Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki komputerowe do 700 zł

ChudyGniew

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Tak, jak w temacie. Poszukuję głośników komputerowych w cenie max. 700 zł, których będę używał od października w akademiku (pokój ok. 12m2). Dotychczas w akademiku używałem słuchawek Sennheiser HD205, w domu stoją wysłużone już Creative P5800. W tym roku postanowiłem zakupić jakieś porządne głośniki z wyższej półki. Myślę, że zestaw 2.1 byłby najlepszym rozwiązaniem. Głośników używam często i przede wszystkim do muzyki (muzyka elektroniczna: trance, chillout itd., poza tym trochę rocka), w gry nie gram, filmy oglądam sporadycznie. Przejrzałem już całe forum, gdyż jest sporo podobnych tematów, jednak nadal niej jestem zdecydowany. Jak na moją 'studencką kieszeń' 700 zł jest to sporo pieniędzy, chciałbym zatem, aby był to zakup trafiony. :) Z tego co wyczytałem polecacie w tej cenie przede wszystkim: Creative T3, Edifier S330D i Bose Companion 3 II oraz Microlab Solo7C, jednak jest to już zestaw 2.0 i chyba zbyt duży jak na mały pokój. Na BC3 niestety mnie nie stać, a i ciężko z ich dostępnością w Pl. Zostawałby dylemat pomiędzy T3 a S330D, ale może polecicie coś jeszcze w tej cenie? Nawiązując jeszcze do Microlabów, moi rodzice po remoncie chcą również zainwestować w jakiś zestaw głośników w granicach 600-700zł, pod które chcą podłączyć dekoder tv oraz odtwarzacz dvd (a zatem głośniki do muzyki i filmów), pokój ok. 20m2. Czy te Microlaby byłyby dobrym rozwiązaniem? Z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliwości.

@feda78 z tego, co poczytałem na forum masz sporo doświadczenia, jeśli chodzi o Edifiery. Powiedz mi, czy słuchałeś również T3? Czy opłaca się dopłacić 150 zł do C3 lub S330D i kupić T3? I które głośniki wg Ciebie są lepsze: C3 czy S330D?

czyli tak sluchalem wiekszosc logitechow i creativow i moge powiedziec ze edifier jest napewno lepszy szczegulnie z glosnikiem C3, przy S330D masz optyczne wejscie to jest dla niektorych duzy plus ale dzwiek i bas jest lepszy dla mnie w C3 i tak.

Poza tym C3 o wiele lepiej wyglada:)

W niemczech znalazlem tez pare testow z google translater mozna sobie przetlumaczyc:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiekszosc testow mowi ze bas dominuje i sie nie komponuje ladnie tak jak powino to byc. Dodatkowo male satelity nie sa jednak w stanie stworzyc dobrej atmosfery.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.