Skocz do zawartości
IGNORED

Archiv-Dream of the Orient

Martin

Rekomendowane odpowiedzi

Wątek pewnie za chwilę zejdzie na bocznicę zresztą nie o to chodzi- ale może ktoś posiada tą płytę DG/Archiv : "Dream of the Orient" 474 992-2 .... pytanie brzmi : czy u Was też ta płyta p o r a ż a !! (w dobrym sensie tego słowa) dynamiką, szczegółowością i czystością ??? czy to może niewytłumaczalne zjawisko symbiozy sprzętu z akurat tą płytą - o ile coś takiego istnieje :-)

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

https://www.audiostereo.pl/topic/9606-archiv-dream-of-the-orient/

do --> jacekm:

jacku - ta płyta to nie jest hybryda CD/SACD , pisałem o wersji z warstwą "zwykłego" CD. Akurat hybryda w zwykłym oddtwarzaczu pozbawionym mozliwosci czytania SACD brzmi znacznie gorzej i zarówno dynamicznie jak i rozdzielczość, pomijając kwestię że ta (hybrydowa) płyta o ktorej mowisz ma inny numer katalogowy. Poza tym mam sporo płyt w DSD - a jednak zupelnie inaczej sie zachowuja. Moje pytanie skierowane bylo do posiadaczy tej plyty w wersji zwyklej - i spostrzzeniach - ktore zauważyłem we wpisie.

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Nie jestem pewien, czy można porównywać "zwykłe" cd z hybrydą. Warstwa cd na hybrydzie to chyba z reguły nowy remaster, tak jak w przypadku "Gaucho" Steely Dan. Nawiasem mówiąc cd z hybrydy (remaster Boba Ludwiga) brzmi lepiej pod każdym względem od zwykłego cd (remaster Mika Nicholsa).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.