Skocz do zawartości
IGNORED

dobre kable glosnikowe za 10-30zl/mb :)

Gość cwirek

Rekomendowane odpowiedzi

>cypis

Jesli nie potrzebujesz swistaka to ok. Wazne zeby byc zadowolonym z tego co sie ma. Polecam jeszcze inna konstrukcje oparta na tym samym pomysle:

bierzesz kota (wiadomo ze kot zawsze spada na cztery lapy) oraz kromke z maslem (wiadomo ze kromka zawsze spadnie maslem do dolu). Przyklejasz kotowi kromke maslem do brzucha i masz....urzadzenie antygrawitacyjne:)

>dht

Oki sprawdze to urzadzenie antygrawitacyjne. Kromke z maslem mam, kota nie mam, ale szwęda sie tyle tego na podworku :-) ale jak ku.... nie zadziała to Cie dorwe :-)))

>annawroC

Jak znalazłaś to juz pewno wiesz gdzie, ale powiem i tak :-) Skrzyzowanie Armii Krajowej z Borowską. to nowe przebudowane skrzyżowanie. Około 150m w głąg Armii Krajowej. Jest duższy szyld. Poradzisz sobie.

Kupiłem jednak grafitowy (nawiązujacy barwa do NADAa, 6zł/mb) kabelek MERIDIANA a nie Cordiala i gra bardzo fajnie. Sprzedawca troche posmiał sie ze mnie, wyzywając od audiofilów :-)

A tak szczerze mówiąc to najwiekszym problemem u mnie był interkonekt PROFIGOLD PGA3000 (góra zbyt agresywna i dół płaski). Zamieniłem go na moj pierworodny interkonekt na cordialu i jest cacy. Niedługo bedzie QED Qunex2, zobaczymy jak to zagra. A PGA na allegro.

Dzieki za rady. Pozdrawiam!

>>Cypis --> ten kabel "meridian" to sommer cable? bo cos takiego kupilam jak nie bylo cordiala, a teraz sie zastanawiam czy warto kupowac kultowego taniego C dla porownania. na moim jest napisane "sommer cable meridian" i costam dalej - 2x 2,5mm

pzdr

paulinka

czyli lepiej od tego grubasnego cordiala ktorego wystawiasz? ja wlasnie probuje jamoflata (dzieki Waldemar!!!) ale cos mi za bardzo basuje. chociaz przestrzen lepsza od tego taniego sommera.

dzieki:-) zastanawialam sie czy go nie kupic, ale dobrze ze sie tak wolno do zakupow bralam:-) chyba zostane przy tym sommerze, jest w miare wyrownany. tylko potrzebuje jakiegos konektu, najchetniej cordiala. moze ktos mialby ochote sie pobawic lutownica - w zamian cos fajnego wymysle:-)))

Jakbym był większym majsterkowiczem to pewno bym sie nie zastanawial i zrobilbym Ci ten interkonekt :-) Jednak myślę, ze fachowo polutować to tez jest sztuka, no trzeba miec cyne z dodatkiem srebra, której Ci u mnie brak. Jednak jak znam to forum to zaraz bedzie jakis chetny, niosacy pomoc kobiecie menciznazna :-)))

• 1 rok później...

Własnie zamieniłem swoje Cordaiale CLS 225 na ALPHARD ETP - 9082SX High Technology Superior Speaker Cable. Jeśli chodzi o tanie kable to w mojej konfiguracji ze słabym wzmacniaczem zagrały bardzo dobrze. Na tyle dobrze, że mogę powiedzić, że róznica w porównaniu do Cordaiali była słyszalna bez większego wysiłku. Czyżby synergia? Myślę, że bardziej dopasowanie pojemności kabla do wzmacniacza i kolumn i staranna konfekcja. Staranna to mało powiedziane, człowiek który sprzedaje te kable na allegro to jubiler. Wiedza, doświadczenie a przede wszystkim życzliwość.

Nie chciałbym zostać posądzony o prywatę w związku z tą reklamą ale polecam osobą szukającym tanich kabli głośnikowych by sprawdzić te kable ale koniecznie od Pana Janusza "claroquesi" z allegro. Zawsze można zwrócić jak się nie sprawdzi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.