Skocz do zawartości
IGNORED

Vicoustic Pulsar Fusor DA

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

jestem zainteresowany zakupem tychze paneli

na forum jest sporo o tej firmie ale glownie na temat innego ich wyrobu - mozna powiedziec flagowego - mianowicie Wave Wood

korcil mnie on rowniez ale moja lepsza polowa nie zgadza sie na takie rozwiazanie natomiast stosunkowo latwo dala sie przekonac do pulsarow - mozna je malowac...

w zasadzie to nic innego jak "lamacz fal" wiec dzialac bedzie bankowo - a sciana wymaga czegos bo bezposrednio na przeciw kolumn jest jakies 10m2 golej sciany

z iloscia dyfuzorow tez nie latwo przegiac wiec planuje zainstalowac w cale pudelko (12sztuk)

ma ktos jakies doswiadczenia z tym produktem?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/95638-vicoustic-pulsar-fusor-da/

Witaj,

Generalnie produkt Vicoustic jest ok.

Chciałbym jednak, żebyś zapoznał się z naszymi dyfuzorami i sam na spokojnie ocenił, czy nie jest to dla Ciebie bardziej opłacalna opcja, niż dyfuzory Vicoustic.

Daleki jestem od wciskania komuś czegoś na siłę, jeśli nie uważam osobiście, że ta osoba zyska na tym.

Możesz obejrzeć nasz produkt pod:

Ukryta Zawartość

Dlatego małe porównanie produktów:

1) Vicoustic: wymiary 60x60x7,5cm, Aku Pro 57 x 57 x 9cm

Na stronie Vicoustic a sklepu jest podana zupełnie inna głębokość. Na stronie Vicoustic podany jest wymiar 60x60x5cm, czyli dyfuzor jest jeszcze płytszy. Taki dyfuzor rozprasza jedynie wysokie częstotliwości.

Wymiary naszych dyfuzorow na szerokosc dlugosc sa mniejsze o 3cm, jednak dyfuzory są prawie dwukrotnie głębsze, dzięki czemu rozpraszają niżej w porównaniu do vicoustic.

2) Dyfuzory Vicoustic są najprawdopodobniej wykonane ze zwykłego styropianu, ciężko to ocenić po zdjęciach, bo mało na nich widać. Jednak "na oko" widoczne są kulki charakterystyczne dla styropianu. Nasze dyfuzory nie mają widocznych kulek, są wykonane z ładniejszego wizualnie materiału jakims jest XPS. Nie widać w nim pojedyńczych kulek, dyfuzor wygląda jednolicie.

Oba produkty są wykonane z XPS.

3) Oba produkty można malować

4) Koszty: Vicoustic w pierwszym w sklepie z brzegu 1302zł. Nie znam kosztów przesyłki, załóżmy że jest to 25zł za całość.

Cena za panel wychodzi wtedy: 110,58zł

Nasze panele: 499zł za paczkę (4sztuki). Czyli odpowiednio 12 sztuk to 3x499zł + 3x40zł kosztów przesyłki (3 duże paczki oznaczone strzalkami i jako szklo).

Cena za 1 panel: 134,75zł.

W przypadku zakupu większej ilości, dość często udzielamy rabatu, tak więc cena za sztukę i tak wychodzi troszkę niższa :]

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

jestem zainteresowany zakupem tychze paneli

Najlepiej dowiedzieć się u źródła.

Ukryta Zawartość

To mili ludzie i nie nachalni.

Korzystałem z ich doświadczeń kupując Vicoustic Wave Wood.

Ukryta Zawartość

W dodatku oprócz większej głębokości dyfuzorów Aku Pro mają one również wyższy współczynnik rozpraszania, bo dyfuzor jest oparty na liczbie 19, czyli ma 9 szczelinek o różnej głębokości.

A jeśli chcesz je montować w większych ilościach to powtarzając wzór osłabia się współczynnik rozpraszania bo wprowadza się schematyczność - a ten Pulsar to w ramach jednego panelu ma 3 mniejsze powtarzające się okresy.

Błażej oficjalnie zadeklarował ok. 22% więc nic tylko kupować.

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

Mirek, rzeczywiście trafna uwaga, nie zauważyłem, że wzór w panelach Vicoustic sprawia wrażenie 3 połączonych mniejszych sekwencji.

Rzeczywiście przy 19 okresach jak w przypadku naszych paneli, nawet wzór, który byłby powtarzany działa lepiej niż np. 7 okresowy. Można też zawsze modulować sekwencję. Z kolei w przypadku paneli vicoustic i tak jesteśmy skazani na 3 x pewną sekwencję, nie wiem czy modulowanie takiej potrójnej sekwencji byłoby tak skuteczne.

Btw. 22% czego zadeklarowałem? :)

4) Koszty: Vicoustic w pierwszym w sklepie z brzegu 1302zł. Nie znam kosztów przesyłki, załóżmy że jest to 25zł za całość.

Nasze panele: 499zł za paczkę (4sztuki). Czyli odpowiednio 12 sztuk to 3x499zł + 3x40zł kosztów przesyłki (3 duże paczki oznaczone strzalkami i jako szklo).

W przypadku zakupu większej ilości, dość często udzielamy rabatu, tak więc cena za sztukę i tak wychodzi troszkę niższa :]

Vicoustic 110,58zł, AcuPro 134,75zł, no i ma być trochę taniej niż 110,58zł to mi wyszło ok.22% rabatu żeby osiągnąć cenę Vicoustic. Chyba że coś pomieszałem z niedoczytania/zrozumienia.

