Skocz do zawartości
IGNORED

yamaha rxv371 przestrzen dzwiękowa

ready1

Rekomendowane odpowiedzi

witam. posiadam kino domowe Yamaha BD-S671 RX-V371 Prism Audio Onyx 100 . wszystko działa jak nalezy (stereo 5.1, stereo 2.1 itp ), poza jednym szczegołem; po włączeniu opcji przestrzen dzwiękowa np; MOVIE Sci-fi lub MOVIE adventure itp., mam wrażenie jakby głośniki tylne nie działały wystarczająca głośno tj, opcja stereo 5.1-wsztstkie głośniki głośno i wyrażnie, natomiast opcje MOVIE - głosniki przednie głośno, tyły znikome. prosze o pomoc.

witam. posiadam kino domowe Yamaha BD-S671 RX-V371 Prism Audio Onyx 100 . wszystko działa jak nalezy (stereo 5.1, stereo 2.1 itp ), poza jednym szczegołem; po włączeniu opcji przestrzen dzwiękowa np; MOVIE Sci-fi lub MOVIE adventure itp., mam wrażenie jakby głośniki tylne nie działały wystarczająca głośno tj, opcja stereo 5.1-wsztstkie głośniki głośno i wyrażnie, natomiast opcje MOVIE - głosniki przednie głośno, tyły znikome. prosze o pomoc.

głośność kanałów chyba możesz sobie wyregulować dla każdego trybu osobno

jak to zrobić - zajrzyj do instrukcji

W takich trybach tylne kolumny zawsze grają "ciszej". One pełnią zadanie uprzestrzenniania pewnych efektów dźwiękowych. Jak masz np. w filmie dialog dwóch osób to logiczne, że w tych głośnikach nie pojawi się dźwięk, tylko w przednich. Inny przykład, jeśli odtwarzany jest fragment filmu z deszczem, to w tych głośnikach pojawi się odgłos padającego deszczu, ale też o odpowiednim natężeniu dźwięku. One nie mają grać tak samo jak przednie czy centralny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.