Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe przeróbki utworów muzyki klasycznej fortepianowej

kasownik

Rekomendowane odpowiedzi

Znacie jakieś dobre przeróbki muzyki poważnej przez żyjących muzyków ? Oczywiście każdy zna Chopin Imressions Leszka Możdzierza czy Jagodzińskiego czy Makowicza , ale chodzi mi o mniej znane nagrania .

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

ok... polecam (choć wolę gdy jazzmani grają jazz jednak) Contemporary Quartet "Plays music of Bacewicz Kisielewski Komsta Lutosławski Penderecki" Świetne interpretacje polskiej muzyki współczesnej (vide nazwiska).

Jest wątek o jazzowych wykonaniach klasyki - poszukaj.

Mogę polecić Jacques Loussier Trio - wykonania Bacha, Debussyego, Haendla.

Powrót po dłuższej przerwie...

Laibach: LaibachKunstDerFuge - jak najbardziej łapie się pod temat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

to jest przeróbka a może transkrypcja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość papageno

(Konto usunięte)

Panie Kracyk. Pełno Pana ostatnio na forum, ze znawstwem wypowiada się Pan na dowolne tematy. A może nagrałby Pan - jako kształcony pianista - jakiś drobny, klasyczny kawałek. Może coś z pięknego, późnego Beethovena? I niech Pan to udostępni. Zobaczymy, co z Pana za ptica, Panie Kracyk. NIech Pan wyświadczy nam tę grzeczność.

Panie Kracyk. Pełno Pana ostatnio na forum, ze znawstwem wypowiada się Pan na dowolne tematy. A może nagrałby Pan - jako kształcony pianista - jakiś drobny, klasyczny kawałek. Może coś z pięknego, późnego Beethovena? I niech Pan to udostępni. Zobaczymy, co z Pana za ptica, Panie Kracyk. NIech Pan wyświadczy nam tę grzeczność.

moge wrzucic nastepny , bo przewaznie wrzucam tu swoje

a moze byc przeróbka sonaty księżycowej beethovena Panie papageno ?

utwory muzyki powaznej gralem 20 lat temu i zeby ciagle nie grac tego samego

to albo je przerabiam albo robie swoje w podobnym stylu

moge tez przerobic chopina czy lutoslawskiego , ale na to potrzeba wiecej czasu , pozdrawiam :)

zreszta przypomnialo mi sie ze kiedys nagralem sobie mazurka Chopina ale niestety przez midi , nie stac mnie na studio nagraniowe , mam to na soundcloud

a wszedzie mnie pelno gdyz jestem na urlopie zdrowotnym i nie moge obecnie chodzic , to cos musze robic , prawda

pozdrawiam Panie Maestro

Gość papageno

(Konto usunięte)

Panie Maestro

Zbytek łaski.

Jest mi niewątpliwie przykro, że nie może Pan chodzić. Ale bardziej mi przykro, że może Pan pisać. Ale jeśli ma Pan przymus, to niech Pan chociaż spróbje czegoś ponad poziomem wiodących stacji radiowych.

prosil Pan cos Panie Maestro o moj utwor , kiedys sobie nagralem taka improwizacje , przepraszam za jakosc nagrania bo jak zwykle nagranie domowe no i w dodatku improwizacja i no takiej slabej muzyki nie puszczaja w radiu

Ukryta Zawartość

a teraz trzeba cos zjesc

narazie Maestro Papageno , onegapap

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.