Edit:

Przepraszam. Przeczytałem post kilka razy i już wiem gdzie popełniłem błąd. Nie napisałeś że "cena wychodzi trochę niższa względem Vicoustic" a ja to tak -błędnie- odebrałem.

Przepraszam. Przeczytałem post kilka razy i już wiem gdzie popełniłem błąd. Nie napisałeś że "cena wychodzi trochę niższa względem Vicoustic" a ja to tak -błędnie- odebrałem.

No problem, pozdrawiam.

Panowie (i Panie jeśli są :) ), przepraszam za podpięcie pod temat ale mam pytanie o takie dyfuzory z XPS. Czy nałożenie na nie tkaniny/płótna zaburzy ich działanie? Zastanawia mnie aby na taki dyfuzor nałożyć jakąś "sztukę" czyli jakiś malunek lub wydrukowane na płótnie zdjęcie.

wysylacie za granice?

macie jakies zdjecia realizacji?

To zmienia troszkę postać rzeczy. Istnieje możliwość wysłania paneli za granicę, jedynie dyfuzorow DIFF1 nie. To najbardziej delikatny produkt w naszej ofercie i choć

pakujemy go bezpiecznie i na kartonie znajduja sie stosowne oznaczenia, to w trakcie transportu do innego kraju o wiele łatwiej o sytuacje, w których paczka mogłaby zostać przygnieciona czymś ciężkim etc.

W razie konieczności ponownej wysyłki byłoby to po prostu bardzo nieopłacalne. W przypadku innych paneli nie ma takiego ryzyka, poniewaz sa one o wiele bardziej wytrzymale i sztywne. Z ciekawosci zapytam jednak, dokąd mialyby zostac wyslane paczki?

Zdjec z realizacji z DIFF1 nie mamy. Mamy model sprzedazy internetowej, ze wzgledu na odlegosc, nie mamy mozliwosc wykonania zdjec. Dlatego wykonujemy zdjecia typowo produktowe naszych produktow. Wczesniej zbieralismy zdjecia wykonane osobiscie przez naszych klientow, dzieki ich uprzejmosci, ale zrezygnowalismy z tego (ciezko mimo szczerych checi klientow uzyskac w ten sposob zdjecia technicznie naprawde dobre).

Choc jesli ktos chcialby zaadaptowac swoje pomieszczenie za pomoca naszych paneli, ma interesujace pomieszczenie i chcialby miec profesjonalnie wykonane zdjecia swojego pomieszczenia (udostepnimy) z uzyciem dodatkowego oswietlenia, to prosze o kontakt, istnieje spore szansa, ze sie podejmiemy :)

Panowie (i Panie jeśli są :) ), przepraszam za podpięcie pod temat ale mam pytanie o takie dyfuzory z XPS. Czy nałożenie na nie tkaniny/płótna zaburzy ich działanie? Zastanawia mnie aby na taki dyfuzor nałożyć jakąś "sztukę" czyli jakiś malunek lub wydrukowane na płótnie zdjęcie.

Zasłanianie tkaniną np. taką jak w maskownicach nic nie zmieni bo powietrze łatwo przez nią przechodzi. Płótno do wydruków ma ok. 380g/mkw i stanowi solidną przeszkodę dla fal wysokich częstotliwości.

Witaj,

Generalnie produkt Vicoustic jest ok.

Chciałbym jednak, żebyś zapoznał się z naszymi dyfuzorami i sam na spokojnie ocenił, czy nie jest to dla Ciebie bardziej opłacalna opcja, niż dyfuzory Vicoustic.

Daleki jestem od wciskania komuś czegoś na siłę, jeśli nie uważam osobiście, że ta osoba zyska na tym.

Możesz obejrzeć nasz produkt pod:

Ukryta Zawartość

Dlatego małe porównanie produktów:

1) Vicoustic: wymiary 60x60x7,5cm, Aku Pro 57 x 57 x 9cm

Na stronie Vicoustic a sklepu jest podana zupełnie inna głębokość. Na stronie Vicoustic podany jest wymiar 60x60x5cm, czyli dyfuzor jest jeszcze płytszy. Taki dyfuzor rozprasza jedynie wysokie częstotliwości.

Wymiary naszych dyfuzorow na szerokosc dlugosc sa mniejsze o 3cm, jednak dyfuzory są prawie dwukrotnie głębsze, dzięki czemu rozpraszają niżej w porównaniu do vicoustic.

2) Dyfuzory Vicoustic są najprawdopodobniej wykonane ze zwykłego styropianu, ciężko to ocenić po zdjęciach, bo mało na nich widać. Jednak "na oko" widoczne są kulki charakterystyczne dla styropianu. Nasze dyfuzory nie mają widocznych kulek, są wykonane z ładniejszego wizualnie materiału jakims jest XPS. Nie widać w nim pojedyńczych kulek, dyfuzor wygląda jednolicie.

Oba produkty są wykonane z XPS.

3) Oba produkty można malować

Pozdrawiam.

Witajcie.

Wiem, że temat już zamknięty itd., ale chcialem tylko dorzucić moją zagwostkę odn. nowych panel Vicoustica, wlasnie w tym typie co Pan z AkuPro ma w swojej ofercie, mianowicie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Dobrze kojarzę, że jest to generalnie to samo? (widzę tylko, ze jest grubszy, takze dla Mateuszka i tak się nie nada :) )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.