Skocz do zawartości
IGNORED

Sub JBL ES 150 Problem

Darkowski1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam problem z tym subem,mianowicie przy cichym słuchaniu czyli ustawione w ampli jest tak na 70% sub się wyłąncza,co dziwne gdy wyjmę cincza z suba i wsadzę go z powrotem to działa ale po jakiś 3-4min znowu jest to samo,Mój sprzęt to Denon 1907,sub podłączony jest pod LFE.Suba kupiłem wczoraj,wcześniej miałem Tonsila i takiego problemu nie było co może być przyczyną takiego stanu proszę o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/98132-sub-jbl-es-150-problem/

To jest auto wyłączanie przy niskim poziomie sygnału.

Nic na to nie poradzisz, tak już mają te suby.

Jedyne co możesz zrobić to ustaw w amplitunerze wzmocnienie LFE na max., a głośność suba dostrój pokrętłem z tyłu subwoofera.

Takim ustawieniem zyskasz włączanie suba przy niższym poziomie głośności.

No tak ale w instrukcji jest napisane że dopiero po 10min od odcięcia sygnału się wyłącza a u mnie jak wyłączyłem ampli to nie minęła nawet 1min.Przy oglądaniu filmu jak są dialogi to się wyłącza,dopiero jak jakaś muzyka leci wtedy reaguje sub,jest to bardzo denerwujące i dla mnie nie do przyjęcia

Również doznałem podobnej irytacji po zakupie mojego. Albo to zaakceptujesz, albo wymiana na coś innego bez tej niedogodności.

Z drugiej strony dobrze że się wyłącza sam, nie trzeba do niego wstawać.

Zdecydowanie moment włączania powinien być ustawiony na niższym poziomie głośności.

Miałem to samo w Infinity. Trzeba po prostu unikać subwooferów bez sztywnego włącznika ON, jedynie z trybem auto.

Niekoniecznie, myślę że zabieg który opisał "R99" powinien załatwić sprawę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.