Skocz do zawartości
IGNORED

amplituner+kolumny=okolo 2k ale jakie?

bearman79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

na wstępie chciałbym sie ze wszystkimi przywitać gdyż jest to mój 1 post :) śledze forum od paru miesięcy ale z uwagi na nieśmiałość dopiero odważyłem sie napisac ;)

planuję złożyć sobie KD jednak z uwagi na brak kasy chcę kupować po kawałeczku. Narazie chciałbym kupic amplituner+ kolumny stereo

śledząc forum doszedlem do wniosku że kupiłbym Y440 lub Y450 jednak troche obawiam się zakupów na allegro zwłaszcza że w mojej okolicy(Podkarpacie) niema żadnego importera, a zakup za pomocą przesyłki to dla mnie duży stres.

w sklepie wyczaiłem następujące ceny:

Denon avr-1603 1500

H/K avr 1550 1300

kenwood kr-fv5070 1200

kenwood krf 4060 1200

pioneer d514 1180

H/K 3370 1400

pioneer 512 1400

i przyznam ze z moją nikłą wiedzą skusiłbym sie na H/K avr 1550 lub pioneer d514 jednak bardziej jest to podyktowane warunkami finansowymi.

1 Czy ktoś mógłby mi doradzic co wybrać z tego sprzętu??

2 Ewentualnie czy zna ktoś jakiegos pewnego imprtera z podkarpacia? wtedy skusilbym sie pewnie na Y440

2 Czy duża różnica poza ceną jest pomiędzy pioneer 512 a 514 ??

3 Czy oba wytypowane przezemnie modele nie są czasem przestarzałe? ( zakupiony sprzet chcialbym poużywać dobrych pare lat)

4 Jakie kolumny polecacie do tego sprzętu? narazie stereo ale z możliwościa rozbudowy to KD

Kolumny pewnie kupiłbym na allegro.

Pokój mam 4x3=12m ( w ciagu 2 lat moze urośnie do 18m)

muzyka: jazz, klasyka, troche techniawki, troche rocka.

oglądanie filmów 35% muzyka 65% lubię basik ale nie dudniący

I NIE JESTEM AUDIOFILEM - teraz slucham muzy na takim sprzecie ze wiekszosc z Was pewnie nie postawiła by go sobie nawet w łazience (Sanyo) :)

Proszę pamiętać że chciałbym sie zamknąć w 2k ewentualnie niewiele wiecej

całość narazie (dopuki nie kupie odtwarzacza DVD ale moze i dluzej) chce podpiąć do kompa a więc dużo muzy będzie z mp3

https://www.audiostereo.pl/topic/9708-amplitunerkolumnyokolo-2k-ale-jakie/

eeh

niewiem czy do konca zostałem dobrze zrozumiany :)

narazie chce kupic tylko AMPLITUNER + kolumny (dwie stereo) - za jakis czas dokupie rzeszte miejmy nadzieje

np na allegro wyczailem kody 702F dwie nowe za jakies 800 co sądzicie o tym?

proszę o odpowiedz na moje pytania:) zwłaszcza o te dotyczące wymienionych amplitunerow pioneer i H/K aha i cos tam ponad te 2k moge wydac ale niewiele

bearman79,

Tez jestem z podkarpacia :) Własnie dziś uzgodniłem z jednym allegrowiczem zakup Y450 bedę miał ja w piatek, jesli wszystko będzie w porządku to jakbyś chciał moge podac Ci namiary na niego. Za pare dni sprowadzi mi też głośniki zdecydowałem sie na Kode F51F/C/S+SW100B pokój mam niewielki (14m2) także zdecydowanie mi to wystarczy.

Już sie nie mogę doczekać :))

pozdrawiam

hardhary

pionka 512 nie polecam (mam), bo masz w swojej liście harmana za niewiele więcej. ale potem kolumny za 700 zł? może takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

od razu dzieki wszystkim za odzew:)

co do pionka to myslalem o tym d514 to chyba nastepca 512 tylko niewiem czy nie jakis okrojony

tez bardziej sklaniam sie ku h/k 1550 tylko mam obawy czy nie okaże sie za chwile ze to stary model który nie obsluguje czegos tam itp pozatym na tyle co znalazlem na necie to jest to tez z lekka okrojany H/K

tutaj jest troche info o nim gdyby ktos zerknął i napisal mi czy ten model nie odbiega od standardow ( chce go spiąć narazie z kompem a pozniej doczepic jakies DVD) byłbym wdzieczny

Ukryta Zawartość

co do kolumn to na początek myslalem albo o tych co wymienil vorpane lub o tych poniżej:

Ukryta Zawartość

później dokupie reszte.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

harmanowi niczego nie brak i jeśli nie chcesz w przyszłości mieć dźwięku 43.1 a tylko 5.1 to wystarczy w zupełności. Ale ponoć jest dość miękki i nie wiem czy koda nie zabrzmi z nim mułowato. Popytaj tych, którzy kody słuchali.

Bearman79,

Byłem (a właściwie jestem;-) w podobnej sytuacji co Ty. Powoli kompletuję KD, też nie dysponując milionami. Udaje mi się głównie dzięki uprzejmości mojego kolegi który służy mi nie tylko radą ale i pomocą. Do tej pory miałem podobnie jak Ty sprzęt, którego forumowicze pewnie nie wstawialiby do łazienki. Teraz mam amplituner i kolumny do stereo (dvd miałem pożyczone, a za 2 tygodnie kupuję nowe). Natomiast jako kolumny tylne podłączyłem stare kolumny od miniwieży. I takie rozwiązanie - oczywiście jako przejściowe - mogę Ci polecić z czystym sumieniem. Naprawdę da się oglądać filmy. Życzę powodzenia i pozdrawiam

w takim razie jakie kolumny według Was powinienem kupić jeśli zdecyduje się na H/K 1550 ??

czy ktoś wie jak zagrają z nim te Kody wymienione powyżej ? (702F lub KA325F obecnie pod nazwą KF225F)

ewentualnie jakie inne mi polecacie - cena okolo 800 złoty za obie (+/- 100) - mogą być jakieś monitory na początek

raczej wolałbym kupic nowe...

Pozdrawiam i jeszcze raz prosze o pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.