Skocz do zawartości
IGNORED

made in poland - zestaw

flamner

Rekomendowane odpowiedzi

Konradskala dzieki za odpowiedz. Moze dokladniej szego szukam:

-przyklad broszury Sansui G-22000/G-33000:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-przyklad testu Marantz 2500:

Ukryta Zawartość

Moze ktos ma czasopisma z tych lat lub wie w ktorych numerach byly prezentowane konkretnie te modele o ktorych pisalem wczesniej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie rozumiem po jaką cholerę reagujecie na wpisy człowieka Radmor 5412. Nie dość, że wypisuje głupoty to w dodatku stylistyka, gramatyka i składnia na poziomie idioty.

Podobnie jak pseudo wnioski wydłubane z nosa.

Albo koleś jest zdrowo walnięty, albo mało w życiu słyszał i widział, albo ma całą piwnicę rupieci do opchnięcia.

Zapewne to jest tylko zbieg okoliczności, że każdy kolejny odkrywca ósmych cudów świata zjawia się tutaj średnio co tydzień

i odkopuje dawno zapomniane wątki, ewentualnie zakłada nowe, żeby pozawracać gitarę śmietnikowym wintydżem.

Oczywiście również czystym przypadkiem jest fakt, że wyznawcy kultu PRL-u mają zwykle znikomy staż na forum

i naturalnie nie powinna budzić najmniejszych zastrzeżeń ich wzmożona aktywność akurat w okresie przedświątecznym,

kiedy zaczyna się handel na allegro i stare rupiecie będą schodzić jak ciepłe bułeczki, o ile im się w tym pomoże nieco.

Na przykład poprzez zakładanie dwudziestu kont na audiostereo.pl i czterdziestu wątków pochwalnych na cześć radmora.

A leszcze to łykają jak młode pelikany i odkładają kasę na zakup złoma dopiero co wytartego z pajęczyn i naprawionego na kolanie...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Opublikowano · Ukryte przez mlb, 28 Października 2012 - nie na temat
Ukryte przez mlb, 28 Października 2012 - nie na temat

albo ma całą piwnicę rupieci do opchnięcia.

Stawiam na to co wyżej. Należy pamiętać, że sezon prac rolnych się skończył, zboża dawno zżęte, ziemniaki wykopane, ostatnie buraki zebrane - ludzie muszą czymś się zająć. Będą zatem handlować na allegro tym złomem skorniczałym i promować go na audiostereo.pl. Może niektórzy się nabiorą...i nabędą :)

made in poland - zestaw(temat).

Intruzi na forum wprowadzający chaos.

Błądzenie w obrębie tematu jest OK.

Proszę uporządkujmy to

• Wiele nowych wątków nie mających nic wspólnego z tematem. Osoby czerpiące całą wiedzę z internetu-gdzie informacje są dostępne dla każdego.
  • Podteksty polityczne(że komunistyczne. a zachowują się dokładnie jak członkowie PZPR i włażą na forum bez pytania).
  • Osoby ze szczątkowym słuchem gdzie wyznacznikiem jakości jest cena(im wyższa tym lepszy sprzęt).
    Nie wykorzystujmy tolerancyjne ,,AUDIO STEREO,,. Na elektrodzie 95% wypowiedzi - wypad.

Nie miałem pojęcia że mój temat wzbudzi taką dyskusję wśród forumowiczów. Proponuję zakończyć te bezcelowe wywody, obrażanie innych i inne tego typu wypowiedzi. Kto chciał się po mądrzyć to na pewno już to zrobił i wydaje mi się że temat polskiego sprzętu audio został wyczerpany. Chciałbym abyście doradzili mi jaki zestaw zakupić. Powtórzę ponownie moim priorytetem jest klasyczny wygląd, interesują mnie zabawki z lat 70-80, budżetowo chciałbym się zmieścić w kwocie 1000zł(wzmacniacz, kolumny, gramofon). Drugim źródłem dźwięku będzie komputer(pliki flac + nuforce icon hdp), pokój ma ok 16m2, słucham głównie klasycznego rocka, ale czasami dla relaksu włączam franka sinatre, dlatego fajnie by było żeby dźwięk był dość ciepły.

edit: strasznie podoba mi się amplituner Pioneer SX-727

Gość rydz

(Konto usunięte)

Vintage.

