Skocz do zawartości
IGNORED

W jakiej klasie mam wzmacniacz ? Denon 3802 ?

mttj

Rekomendowane odpowiedzi

pytanie szybkie, bo znaleźć nie mogę

a nie będę otwierał obudowy bo wsadzę rękę mnie kopnie ;) (i ma dużo śrubek)

W jakiej klasie działają wzmacniacze w Denon 3802 ? ktoś to wie bo google nic nie mówi ?

I w czym Denon AVC-A1SE jest lepszy od Denon 3802 ? (głównie do stereo)

Jeśli pytasz o samo stereo, to działają w klasie jakościowej niskiej :)

Klasa mocy AB. A1SE zagra lepiej bo to wyższy i droższy model.

Uuuuu słabo :( szkoda że nie A, przynajmniej włączone często w rok nie

przeżre 2 krotnie swojej wartości w prądzie, jak klasyczne auto w 6 mc benzyny ;)

A A1SE to też klasa AB ?

Czy jest jakieś dobre ampli w klasie A i 192kHz/24bit (we m że dziwne do stereo, ale tak lubię) ? najlepiej z wejściem hdmi ;)

jak wogóle takie info znaleźć, bo mało o tym piszą.

ps. z tymi klasami to tak jest że przy A nie ma kombinacji żadnych,

ale już AB mają sprzężenia porobione i psuje mi to dźwięk ? (na analogu się

nie znam, tz. inaczej - bo się ktoś doczepi ;) - nie mam doświadczenia ale się znam ;) )

Sprzęt wielokanałowy z końcówkami mocy pracującymi w klasie A? To mało prawdopodobne. Już dwukanałowe o odpowiednio dużej mocy potrafią być duże, z uwagi na wydzielane ciepło. Jak już, to przedwzmacniacz w klasie A ze stopniem mocy w klasie AB, a nawet przedwzmacniacz zbudowany na lampach. Ewentualnie klasa AB, w której do jakiegoś tam poziomu końcówki mocy pracują w klasie A.

Trzeba jasno powiedzieć, iż w klockach wielokanałowych dominuje klasa AB (tak też jest z Denonem A1SE), a od kilku lat możemy coraz częściej spotykać klasę D.

Podłacze sie do wątku,bo interesuje mnie takze w jakiej klasie pracują moje urzadzenia...

Były mój amplituner Onkyo 906

Obecny 5009

I mój wznacniacz stereo a 9755

Z gory dziekuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.