Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Amplituner używany do 600 PLN

freeman67

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

obecnie mój zestaw to JBL jsr 635i amplituner i głosniki koda 710.

planuję zmianę amplitunera na coś nowszego ale w używce.

rozpatruję DENONA 1610 i 1611. czy macie jakieś inne propozycje?

przeznaczenie: 60% filmy 40% muzyka.

Jeżeli pozwolicie do podepnę się z moim nieco lamerskim pytaniem pod ten temat. Planuję również zakup jakiegos niedrogiego amplitunera KD , który uzupełni mój zestaw stereo. I mam pytanie - starsze amplitunery nie posiadają wejść optycznego ani coaxial. Czy podłączając moje PS3 przez kabelek czincz do takiego amplitunera będę miał dźwiek 5.1 ? Przecież oryginalna ścieżka wielokanałowa zapisana na płycie nie trafia do ampliunera. Czy jest tak że po prostu te stare maszyny mają jakiś swój algorytm który rozbiera dźwięk stereo i podaje na wyjścia głośnikowe dźwięk 5.1 ? Wybaczcie jeżeli pytanie jest nie na miejscu. Nie czaję tego.

Pozdrawiam

Łukasz

Tylko sygnał w postaci cyfrowej przenosi wielokanałowy dźwięk.

Możesz podpiąć przez dwa rca (lewy - prawy), amplituner zrobi z tego "pseudo" 5.1.

Jeżeli masz w konsoli nowszy soft i amplituner posiada hdmi z odczytem dżwięku (nie wszystkie starsze modele odbierają dżwięk po hdmi) to dodatkowego przewodu nie potrzebujesz.

A tak przy okazji, będę miał do sprzedania denona avr-1612 za 600zł (o szczegóły pytać na pw).

Czy podłączając moje PS3 przez kabelek czincz do takiego amplitunera będę miał dźwiek 5.1

Jest jedna możliwość przesłania dźwięku 5.1 po analogu (czincz) z odtwarzacza dvd do amplitunera. Odtwarzacz musi mieć 6 wyjść analogowych (jedno wyjscie na jeden kanał) a ampli musi mieć 6 wejść (analogicznie na kazdy kanał). Stosowane to było na pewno w odtwarzaczach dvd, ale teraz w BD wątpię...

Chyba, że w jakiejś mancie czy vivie z biedronki to stosują...

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.