Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki zestaw kolumn do kina 5.1 ?

Marek B

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

potrzebuje pomocy w doborze kolumn do amplitunera YAMAHA RX-V767 jaka jest wasza opinia na jego temat ?

Myślałem o zestawie yamaha ns-777+ns-444+ns-333 co o tym sądzicie,

co ewentualnie zagra lepiej w tym pułapie cenowym ?

Pomieszczenie to ok. 25m2, 60% filmy 40% muzyka

https://www.audiostereo.pl/topic/96528-jaki-zestaw-kolumn-do-kina-51/

Witaj,

zestaw kolumn Yamaha NS-777/NS-333/NS-444 są bardzo dobrze wykonane, eleganckie, jednak pod względem brzmieniowym zdecydowanie ustępują wielu konkurencyjnym modelom.

Nie podałeś gatunków muzycznych, dlatego założę że system musi być uniwersalny. Zdecydowanie zwróć uwagę na kolumny Monitor Audio serii BX, Paradigm Monitor v.7 (bardziej rockowo, dynamicznie), Dali Zensor.

Wybór jednak zależy od Ciebie, serdecznie zapraszam na odsłuchy które pozwolą Ci na wybór optymalnie dobranej konfiguracji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Nie wiem jak z amplitunerem bo może będzie rx-v671 bo okazuje się, że rx-v767 nie ma dlna.

Mówisz Monitor Audio

BX5 - 1345zl x2 - 2690

BX2 - 695zl x2 - 1390

Ciekawa propozycja, chciałem jeszcze suba ale mogę nie zmieścić się w budżecie.

A powiedz mi jeszcze jaki wpływ ma impedancja na jakość dźwięku bo widzę, że yamahy mają 6ohm, a monitory 8.

Jeżeli chodzi o suba to zależy jak wyjdzie cenowo 5.0, nie wiem czy lepiej dołożyć do 5.0 i z subem poczekać czy kupić tańsze 5.1.

Jeśli nie podłogowe kolumny to jakie ? Amplituner będzie jednak rx-v671 bo 767 faktycznie nie ma dlna, a to chciałbym mieć.

Po wstępnym odsłuchu raczej zdecyduję się na zestaw yamahy, na drugim miejscu roth-y. NS-777 zagrały naprawdę ładnie.

Słuchałem ich z amplitunerem 673, chcę wziąć jeszcze swój 671 ale to praktycznie ta sama konstrukcja i nie powinno być różnicy.

Bardzo wszystkim dziękuję za rady i pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.