Tego nie znam.

http://allegro.pl/yamaha-ct-610-ca-610-sygnowany-vintage-i2716793128.html

Ten znam dobrze.

http://allegro.pl/wzmacniacz-pioneer-sa-708-w-drewnie-vintage-i2699670034.html

Przy zakupie w komplecie może obniży cenę.

Podałem ci dwie oferty,co byś chciał do tysiaka? kolumny jeszcze? :(

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 27 Października 2012 - bezsensowne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 27 Października 2012 - bezsensowne pyskówki

Panowie discomaniac71 i parantulla !!! - 3 uwagi !!!

• Uszy się myje,a nie trzaska o wannę
  • Trochę szacunku - jak do mnie piszecie,to wyjmijcie chociaż palec z nosa
  • A forum radiobudzików jest gdzie indziej
  • I przede wszystkim uszanujcie tych którzy chcą się wymienić wiedzą praktyczną na temat założony made in poland - zestaw

Flamner skoro dopuszczasz rowniez zachodnia produkcje to proponuje Sony:

Ukryta Zawartość

Aukcja co prawda zakonczona ale moze uda sie Tobie dokadac ze sprzedawca. Mysle ze wizualnie spelnia kryteria a i dzwiekowo jest bardzo ok.

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

made in poland - zestaw(temat).

Intruzi na forum wprowadzający chaos.

Błądzenie w obrębie tematu jest OK.

Proszę uporządkujmy to

• Wiele nowych wątków nie mających nic wspólnego z tematem. Osoby czerpiące całą wiedzę z internetu-gdzie informacje są dostępne dla każdego.
  • Podteksty polityczne(że komunistyczne. a zachowują się dokładnie jak członkowie PZPR i włażą na forum bez pytania).
  • Osoby ze szczątkowym słuchem gdzie wyznacznikiem jakości jest cena(im wyższa tym lepszy sprzęt).
    Nie wykorzystujmy tolerancyjne ,,AUDIO STEREO,,. Na elektrodzie 95% wypowiedzi - wypad.

Porządek na forum zacznij od siebie. Naucz się kultury i szacunku dla ludzi przewyższających Cię kilkukrotnie wiedzą i doświadczeniem.

Panowie discomaniac71 i parantulla !!! - 3 uwagi !!!

• Uszy się myje,a nie trzaska o wannę
  • Trochę szacunku - jak do mnie piszecie,to wyjmijcie chociaż palec z nosa
  • A forum radiobudzików jest gdzie indziej
  • I przede wszystkim uszanujcie tych którzy chcą się wymienić wiedzą praktyczną na temat założony made in poland - zestaw

Koszmarny przykład żałosnej bufonady. Niestety w Polsce jest teraz czas takich właśnie ludzi jak autor wpisu: bez doświadczenia, bez orientacji w temacie potrafiących tylko obrażać każdego kto śmie zwrócić im uwagę.

Nie miałem pojęcia że mój temat wzbudzi taką dyskusję wśród forumowiczów. Proponuję zakończyć te bezcelowe wywody, obrażanie innych i inne tego typu wypowiedzi. Kto chciał się po mądrzyć to na pewno już to zrobił i wydaje mi się że temat polskiego sprzętu audio został wyczerpany. Chciałbym abyście doradzili mi jaki zestaw zakupić. Powtórzę ponownie moim priorytetem jest klasyczny wygląd, interesują mnie zabawki z lat 70-80, budżetowo chciałbym się zmieścić w kwocie 1000zł(wzmacniacz, kolumny, gramofon). Drugim źródłem dźwięku będzie komputer(pliki flac + nuforce icon hdp), pokój ma ok 16m2, słucham głównie klasycznego rocka, ale czasami dla relaksu włączam franka sinatre, dlatego fajnie by było żeby dźwięk był dość ciepły.

Weź jak pisałem
  • Amplituner - Radmor5412(może być nie przestrojony,bo używany jako wzmacniacz).
  • Korektor graficzny - Radmor5471(przyda się do cichego grania - podbije basy)
  • Gramofon - FonicaGS 464 (Igła za minimum 60zł)
  • Kolumny - Alton lub Mildton minimum 80wat(ustaw nie w narożnikach i nie na podłodze(będzie dużo basu ale fałszywy)wysokość ustawienia 150cm,rozstaw 3m
  • Komputer(jak musi być) - Do winampa ściągnij program faktycznie poprawiający jakość brzmienia(nie korekcyjny), następnie omiń dźwięki systemu windows, następnie zakup kartę muzyczną( rozpiętość cenowa kolosalna)

Ja kupowałem zawsze - nie na zawsze. Jak coś nie pasiło to się pozbywałem. Jak pasiło to OK. Zawsze bez straty często z zarobkiem.

