Skocz do zawartości
IGNORED

nagłośnienie pokoju niedrogie/pc

T4JS0N

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Mam można powiedzieć ni to problem ni pytanie. Będę niedługo robił sobie nowy pokój i potrzebuje w nim w miare dobrego i taniego nagłośnienia ( głośniki będę wieszał wiadomo ze subwoofer nie) . Jedyne wymagania oprócz tego są takie by :

-działało z TV ( wiadomo , że raczej jakąś przełączkę będę musiał zastosować)

-działało z PC ( wiadomo , że raczej jakąś przełączkę będę musiał zastosować). Teraz wrzucę linki do zdjęć tego co już mam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Myślę , że 4 głośniki w 4 rogach pokoju i subwoofer przy kompie/ tv tego jeszcze nie wiem. Proszę o szybką odpowiedź , a jeżeli temat nie jest tu gdzie trzeba to proszę przenieść .

Chcę żebyście mi podali co dokupić , żeby wszystko było ze sobą kompatybilne i spełniało powyższe wymogi. Koło poszczególnych rzeczy napiszcie ceny. Najlepiej tak do 600zł taniej nie pogardze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam. Z Pana pytania nie można wywnioskować o co dokładnie chodzi, bo "nagłośnienie" to dość szerokie pojęcie, ale rozumiem że sprawa dotyczy amplitunera lub wzmacniacza?? Mogę jedynie stwierdzić że nie ma czegoś takiego jak dobre tanie nagłośnienie, przynajmniej nie w rozumieniu ludzi którzy udzielają się na forum Audiostereo. Ze swojej strony mogę doradzić (do 600 zł) kupno starego wzmacniacza kina domowego który uciągnie kilka głośników i ma wszystkie potrzebne wejścia i wyjścia. Aby zadziałał z komputerem , TV i innymi urządzeniami potrzebny jest jedynie komplet wejść i wyjść typu AUX, TAPE1, TAPE2, TUNER (za wyjątkiem PHONO) i każde z nich będzie do tego odpowiednie, połączone za pomocą kabla jack-2xchinch. Polecam polowanie na Allegro za wzmacniaczami kina domowego firm takich jak: Pionieer, Denon, Yamaha, Onkyo. Ma być cięzkie, wielkie z wiloma złączami z tyłu.

P.S. Jakoś nie wyobrażam sobie jak Pan zamierza umieścić 4 głośniki w rogach pokoju, proszę poczytać więcej o zasadach rozstawienia głośników do kina domowego.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.