Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana kabla i jacka w słuchawkach Microlab k-860

mack10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuję wymienić kabel w słuchawkach Microlab k-860 i zainstalować na nim dużego ( zamiast małego ) jacka. Jaki kabel polecacie na wykonanie tej operacji , żeby zachować dobre właściwości akustyczne słuchawek i żeby nie ważył za dużo.

Conducfil Sonolene 3014 Panie Maćku

tylko weź pod uwagę ,że to 'sztywniak' jest

albo CMK422 Cordiala - miękki i nie wpływa źle na brzmienie

audiokarma.org

Przy conducfil`u trzeba będzie zrobić oplot (ładnie wyglądają ze sznurówki) bo będzie się strasznie rozłaził (2 twarde kable).

Widzę ,że kabel idzie do jednej słuchawki więc sprawdź w pałąku czy wystarczy Ci miejsca aby taki kabel przeciągnąć - ja w moich HD25 nie mam miejsca aby tam go umieścić.

Jeszcze możesz pomyśleć o pociągnięciu niezależnie do dwóch słuchawek i wrzuceniu Y-switch (czy jak to tam się nazywa) - mniej uciążliwe z twardym kablem.

Ja bym zrobił inaczej, mianowicie dorobił gniazdo minijack bądź microjack w słuchawkach, żeby kabel można było łatwo zmieniać.

Na próbę zakupiłem przedłużacz słuchawkowy w Mediamarkcie. I teraz uwaga........rezystancja 10 Ohmów na 3,5 mb !!!! :) To jest wynik :)

Dzięki wszystkim za propozycję.

Sztywniaki odpadają. Cordial CMK422 wygląda sensownie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.