Porządek na forum zacznij od siebie. Naucz się kultury i szacunku dla ludzi przewyższających Cię kilkukrotnie wiedzą i doświadczeniem.

Koszmarny przykład żałosnej bufonady. Niestety w Polsce jest teraz czas takich właśnie ludzi jak autor wpisu: bez doświadczenia, bez orientacji w temacie potrafiących tylko obrażać każdego kto śmie zwrócić im uwagę.

I Ty chcesz innych pouczać i "ukulturalniać"?

Twoja pozycja największego BUFONA na forum jest od kilku lat niezagrożona i wątpię, żeby w najbliższym czasie pojawił się ktokolwiek, kto mógłby Ci w TEN tytuł odebrać...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

I Ty chcesz innych pouczać i "ukulturalniać"?

Twoja pozycja największego BUFONA na forum jest od kilku lat niezagrożona i wątpię, żeby w najbliższym czasie pojawił się ktokolwiek, kto mógłby Ci w TEN tytuł odebrać...

Nie sądzę RADUL. Zerknij na rankingi zaufania do forumowiczów jeszcze za czasów Lukara. Nie podoba Ci się bo ktoś mówi wprost co o Tobie myśli i o nagminnym wychwalaniu Tonsilu w celach zarobkowych? Przykro mi ale ktoś musi. Nawet jeśli Tobie to się nie podoba.

W celach zarobkowych? - a ja uważałem, że disco to ktoś o chociaż przeciętnym ilorazie inteligencji, ale cóż z tym się człowiek rodzi,to nie ma nic wspólnego z "mądrością i doświadczeniem"...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Lobby tosnilowskie dba o dobrą pozycję Siest/Fiest na forum oraz o kilka innych modeli. Każdy kto odważy się przeciwstawić od razu zostaje zlany pomyjami. Włącznie z groźbami pobicia. Szkoda że nadal nikt nie zdecydował się zrobić z tym porządku. Wpisując "RADUL Tonsil" w Google można dowiedzieć się na ilu innych forach trwa taka sama propaganda. Między innymi elektroda.pl, forum HiFi i Muzyka a nawet idg.pl i republika.pl. Nie damy zrobić krzywdy Tonsilowi! Niech żyją Siesty! Żenada całą gębą.

To jest forum poświęcone Polskiemu sprzętowi między innymi Radmorowi.

To jest forum poświęcone sprzętowi audio a nie wspomnieniom z PRLu. Polskie cuda techniki zostały już dawno poddane weryfikacji i nie wytrzymują porównań z przeciętnymi klockami zachodniej konkurencji.

PS Przymiotniki w środku zdania piszemy małą literą.

A kto chciał pobić MISZCZA?

Chyba żaden GAMOŃ nie odważyłby się nawet spojrzeć prosto w oczy takiego BAZYLISZKA, a co dopiero podnieść świętokradzką rękę na takiego GURU...

A

było kiedyś tak, że jeden z forumowiczów (i to chyba nawet z Krakowa!!!) chciał bezpośredniej konfrontacji z WIELKIM, ale disco nie będzie się z "byle kim pospolitował, więc "podwinął ogon", NASKARŻYŁ na kolegę i cóż...

"do ODWAŻNYCH świat należy"

Nie miałem pojęcia że mój temat wzbudzi taką dyskusję wśród forumowiczów...

Bardzo Cię proszę kolego flamner abyś jako założyciel tematu zablokował użytkowników Radmor 5412 i Discomaniac71.

Pierwszy za przeproszeniem pier..doli bez sensu i w dodatku kaleczy język gorzej niż upośledzone dzieci w szkole specjalnej, a drugi (o zgrozo) mu na te brednie odpowiada - robi się kociokwik i ten fajny watek ulega wypaczeniu.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Radul na bocznicy tez ustawicznie sklada grozby karalne. Tych chce wyrznac tamtych unicestwic. mam wrazenie ze forum nie jest dla niego najwlasciwszym miejscem a admin to toleruje.

romeczku, a ja myślałem, że w Izraelu internet "na cenzurze"

Tylko nie mów, że nie wyjechałeś...

