Skocz do zawartości
IGNORED

Kiedy nowy Magazyn Hi-Fi?

alanstarsky

Rekomendowane odpowiedzi

A ja tak sobie myślę, że jak zacznę swoją przygodę z analogiem, to może właśnie od Sondeka. Chyba nie chce mi się przechodzić tej samej żmudnej drogi co w przypadku odtwarzaczy CD, zacznę od razu z grubej rury. Poza tym przyznaję, że kierują mną również niskie pobudki. Będę mógł przy piwie opowiadać, że w domu na półce stoi u mnie ten słynny Sondek. Ceny wprawdzie jeszcze nie sprawdzałem, ale mniemam, że nieco niższa niż w przypadku CD-eka (wkładki nie wliczam oczywiście).

Pierwszyn posiadaczem gramofonu Linn Sondk, w Poznaniu, był czlowiek, który nazywał się Zondek (miał kantor wymiany walut, przy Dworcu Zachodnim) :-)

Czlowiek wyjechał (do Holandi?), a gramofon krąży gdzieś "po ludziach" :-)

Pozdrawiam

• Redaktorzy

To nie ten! Przysięgam. Mój przyjechał z UK. A co do wkładki - owszem, ale to przeze mnie - obawiam się że te wszystkie zdjęcia miały jedną modelkę. Cóż, gdyby były w Polsce dostępne Kontrapunkty Ortofona, to zapewne inna wkładka by zdobiła mój system referencyjny. Inne bardzo mile widziane to Shelter lub wyższy Benz, ale one są już droższe. Na razie odpada.

Przepraszam, że zapytam z głupia frant, ale jak wiecie w sprawach analogowych profan jestem: czy Sondek jest w ogóle dostępny jako "brand new", czy należy już tylko liczyć na drugą i trzecią rękę?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.