslice który wybrac żeby był dobry w stereo

Pioneer VSX-D2011-s moim zdaniem jest lepszy od VSA-E06

Często można dostać w tej kwocie potężne amplitunery NAD, które grają rewelacyjnie. Rozumiem, iż nie zależy Tobie na wejściach/wyjściach cyfrowych. Osobiście celowałbym w NAD.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

jaki konkretnie model tego amplitunera NAD?

ale tenamplituner pioneer VSX-D2011 Ma pobór mocy 600wat i niby 100 watt na wejscie jakim cudem a pioneer VSA-E06 MA POBÓR 1200WATT I NA WEJSCIE W 8 OHM 110 I MA ON KOPA POTĘŻNEGO JAK NA AMPLITUNER SŁYSZAŁEM

Nie pamiętam, jaki pobór mocy był na tabliczce mojego VSA-E06 ale pamiętam, że miał średniej wielkości zasilacz. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak wygląda trafo 1200VA ? A ten pionek na pewno takiego nie posiada. Lepiej przetestuj zanim kupisz żeby nie było rozczarowania. Jeśli szukasz mocnego wzmaka do kina to szukaj lepiej modeli Pioneer Ax10, Denon A1SE,SR, Yamaha DSP A1, AX1 itp. "Potężne" amplitunery NADa przy nich to zabaweczki. A w ogóle to z jakim sprzętem towarzyszącym to ma grać i w jakim pomieszczeniu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.