Skocz do zawartości
IGNORED

blu-ray PANASONIC DMP-BDT320 czy jednak inny?

pawel-5

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam jakieś 800zł na wybór blu-raya, do tej pory używałem LG BD 565, ale chcę coś:

- co szybciej się uruchamia

- co ma DLNA

- czyta więcej kodeków, bo ten LG mi odmawia niektórych AVI nie wiem czemu

- lepsze audio mile widziane, chociaż audiofilem nie jestem i od moich Dynaudio Audience 50 cudów nie wymagam

- może HDD?

kolega mi jutro pożyczy tego panasa BDT320, czytam że całkiem maszyna i prawie zdecydowany jestem na zakup, ale może konkurencja ma coś lepszego? Czytam wątek o ASUS BDS-700 chyba, cena podobna, ale nie potrafię ocenić podstawowych różnic między nimi.

Chcę wrzucić wszystkie filmy i muzę na dysk NAS wpięty do rutera i stamtąd ciągnąć to kablem do blu-raya i/lub squeezeboxa i dalej do 5.1.

w fotografii, na której znam się lepiej, to mam strony gdzie porównuję 2 wybrane aparaty czy obiektywy - i wszystko jasne. A tutaj... pozostaje Wasza pomoc.

Pozdrawiam,

Paweł.

Jeżeli chodzi o funkcjonalność to nie jest to zła maszynka. Pliki zapisane na płytce odtwarzała całkiem przyjemnie i bez problemowo, jak na tę klasę odtwarzacza, nie było praktycznie do czego się przyczepić. Filmy po DLNA również odtwarzał płynnie. Konfiguracja jak dla dziecka.

Problem pojawił się jedynie gdy chciałem odtworzyć przez DLNA film w 720p. Po prostu nie dało się. Czy był to problem związany z niewydolnym sprzętem ( AMD Athlon 64 X2 Dual Core 1,9Ghz, 2G RAM, NVidia GeForce 8400M GS) - nie wiem. Chciałem spróbować i się nie dało.

Bardzo fajnie układał się z plazmą tej samej firmy.

No i miał jeden bajer. Machniesz łapką i szuflada otwiera się sama :)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

od wczoraj mam go na wypożyczeniu, o dziwo widział pendrive wpięty przez USB do rutera, przeglądałem katalogi, ale kiedy chciałem odtworzyć film lub muzę - to był komunikat błędu

dzisiaj instaluję NAS synology i zobaczę jak po tym pójdzie

ale co mnie irytuje: wkładam CD żeby słuchać muzy, a on przechodzi w tryb STOP, i dopiero jak nacisnę guzik to zaczyna odtwarzać - nie można domyślnie zrobić trybu START?

pilot dotykowy fajnie działa, bardziej intuicyjny niż wynikało z opinii innych

Poprawiam: pisałem o modelu Panasonic-DMP-BDT310.

Z tym STOP miałem tak samo.

Trzeba było nacisnąć 2 x START. To nie odtwarzacz CD :)

W modelu 320 jest coś takiego jak Inteligentny czujnik ECO dla funkcji szybkiego startu. Może tu sprawdź?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.