Skocz do zawartości
IGNORED

Beyery DT931, 990, 990PRO

Robp1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zastanawiam się nad zakupem słuchawek BD (do wzmacniacza Pro-Ject). Interesują mnie Wasze opinie na temat modeli wymienionych w temacie. Czytałem stare wpisy, ale - jak widzę - niemal zawsze wypowiedzi schodzą na temat Sennheiserów i niewiele opinii dotyczy tylko słuchawek BD.

Zależy mi na tych informacjach, ponieważ zakupu prawdopodobnie dokonam bezpośrednio, bez możliwości odsłuchu (tu na wsi, czyli we Wrocławiu, w żadnym sklepie nie ma możliwości przesłuchania słuchaweczek).

Przeznaczenie słuchawek - zdecydowanie do muzyki rozrywkowej.

https://www.audiostereo.pl/topic/9697-beyery-dt931-990-990pro/

W dziale "opinie" są 4 recenzje słuchawek BD. Ja polecałbym DT-150, czyli model przez Ciebie nie wymieniony. Mam te słuchawki, porównywałem je z DT-990Pro i Sennheiserami HD-600. Według mnie są lepsze.

Jesli jeszcze nie masz pieca to we wrocku jest kilka osob ktore moga ci otworzyc oczy na wzmacniacze do sluchawek.

Paparek dobrze mowi - do tego co chcesz sprawdzic dopisz DT150, bedziesz mial "mniejszy zakres bledu"

>Robp1

Ja wybralem dt931, sluchalem wszystkich (oprocz-dt150) + sennheisery. 931 sa sluchawkami bardzo bezpiecznymi i muzykalnymi, to glowne cechy. Dzwiek jest nasycony, bas gleboki i miesisty, ciepla srednica i wysokie, dobra rozdzielczosc, choc tutaj sa lepsi, dzwiek ma dobre proporcje, jest spojny i gesty. Koniecznie posluchaj zanim kupisz, najlepiej porownujac wszystkie wybrane w swoim zestawie, w jednym czasie.

Od paru lat używam Beyerów DT931. Wybrane po walce - i jak porównuję i teraz z konkurentami uważam, że wybałem najlepiej. Grają głównie średnicą, piękną i szczegółową. basu - tyle, ile mi trzeba, i to ten najlepszy:) wysokie bez zastrzeżeń, równowaga niezakłócona z podkreśleniem środka.HD 600 mają dla mnie basu za dużo i jakiś taki hmmmm.... odrealniony. beyery - mniej go ale jest jak najbardziej :)

Ze swej strony polecam, bo konstrukcja mimo, że nie tak pancerna jak 990 u mnie przeżyła wiele ale przeżyła:)

Grubą wadą tych słuchawek jest kabel w spirali - z miejsca wymieniłem na prosty z bananowymi wtykami (wzmak symetryczny):) Pasek podtrzymujący na głowie także wymieniłem na sonowski "samoregulujący" - 200% podwyzsza komfort . Powolutku szykuję się na powtórzenie zakupu...

Pozdrawiam

Zgadzam się z JaroMi-DT-931 są czarujące na średnicy,myślę że mają też potencjał na basie,ale ciężko go wydobyć-dlatego na dziś gorąco polecam jako najlepszy wybór DT-150 szczególnie ze wzmacniaczem Darkula

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.