Skocz do zawartości
IGNORED

Karta dźwiękowa do behringera ms40 i sennheisera hd 380 pro

Raf_K

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym się Was poradzić w sprawie kupna karty dźwiękowej - zewnętrzej lub wewnętrznej. Złożyłem nowy komputer nastawiony na prace z dźwiękiem ( w samplitudzie oraz innych programach daw), oraz oczywiście na słuchanie muzyki i czasem gry. Sprzęt jaki będzie zasilała to sennheisery hd 380 pro oraz prawdopodobnie monitory behringera ms40 (te mam w planach kupić równo z kartą, nadal się zastanawiam czy będą dobrym wyborem, ciągle przeglądam tematy na Waszym forum).

Czy moglibyście mi podpowiedzieć jaką karte wybrać? Nie wiem za bardzo ile musze wydać, aby wyciągnąć co się da ze sprzętu którym będę dysponował. Chciałbym się zamknąć w kwocie 500zł, ale jeśli róźnica w jakości będzie znacząca dołożę więcej, max. do 1000zł. Muzyka jakiej słucham jest długim tematem - klasyka, jazz, dużo elektroniki (mr. Oizo - dużo mięsistego bassu), rock (Pink Floyd), czasem metal i wiele innych w mniejszych dawkach.

Pozdrawiam.

O, to mnie zaskoczyłeś :). Czy moglibyście mi doradzić, czy te monitory są odpowiednie do w/w zastosowań?Jeżeli się okaże, że nie potrzebuje karty graficznej (lub daca), będę mógł wydać więcej na głośniki.

no w tym przedziale cenowym wg mnie nie jest to zły wybór, aczkolwiek wiadomo wszystko zależy od kasy jaką masz, czy będziesz również nagrywał, bo wtedy dac nie wystarczy tylko interfejs audio byłby lepszym wyborem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.