Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C 375 BEE jaki napęd CD

piotrella41

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę o radę w bardzo podobnej kwestii. W moim przypadku chodzi o dobór CD do NAD C356BEE, na którym miałem okazję przetestować dwa źródła:

1. DAC SMSL 1955+ - pobieżnie pisząc bardzo przęciętny efekt nawet na plikach 24/96

2. CD DENON dcd710 - w porównaniu do powyższego daca przeskok ogromny na plus

Jakie źródło byłoby optymalne w moim przypadku do ok 3tys? Dodam że wzmak napędza Audio Academy Mimas. Moje typy to:

1. NAD c565BEE

2. Yamaha cdn500

Uważam, iz wybór powinien paść na dedykowany NAD C 565 BEE z zastrzeżeniem że to jest tylko moje subiektywne odczucie. Manipulacja w zakresie doboru elementów róznych producentów może przynieść tyle samo korzyści,

co rozczarowań. To przecież eksperyment. Na ogół Nady współpracuja dobrze ze sobą i spełniaja oczekiwania wybrednych audiofili średniego formatu. Przepraszam z góry za niniejszą klasyfikację mając nadzieję, że nikogo nie zaszufladkowałem. Wracając do komponentu, to w rzeczy samej posiada dobre rekomendacje nie tylko w prasie Audio ale i od samych użytkowników. Będąc po odsłuchach w mojej konfiguracji z nieco wyższym modelem integry sprawił że świat ożył, a szczegóły zawitały w świadomości purystycznych doznań stereo. Co do Yamahy podchodziłbym z ostrożnością to nie to samo co kiedyś. Nawet zaryzykuje o modelach Serii 1000 czy 2000. Pozdrawiam.

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

Mam prośbę o radę w bardzo podobnej kwestii. W moim przypadku chodzi o dobór CD do NAD C356BEE, na którym miałem okazję przetestować dwa źródła:

1. DAC SMSL 1955+ - pobieżnie pisząc bardzo przęciętny efekt nawet na plikach 24/96

2. CD DENON dcd710 - w porównaniu do powyższego daca przeskok ogromny na plus

Jakie źródło byłoby optymalne w moim przypadku do ok 3tys? Dodam że wzmak napędza Audio Academy Mimas. Moje typy to:

1. NAD c565BEE

2. Yamaha cdn500

Jeśli masz kasę na 565BEE to się nie zastanawiaj. Można kupić nowy za kwotę sporo poniżej 3000pln.

Sam ujeżdżam C375+ 565BEE i bardzo sobie chwalę. Testowałem wcześniej C356Bee +546BEE i zdecydowałem jednak dołożyć do wyższych modeli bo słychać sporą różnicę w każdym aspekcie odtwarzania muzyki.

Myslę że najważniejszą poradą jaką w sumie juz uzyskałeś jest to by urządzenie które kupisz, czy to będzie DAC czy odtwarzacz CD czy tez SACD z mozliwościa podpięcia sie pod jego DAC-a pozwoliło ci w przyszłości odtwarzać pliki hires. Inaczej, jeśli kupisz zwykłego CD to odetniesz sobie mozliwość poprawy jakości dźwięku, a o słabej jakości dźwieku z CD nie muszę chyba mówić.

Pamietaj że zadne brednie o zmianie kabli itp nie pomoga. jedyna na dzień dzisiejszy poprawa jakości dźwieku w domenie cyfrowej możliwa jest tylko i wyłącznie przez wejswcie w świat jakości studyjnej czyli pliki hires.

Dzięki wielkie za pomoc! Wydaje się, że wybór jest oczywisty...

@piotrella41

W tym sęk, że nie mam czasu/możliwości na eksperymenty. Decyzję muszę podjąć na podstawie opinii innych użytkowników i nie pozostaje mi nic innego jak im zaufać :-).

@Ken

Gdzie konkretnie można nabyć c565BEE poniżej 3tys?

@Konsman

Zgadzam się, że możliwość odtwarzania plików hires to podstawa.

Tak na marginesie, słyszałeś co potrafi c565BEE użyty jako zewnętrzny DAC?

Dzięki wielkie za pomoc! Wydaje się, że wybór jest oczywisty...

@piotrella41

W tym sęk, że nie mam czasu/możliwości na eksperymenty. Decyzję muszę podjąć na podstawie opinii innych użytkowników i nie pozostaje mi nic innego jak im zaufać :-).

@Ken

Gdzie konkretnie można nabyć c565BEE poniżej 3tys?

W prawie każdym sklepie, potrafisz negocjować? Jeśli nie to PW :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.