Skocz do zawartości
IGNORED

marantz pm 68 +dvd sr 3002 + no właśnie... doradźcie jakie kolumny

zibi11

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o nie przenoszenie tematu, gdyż ja szukam konkretów. Tylko pod marantza pm68 i dvd sr3002 a nie obojętnie jakich.

Witam.

Kiedyś miałem KD marantza sr 4002 i trochę kombinowałem z tym zestawem przy Waszej pomocy. W końcu porzuciłem temat bo kasa była potrzebna na ważniejsze sprawy.

Niedawno sprzedałem KD zostawiając tylko dvd marantz sr 3002. Dokupiłem wzmacniacz marantza pm68. Teraz potrzebuję kolumn podłogowych do tego zestawu. Słucham wszystkiego po trochę: rap, soul, jazz, muzykę instrumentalną, rock ( raczej spokojny), trochę trance.

Zależy mi na kolumnach, które zagrają dynamicznie w tym zestawie. Ciepło, szczegółowo, nie męcząc zbyt jaskrawymi wysokimi tonami. Przede wszystkim żeby kolumny nie grały stłumione jakby przykryte kocem :).

Liczę na Waszą pomoc.

Zapomniałem o wysokości budżetu.

Kolumny najlepiej nowe. Chyba, że macie jakiś rarytas to używane ale maksymalnie za 1500 para.

Witaj,

zwróć proszę uwagę na zestawy kolumn Mission serii mX oraz Kef C5 lub Kef C7. Każda z tych konfiguracji powinna optymalnie zagrać z Twoim zestawem, zapraszam jednak na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór optymalnego rozwiązania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

moge zaproponowac moje ( do sprzedania) Monitor Audio BR2 jak nowe graly ze wzmacniaczem Marantz 7000 czyli doklanie takim jak masz. Nie meczaca gora , lekko wycofana srednica ,jak co pisz na priv...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

czasem sie irytuje i to wlasnie jest teraz...

radzi ci Q21 jakie kolumny zgrywaja sie z Marantzem , radze ci ja ...nie musisz od nas kupowac ale chcemy ci pomoc bo sam pytasz...to moze wez chociaz pod uwage to co piszemy co? bedziesz wiedzial wiecej jak odwiedzi twoj watek jeszcze 20 forumowiczow i kazdy poda inny model?

Tannoy R3 -jak posluchasz i beda ci sie podobac to kup....

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

czasem sie irytuje i to wlasnie jest teraz...

radzi ci Q21 jakie kolumny zgrywaja sie z Marantzem , radze ci ja ...nie musisz od nas kupowac ale chcemy ci pomoc bo sam pytasz...to moze wez chociaz pod uwage to co piszemy co? bedziesz wiedzial wiecej jak odwiedzi twoj watek jeszcze 20 forumowiczow i kazdy poda inny model?

Tannoy R3 -jak posluchasz i beda ci sie podobac to kup....

Nie ma się co denerwować. Trudno żebym pasywnie siedział i liczył, że sami mi coś kupicie. Czytam różne fora i akurat o tanoya'ch R3 pisze się sporo dobrego również w zestawieniu z moim marantz'em.

Wszystkie propozycje analizuje i za nie dziękuję.

Proszę jeszcze o więcej, bo może ktoś słucha podobnej muzyki co ja na marantz'ie mp68 i podzieli się wrażeniami.

No trzeba by jeszcze podać wielkość pomieszczenia w jakim będą grały kolumny, do jakiej kwoty planuje się zakup i czy w grę wchodzą tylko nowe zestawy czy również używane? Monitor Audio dobrze zgrywają się z Marantzem, można również spróbować B&W ale nie najnowsze serie, Elac też się sprawdzi. Pozdrawiam

No trzeba by jeszcze podać wielkość pomieszczenia w jakim będą grały kolumny, do jakiej kwoty planuje się zakup i czy w grę wchodzą tylko nowe zestawy czy również używane? Monitor Audio dobrze zgrywają się z Marantzem, można również spróbować B&W ale nie najnowsze serie, Elac też się sprawdzi. Pozdrawiam

Pomieszczenie to 4x5. A odnośnie kwoty i tego czy nówki, czy używki napisałem na początku.

Czas poszukiwań dobiegł końca. Dzięki wszystkim za rady. W końcu nabyłem missiony m 34i i jak na razie jestem zadowolony. Te kolumny grają całkiem ładnie z moim zestawem choć oczekuję ciut więcej. Może po wygrzaniu się jeszcze poprawią :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.