Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe i telewizor

kzyh0

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko to co mówicie to prawda.Ja też lubie jak jest ciemno ale nie zawsze mam mozliwość .

Moje żaluzje przepuszczają i tak światło.Miałem mozliwość oglądać filmy na projektorze panasonica chyba najwyższy model , i niebyłem z tego zachwycony.Ale w pokoju mam dość duże skosy.A telewizor panasonica będe mógł mieć za 6-8 tyś.Za 6 to będe musiał poczekać 2 tyg.I ten obraz.Projektor jest dobry ale to co płynie z tego telewizora to bajka(ideał).

wlasnie , nie kazdy ma warunki do projektora z drugiej strony patrzac

to lepiej jest podpiac avr czy dvd do tv niz bawic sie w ekrany , zaciemnienia itp.

ja jutro odbieram 11 rolet na okna a w tym 3 rolety podgumowane

od strony ekranu , czy sie sprawdza ? to sie okaze czyli koniec z pokojami

w ktorych jest tylko sprzecik AV komputer 8 glosnikow ekran ,stary tv/narazie/28''

rolety:) oraz obowiazkowo kominek i pelny barek :0 jak zwykle zreszta . - jedynie ten projektor

ale kwestia czasu , nie moge sie doczekac jak kogos zaprosze na pokaz filmu

tylko w jaki film sie zaopatrzyc na pierwszy raz na duzym ekranie ' efekty' ?

tak zeby szwagrowi kopara opadla ? ;)

o , tu mam jeszcze lepsza cene , jak tak dalej bedzie

to znajde za polowe ceny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Panowie - nie patrzmy na ceny sprzętu w Polsce, a zwłaszcza projektorów... one kosztują od 30 do 50% więcej niż np. w Niemczech

nowy Hitachi podobno jest lepszy od Sony HS-20, jeżeli tak to mamy nowego króla w przedziale do 10 tys zł.

nie wiem jaki model Panasonica i na jaki film trafiłeś, ale nawet na moim Sony HS-1 (kontrast tylko 400:1) naprawdę nie mam co narzekać

a jaki film wybrać? pewnie jakiś z mocnymi scenami? może coś z Władcy pierścieni?

koniecznie trzeba go zapuścić na DVD... opadnięcie kopary gwarantowane

jak ktoś jest chętny to możemy się umówić na prezentacje w Audiostylu (łatwiutki dojazd - sklepik stoi tuż koło Ikei, na trasie Warszawa-Katowice)

kurcze... właśnie Grecy awansowali do finału

ten Telekom ma siedzibę w Tychach... i cena 8500 (brutto) jak na nasze chore warunki jest rewelacyjna

jeszcze dwa tygodnie kłóciłem się w Audiostylu o cenę tego modelu, a raczej chciałem uzyskać wyjaśnienie dlaczego on wciąż jest taki drogi ( w sklepie wtedy stał coś ok. 12 000zł)

facet powiedział, że no ewentualnie może zejść do 11 000zł... ta cena wciąż wydawała mi się absurdalna...

no i ten jego komentarz, że większość klientów woli kupić u niego, bo nie chce mieć problemów z ewenatualnym serwisem itp... no to pogratulowałem mu myślenia i poszedłem

podobno w Dreźnie ten model można kupić za 7500 zł. a przecież ten sklep też musi na tym zarabiać. no to ja się pytam skąd ta cena 11 000 zł???

a w Maxaudio ten Panas chyba ciągle stoi po .... 14 000zł

może jeszcze trochę potruję

ze mną to jest tak - preferują muzyką nad kino, więc raczej wolę słuchać porządne stereo i mieć projektor niż zestaw wielokanałowy

choć płacę na C+ telewizji prawie w ogóle nie oglądam... potrafię jeszcz obejrzeć jakiś dobry meczyk lub partyjkę snookerka. choć ofertę filmową Canal+ ma najlepszą to filmy oglądam sporadycznie - głównie dlatego, że obejrzałem je w kinie lub na kompie...

może dlatego telewizor panaromiaczny traktuję jak li wyłącznie marketing? Cyfra nadaje filmów w formacie 16:9 wciąż jak na lekarstwo, choć jest mała tendencja wzrastająca

divxy oglądam na projektorze i proszę mi wierzyć, te robione na nowych kodekach, zgrane na 2CD prezentują jakość, która absolutnie nie przeszkadza w oglądaniu filmu. i czasami jest miło zrobić sobie premierę w domu wcześniej niż w kinie :)

aha - z filmów o dobrym obrazie to bym jeszcze polecił Bad Boysów 2...

