Skocz do zawartości
IGNORED

CD/SACD->NAD M15->MF ELEKTRA E11->B&W DM309 - jak polaczyc?

paveu27

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

preferuje dynamiczne i precyzyjne, ale nadal muzykalne brzemienie, duzo powietrza i przestrzeni, glownie klasyczny jazz, nu-rock i trip hop zaleznie od nastroju (dlatego tez lekko lampowe E11 zostanie wymienione raczej na Yamahe AX900 moze cos Sony ES lub jakis Accuphase o ile trafie okazje). Nie ukrywam ze lubie niski kontrolowany bas, bron Boze jakis buczacy subwoofer.

Pytanie moje - jak to wszystko sensownie polaczyc, CD/SACD swiatlowodem do M15 czy cinche ?

Przedwzmacniacz M15 do wzmaka E11 bedzie podpiete interkonektem Audionova Aurora mk2, E11 do B&W kablami Audionova Illuminator.

CDka jeszcze szukam. Na oku Denon 3930 lub cos w ten gust.

Do tego wszystkiego jeszcze komputer z Asus Xonar STX, Foobar z FLAC chce zeby mialo to jakosc dedykowanego CD, a kolumny "zniknac" z pokoju. Dzwiek z komputera bedzie uzywany naprzemiennie z dedykowanym CDekiem/SACD, ale odnosnie dzwieku z kompa zalozylem osobny watek, tu chodzi mi glownie o "kabelkologie", ew, kierunek modyfikacji/wymian komponentow.

Zestaw moze lekko schizofreniczny, ale to wynik ostatnich miesiecy lapania "okazji" na aukcjach itp.

Pozdrawiam!

Pawel.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

AX 900 i B&W? Raczej nie. Moim zdaniem zły kierunek poszukiwań. Dobre CD + dobry wzmak i tyle. Jeśli NAD M15 to dobre pre (nie znam) to kupić końcówkę mocy np Yamaha M-85 lub Sansui 2301. Albo dedykowanego NADa.

PS. Z tego co wiem E-11 ma gniazdo pre-out czyli sam może pracować jako pre a nie jako końcówka bo wtedy potrzebny jest main-in.

Yamaha M-85 lub Sansui 2301 - o takie konkrety mi wlasnie chodzi :)

PS. nie wiem dlaczego wszyscy tak "jada" po audionovie, czy to rzeczywiscie przebrandowiona chinszczyzna ? kupilem za interkonekt za 200zl wiec nie za ponad 600 jak chodza na allegro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.