Skocz do zawartości
IGNORED

Jak wyciszyć drzwi?

PomeraniaPianist

Rekomendowane odpowiedzi

Zamurować je.

A jak chcesz konkretniejszą odpowiedzieć to podaj model ościeżnicy, drzwi i użytych uszczelek oraz sposób ich montażu, lub zamieść zdjęcia. Do tego zaopatrz się w plastelinę. Zrób kuleczki o średnicy 1cm, przyklej 3 na górze i dole oraz z 5 po bokach ościeżnicy, a następnie zamknij drzwi. Po otwarciu będziesz wiedział jak duże masz niespasowanie i jaki rozmiar uszczelek kupić.

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

Gość partick

(Konto usunięte)

No właśnie. Chodzi o tłumienie hałasów nie żadną akustykę... I żeby było tanio!

nie będzie zbyt tanio, bo się nie da. zmień drzwi na pełne-drewniane, wyciszone i obite z obydwu stron.

i oczywiście przyklej uszczelki, tylko nie o pojedynczym profilu - podwójne czy potrójne będą lepsze.

rzecz jasna, takie drzwi ale podwójne, dają 2x lepszy efekt - z tym, że to już jest raczej drogo.

aha. nie wiem jaką będziesz miał szparę na dole, ale nawet jakby to było 5 mm, to trzeba dać gęste szczotki z obydwu stron.

i nie dość, że gęste, to jak najgrubsze.

PS. przy wysokim progu możesz wszystko załatwić uszczelkami i wtedy nie będziesz potrzebował szczotek.

o cholera, przepraszam, wlazłem przypadkiem na Twoją zakładkę.

Możesz włazić, gdzie Ci się podoba, ja tylko odwdzięczyłem się pięknym za nadobne. Chciałem Ci pokazać Twoje niektóre "działania" na Forum. Patrzysz każdemu na ręce, co pisze i dowalasz. Widzę, że zabolało... Pozdrawiam

Przepraszam autora wątku, za zaśmiecanie jego "własności".

No właśnie. Chodzi o tłumienie hałasów nie żadną akustykę... I żeby było tanio!

Gąbka na drzwi ,na to skaj przybity pinezkami tapicerskimi (modne w PRL).

Dodatkowo uszczelki wewnątrz profilu.

Tu jest wątek o tej samej tematyce:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość partick

(Konto usunięte)

Możesz włazić, gdzie Ci się podoba, ja tylko odwdzięczyłem się pięknym za nadobne. Chciałem Ci pokazać Twoje niektóre "działania" na Forum. Patrzysz każdemu na ręce, co pisze i dowalasz. Widzę, że zabolało...

hehe, niektórzy nie zauważyliby ironii nawet jakby ich w D... ugryzła ;->

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.