na płycie testowej w Audiostylu z tego co pamiętam jest Szeregowiec Ryan, Tańczący z wilkami, Nawiedzony dom i cośik tam jeszcze

w jakimś szwabskim (pewnie zaraz Xajas się obrazi) teście ten Hitachi wygrał w cuglach nie tylko z AE-500, ale i HS-20

jestem bardzo ciekaw jego prawdziwych możliwości.... ciekawe kiedy pojawi sie u nas w kraju

aha - dobra do prezentacji będzie każda animowana bajka, może takie Gdzie jest Nemo?

przeciez jest w ofercie Audiostyl'u

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) /strony/projektor_hitachi_pjtx100.htm

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przepraszam - już znalazłem cenę tego Hitachiego - 9800zł...

a za ile można go kupić w cywilizowanym sklepie?

może ktoś by raczył zapodać adresy dobrych sklepów wysyłkowych, które mają w ofercie to urządzenie?

ps. widzę, że z Panasem też troszkę spasowali, ale wciąż 2000 więcej niż za Odrą

a zna ktoś może jakieś fajne adresy czeskich sklepików, np. w Ostravie? z Katowic mam ciut ponad godzinkę drogi

>>mim

ja wiem, że w telekom ten Panas jest po 8500...

ceny o których pisałem powyżej pochodzą ze strony www.audiostyl.pl

a to przecież chyba dwie różne firmy?

dobrze, że kupiłeś podgumowane rolety. mam nadzieję, że pamiętałeś o zakładkach?

jakich zakladkach? rolety zalozone - wszystko ok.

te podgumowane to tak jak by tam byla sciana = '0' przepuszczalnosci swiatla

ale z drugiej strony ekranu sa normalne rolety ale moze nie bedzie to przeszkadzac

a moze zakladki - miales na mysli prowadnice rolety ? te ktore naklejalem na rame okna ?

>>mim

chodziło mi oto czy Twoje rolety są szersze od okna. przynajmniej powinny o 20cm z każdej strony

no właśnie - jak się sprawują? przecieka Ci światło bokami? czy roleta na końcach przylega ściśle do ściany?

ja zadaję sobie sprawę, że roleta zaciemniająca sama nie przepuści światła, ale ja np. mam okna na zachód i pod wieczór, zwłaszcza latem słoneczko wali mi prosto do pokoju... roleta powinna tworzyć powierzchnię szczelną, a troszkę się boję, że z "bokami" może być różnie

a wiec tak , nie chce mi sie robic zdjecia bo bym pokazal

rolety sa konkretnie na szyby i zaslaniaja ja calkowicie

zero , kompletne zero swiatla , ciemnosc , po prostu noc

mam okna z trzema szybami to rolet jest 3 szt na jedno okno

jezeli nie bedzie to innym forumowiczom przeszkadzalo

to moge pstryknac fotke ze dnia

>>Meloman

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mialem e60 , e90 a teraz mam e100 - to jest monstrum

tak jak sub250 / wczesniej byl sub150 / ale warto go miec po prostu jak on uderza

czuc go w piersiach - to jest niesamowite ale tani nie jest

tak samo jak e100

ładne foto

te rolety to chyba na specjalne zamówienie co? przyjąłeś rozwiązanie najlepsze czyli roleta bezpośrednio przy szybie. ja myślałem o takich zwykłych, przyczepianych do sufitu lub ściany, tuż przy oknie. o takich jakie normalnie można kupić choćby w Praktikerze.

i chyba Twoje rozwiązanie jest bardziej estetyczne... rozumiem, że skoro już rolety zamontowane, to projektorek tuż, tuż? mam cichą nadzieję, że zdasz relację z premiery?

po wakacjach przymierzam się do zakupu subwoofera... myślę o czymś lepszym w granicach 2500-3000zł

normalnie nie jest zwolennkiem bum-bum, ale w kinie od czasu do czasu by się przydało

wszystkie rolety sa na zamowienie , okna sa rozne a wymiary musialem podac co do milimetra

natomiast te z drugiej strony pokoju / co sie odbijaja w starym tv trilux'ie / tez jutro dam podgumowane

bo mi to przeszkadza - odbija sie swiatlo w tv

widzisz , sam sie przekonales / ekran / i tak samo myslisz - lepiej poczekac i kupic cos

z czego bedzie sie zadowolonym a nie kupowac dwa razy - tak zrobilem z roletami

a zamawialem na / 18 ! / szyb - po prostu czekalem az uzbieram kase i wtedy....

wlasnie , jednak ten projektorek chyba bedzie dopiero na jesien.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.