Skocz do zawartości
IGNORED

Przebudowa salonu

gregorypek2

Rekomendowane odpowiedzi

Rydz,

Spoko.Dasz się lubić:)), tylko nie zawijaj kiecki niczym urażona damulka, której nie wszyscy padają do nóżek.

Ot kazdy widzi inaczej i przenosi to na papier.

Wracaj!Gdzie się będziesz szlajał po nocy:))

Rydz, nikt Ciebie nie atakuje, jedynie twierdzimy, że ustroje akustyczne mają wpływ na odbiór muzyki. Doświadczylismy tego osobiście. Jak chcesz się przekonać, to wproś się do kogoś, kto ma takowe ustroje na odsluch. Wtedy stwierdzisz, czy słyszysz różnicę, czy nie.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jak te ustroje potrafią zmienić ludzi,kiedyś gdy Imacman ustrojami się nie zajmował,o ile pamiętam sam pytał i korzystał z moich rad.

Ale ustroje potrafią zmieniać,ja ich nie posiadam i muzyka u mnie gra kiepsko:(

Cześć chłopaki.

Rudzu, szanuję Twoje poglądy i wiedzę w zakresie audio, ale dziwię się, że upierasz się w kwestii akustyki. Zobacz, dotknij i posłuchaj, a poźniej racz dyskutować.

Nikt, też nie twierdzi, że u Ciebie kiepsko gra, nie byłem, nie słuchałem.

Nic tu nikogo nie zmienia bo to po prostu działa :). A kable, sieciówki, bezpiecznik wymiana lamp itp wpływa na zmianę ? Wpływa - ale na pewno nic nie wprowadzi takich zmian jak odpowiednio przystosowane pomieszczenie np w te "skrzynki" ;)

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Rudzu, szanuję Twoje poglądy i wiedzę w zakresie audio, ale dziwię się, że upierasz się w kwestii akustyki. Zobacz, dotknij i posłuchaj, a poźniej racz dyskutować.<br /><br />Nikt, też nie twierdzi, że u Ciebie kiepsko gra, nie byłem, nie słuchałem. <br />

Ja nie neguję tego że są zmiany większe-mniejsze po wstawieniu dyfuzorów,oceniałem wnętrze i gdyby po wstawieniu ustrojów w tych kolorach i miejscach gdzie stoją na jednym z foto,różnice w odsłuchu były niewielkie a miałyby w tej postaci pozostać,chyba bym się pochlastał.

Myślę że teraz napisałem jasno i zrozumiale o co mi chodziło.

Pozdrawiam.

Masz racje, że nie każdemu musi się to podobać. Najważniejsze, że to odpowiada osobom, które to mają. Z mojego doświadczenia oraz wielu osób, które stosują profesjonalne ustroje akustyczne - wpływ na przekaz muzyczny jest ogromny i to niezależnie od jakości posiadanego sprzętu. Oczywiście są wyjątki, gdzie pomieszczenie (o dobrych proporcjach), jest "zaadoptowane" naturalnie - dużo bibelotów, książek, płyt, pluszowych dodatków. Wtedy ten wpływ jest mniejszy, ale zawsze duży.

Ja nie neguję tego że są zmiany większe-mniejsze po wstawieniu dyfuzorów,oceniałem wnętrze i gdyby po wstawieniu ustrojów w tych kolorach i miejscach gdzie stoją na jednym z foto,różnice w odsłuchu były niewielkie a miałyby w tej postaci pozostać,chyba bym się pochlastał.

Myślę że teraz napisałem jasno i zrozumiale o co mi chodziło.

Pozdrawiam.

No to jesteśmy tego samego zdania :)

Pozdrawiam

• 1 rok później...

greg a czy na ścianach z tyłu też kładłeś jakieś elementy stałe ? "czoło" salonu zrobiony świetnie i praktycznie, i sam zastanawiam się nad takim rozwiązaniem - jedno z ładniejszych moim zdaniem ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.