Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer w obudowie zamkniętej Dayton Audio RSS210HF/Visaton TIW200XS

greg80

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów!

Planuję wykonać pierwszy projekt DIY - subwoofer aktywny w obudowie zamkniętej. Jestem na etapie wyboru podzespołów, w związku z czym chciałem Was prosić o pomoc/opinie/uwagi.

Po pierwsze kilka założeń:

- Obudowa zamknięta V około 30-35l

- Sub będzie wykorzystywany razem z zestawem Dali Concept 6, do słuchaniu muzyki + kino domowe.

- Pokój odsłuchowy: Salon 20m2.

- Głośność: niska i średnia. Mieszkam w bloku, dodatkowo mam małe dziecko, więc na razie nie będzie bardzo głośno pracował.

Mam na oku poniższe głośniki:

- Dayton Audio RSS210HF-4

- Visaton TIW200XS

- Dayton Audio RSS265HF-4 (ten jest znacząco droższy od poprzedników i raczej wykracza poza mój budżet)

Co sądzicie o tym wyborze? Najbardziej skłaniam się do RSS210HF-4. Czy ktoś z Was miał z nim do czynienia przy podobnej konfiguracji?

A może macie inne propozycje, które powinienem rozważyć?

Co do wzmacniacza, rozważam PA 12.1 ze strony subwoofery.pl lub MONACOR SAM-100D. Co sądzicie o wyborze? Dodam, że budowa wzmacniacza od podstaw nie wchodzi w grę.

Z góry dziękuję za wszelkie konstruktywne uwagi i sugestie.

Grzesiek

• 7 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.