Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha AX-700 vs. Yamaha AX-730

Awangardowy

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego jamess8 będzie to znaczyło, że kupił nie naprawianą i nie spartoloną Yamahę AX700, znam AX700 i AX900 jak własnego fiuta pod kątem brzmienia i bardzo dobrze wiem co wcześniej napisałem, nie każdy lubi taki charakter brzmienia. Bzdurki to można spokojnie narzucić zdeterminowanemu lamusowi który nigdy w życiu nie widział tego klocka w rzeczywistości a sugeruje się jedynie i wyłącznie opisami aukcji na alle... :) Nie można zaprzeczyć faktu, że wzmacniacze te grają defensywnie z ostrym nalotem środkowych partii a przede wszystkim wyższych zakresów średnicy, nawet z bardzo naturalnymi brzmieniowo kolumnami potrafią zakuć w uszy. Testowane z Roth Oli 40 zagrały bardzo przyjemnie ale niestety, kolumny w tym przypadku należy dobierać z głową. Na tych samych kolumnach PMA-1060 pod kątem najniższych rejestrów zrobił z tych dwóch modeli AX całkowitą miazgę. I to chyba jedyny przedział w paśmie który zostawia AX w tyle :) Obydwie "jamaszki" miałem wręcz w zjawiskowym stanie, na oryginalnych tranach Toshiby :) Pozdrawiam

Nie, ale przez audiostereo kupiłem u niego AX-700 oraz PMA-560 z odbiorem osobistym bo miałem ok 70km . Sprzęcik pierwsza klasa, jaki opis taki towar. Idzie się dogadać, ja nie mam prawa narzekać. Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.