Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki dokanałowe do 300 zł

Djolomc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuję najbardziej optymalnych słuchawek do 300 złotych. Przeszukałem troche internet i jest bardzo niewiele opinii o "dokanałówkach". Mój wybór waha się pośród tych modeli :Beyerdynamic DTX 101iE, Sennheiser CX 400 II Precision, Jays a-Jays Three albo Four, Klipsch Image s2. Odrzuciłem te modele słuchawek :Marshall Minor, Audiotechnica ATH CKS55, Brainwavz M4 i BOSE iE2. Może macie jakieś inne propozycje ?

Odtwarzacz: Sony NWZ-E443.

Witaj,

Posłuchaj koniecznie słuchawki Jays, moim zdaniem najlepszy wybór w swojej klasie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

dorzuć do tych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub tańsze ciut mniej detaliczne o podobnych charakterze nuforce nu-700x, mam obie i słucham na Y są naprawdę dobre

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

W tej cenie Soundmagic E10. Poczytaj testy a przekonasz się o czym piszę :) Ze swoim iP4S testowałem je równolegle z NuForce NE-700x i po prostu zdecydowałem się na zakup E10. Kawał dobrego dźwięku za przystępne pieniążki. Nakłaniam do przeczytania całkowicie wszystkich opinii na ich temat a w ostateczności osobisty odsłuch w sklepie. Moim zdaniem jeśli chodzi o dźwięk to są to słuchawki naprawdę kompletne :)

jays 3, mam i używam, a do tego pianki comply i po sprawie. mam też model 2 i dźwięk jest gorszy, w moim odczuciu - nie ma głębi, jest bardziej analityczny (co nie dla każdego musi być wadą).

:)

Ukryta Zawartość

nie wiem dlaczego ten ranking robi się z 1,5MB tylko 50kB

post-21279-0-42035000-1351870391_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

jays 3, mam i używam, a do tego pianki comply i po sprawie. mam też model 2 i dźwięk jest gorszy, w moim odczuciu - nie ma głębi, jest bardziej analityczny (co nie dla każdego musi być wadą).

mialem jayz four i sprzedalem.

"efekt mikrofonowy" w tych sluchawkach to po prostu porazka.

nie da sie sluchac muzyki w praktyce tak daje po uszach ocieranie przewodow o cokolwiek.

w zestawie brak klipsa do zapiecia przewodu do np. koszuli celem zmniejszenia "efektu mikrofonowego".

poza tym sam charakter brzmienia nie odpowiadal mi.

co je zalozylem i wlaczylem muzyke to pierwsze wrazenie "cholera jakos tak dziwnie to gra.. bez polotu"

sprzedalem jayz four w cholere, kupilem brainwavz m4 (wersja z mikrofonem) i to byl strzal w dziesiatke - za te pieniadze swietny sound i wykonanie.

wczesniej mialem nuforce nu7m, ale w tych z kolei basu bylo za duzo, srodek cofniety.. ewidentnie mocno fabrycznie modyfikowane brzmienie.

w brainwavz m4 jest zdecydowanie bardziej dojrzaly sound, a przy tym w moim odczuciu brzmienie ma cieply charakter, niz taki nijaki jak w jayz four ;]

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Ukryta Zawartość

można ściągać ranking :)

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.