Skocz do zawartości
IGNORED

Czyszczenie wkładek gramofonowych a może i płyt

jaś

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Co wyróżnia ją spośród innych myjek automatycznych to możliwość obrotów płyty w obie strony.

No świetnie, tylko komu i do czego to jest potrzebne? :)

Kupuj Okki Nokki.

A taki drobiazg, że w Okki cały proces mycia (nakładanie płynu, jego rozprowadzanie) jest ręczny a w Nitty nie dotykasz niczego bo jest w pełni automatyczny to pewnie jest mało istotny?

Grunt, że się w obie strony kręci, nie? :))

Okki nie jest myjka automatyczną, to jest tylko odsysarka.

Oj, szkoda gadać gdy padają takie argumenty...

No świetnie, tylko komu i do czego to jest potrzebne? :)

Potrzebne jest do dużo lepszego wyczyszczenia płyty!

Grunt, że się w obie strony kręci, nie? :))

Dokładnie, chyba ze ktoś chce bicepsy ćwiczyć więc musi kręcić płytą sam tak jak to ma miejsce w Nitty. Masza nie gloryfikuj na silę Nitty bo cena jest z czapy. Zanim kupiłem Okki sprawdziłem tez Nitty i VPI. Z tych trzech obsługa Nitty była najbardziej problematyczna.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Stones, ale tu nikt nie gloryfikuje NG ani oprócz Ciebie nikt nie pisze o najtańszych modelach "na korbę" tylko o w pełni automatycznej myjce Pro-1.

Ja napisałem jedynie, że przez dwa lata intensywnego używania NG nie miałem z nią jakichkolwiek problemów technicznych.

Ja nie jestem idiotą aby wywalać ponad 2 x więcej za gorsze urządzenie. NG (mowa o modelu Pro-1) pod względem funkcjonalnym i wygody użytkowania jest lepsza od OK i trudno to podważyć.

Może i komuś (jak mówisz) się popsuła ale mi akurat nie.

A cena? Wszystko w tej zabawie ma ceny od czapy. Taki sport :)

Panie i Panowie,

ja absolutnie nie chciałem zasiać fermentu jestem amatorem bo pół roku z patefonem to nic(pomijam patefony z przed 35 lat miałem philipsa ale w moim czasie w liceum nikt nie słyszał o myciu płyt kładło się pata,floyda czy innego dire straits i było super).

Naprawdę dzięki za rady ale o tym smart matrix nikt nic nie powiedział może to za nowe urządzenie bo o super matrixie same superlatywy ale to za dużo kasy i chyba wolę więcej płyt a chciałbym o nie zadbać bo kupiłem kilka naprawdę dobrych staroci za fajną kasę i myślę że te drobne trzaski po umyciu znikną.

Tak pomijając to patefon mnie zauroczył i ta magia, bierzesz okładkę,da się odczytać,stare walą stęchlizną z liceum i ta dynamika,mam dobry odtwarzacz cd i ponad 3000 płyt cd z czego większość japońskich edycji takie tam shm itp.(nie piszę tego bo chcę się pochwalić )ale tak jak prawie przez 10 lat słuchałem głównie jazz a rock kupowałem dla zbieractwa i sentymentu to teraz z patefonem da się słuchać z wielką przyjemnością nawet U2 nie mówiąc o BIG COUNTRY ukochanej kapeli z liceum i studiów

Każda sugestia mile czytana nawet jak macie odmienne zdania to na pewno dowiem się nowych rzeczy które mnie naprowadzą na dobry wybór.

pozdrawiam

sheykk.

tu masz wszystko co wiedziec trzeba :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.