Weź jak pisałem

Amplituner - Radmor5412(może być nie przestrojony,bo używany jako wzmacniacz).

Korektor graficzny - Radmor5471(przyda się do cichego grania - podbije basy)

Gramofon - FonicaGS 464 (Igła za minimum 60zł)

Kolumny - Alton lub Mildton minimum 80wat(ustaw nie w narożnikach i nie na podłodze(będzie dużo basu ale fałszywy)wysokość ustawienia 150cm,rozstaw 3m

Do tego jeszcze regał-segment na wysoki połysk z czasów zdychajacej komuny by się przydał, no, żeby to właściwie ustawić, o pardon - położyć :))) Bo zakładam, że lodówkę Mińsk, telewizor Rubin i pralkę Frania to już się ma, co się rozumie samo przez się. Jeszcze żeby tak gdzieś serek homogenizowany i paczkę "Sportów" upolować, to już by było całkiem cool i top-trendy.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

romeczku, a ja myślałem, że w Izraelu internet "na cenzurze"

Tylko nie mów, że nie wyjechałeś...

Zdrowy to ty nie jestes

Cytuje discomaniac71

• Lobby tosnilowskie dba o dobrą pozycję Siest/Fiest na forum _ jakie lobby ??? Tosnil zakład sztandarowy PRL-u wygląda gorzej niż Warszawa w 1945(co ty bredzisz) Jakie lobby ????
  • Każdy kto odważy się przeciwstawić od razu zostaje zlany pomyjami _ przecież teraz to ty rządzisz i włazisz buciorami w temat.
  • Włącznie z groźbami pobicia _ chłopców z tornistrami nie biję
  • Szkoda że nadal nikt nie zdecydował się zrobić z tym porządku_na naszym forum twój porządek??? załóż sobie swój temat i gra(wtedy dostosuje się
  • Wpisując "RADUL Tonsil" w Google można dowiedzieć się na ilu innych forach trwa taka sama propaganda_przy okazji pozdrawiam cię RADUL
  • Między innymi elektroda.pl,- jesteś sam
  • forum HiFi - poniewierany
  • Nie damy zrobić krzywdy Tonsilowi! Niech żyją Siesty! Żenada całą gębą - Niech żyje discomaniac71!!! Niech żyje
  • Polskie cuda techniki zostały już dawno poddane weryfikacji i nie wytrzymują porównań z przeciętnymi klockami - Jakimi klockami ???
  • PS Przymiotniki w środku zdania piszemy małą literą - discomaniac71 no proszę Cię

Zdrowy to ty nie jestes

To KAPITALIŚCI mają taki "cudowny" wpływ na moje zdrowie...

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

To KAPITALIŚCI mają taki "cudowny" wpływ na moje zdrowie...

Wez nie pier**l jak cie prosze bo to twoje lewactwo koniunkturalne jest zeby mlodziezy ktora nie pamieta komuny tonsile lansowac. Kiepski lansik. Lansujac sam wykorzystujesz innych...no i co hipokryto?

Czemu oskarżasz mnie o hipokryzję - ja niczego nie sprzedaję i nie mam interesu w "lansowaniu" czegokolwiek (ale widocznie Ty KAŻDEGO mierzysz własną miarą")

A co do mojego rzekomego "lewactwa" to wierzę, że najlepszym "kierunkiem" dla naszego kraju jest Polski Narodowy Socjalizm.

Do tego jeszcze regał-segment na wysoki połysk z czasów zdychajacej komuny by się przydał, no, żeby to właściwie ustawić, o pardon - położyć :))) Bo zakładam, że lodówkę Mińsk, telewizor Rubin i pralkę Frania to już się ma, co się rozumie samo przez się. Jeszcze żeby tak gdzieś serek homogenizowany i paczkę "Sportów" upolować, to już by było całkiem cool i top-trendy.

A cobyś innego miał do roboty jak ludai krytukować

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Czemu oskarżasz mnie o hipokryzję - ja niczego nie sprzedaję i nie mam interesu w "lansowaniu" czegokolwiek (ale widocznie Ty KAŻDEGO mierzysz własną miarą")

A co do mojego rzekomego "lewactwa" to wierzę, że najlepszym "kierunkiem" dla naszego kraju jest Polski Narodowy Socjalizm.

Ty sie tu nie zaslaniaj polityka na kazdym forum na tonsil naganiasz reaktywujac legende badziewia w oparach komuny z ludzka twarza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.