Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Ampli do Roth Oli w stereo - pozniej rozbudowa

yaro1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Słuchałem Roth Oli 30 i 40. Bardzo przypadły mi do gustu.

Niestety sprzedawca ściemniał mnie w zakresie Ampli i sugerował głównie Yamahe 673 (na nim był odsłuch) nie podając rzeczowych argumentów. Wyczytałem kilka opinii, że te kolumny dobrze grają w stereo z Denon szczególnie w przypadku "muzyki elektronicznej" (nie stricte instrumentalnej). Dlatego pod uwagę biorę Denon 1713. Niestety nie mam możliwości odsłuchu takiego zestawu. Który Ampli wg was lepiej zagra w stereo?

Audio ma być w salonie 22 mkw, dość zabudowanym w bloku (narożnik i stolik, duży stół z krzesłami, jedna ściana zabudowana w całości lekkimi meblami).

Z tego względu raczej wybór padł na mniejsze Oli 30 aby nie zagracić pokoju (żona). W przyszłości (raczej rok, dwa) zamierzam rozbudować stopniowo ten zestaw do 5.0. lub 5.1.

Muzyka (40%) raczej elektroniczna (house, trance, chillout, muzyka filmowa, dubstep, pop w kierunku na R&B). Reszta to na co dzień do oglądania TV (30%) oraz PS3 (30%).

I ostatnie pytanie.... czy w tych warunkach Oli 30 będą zdecydowanie za słabe? Sprzedawca zapewniał mnie że wystarczą dla w/w potrzeb.

Jeśli wybrałeś Oli 30, nie będę już Ci mieszał w kwestii kolumn. Co do mocy w Twoim pomieszczeniu wystarczą, jedynie przy projekcjach kinowych musisz pomyśleć (ewentualnie w przyszłości) nad dobrym subwooferem.

Rzeczywiście z Roth do Twojej muzyki bardziej polecam sprzęt Denon, zobacz teraz na cenę AVR-2113 która bardzo zbliżyła się do poprzedniej AVR-1713, będzie to najlepszy zakup w tej cenie.

Zapraszam jeśli masz taką możliwość na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

22m kw i OLi 30 to już mocno na styk. Jeśli lubisz słuchać ciszej mądrzej byłoby wziąć OLi 40. co do amplitunerów, to Yamaha i Onkyo to lepszy wybór niż Denon. Jeśli lubisz cieplejsze brzmienie tylko i wyłącznie Harman. Jeśli szukasz brzmienia uniwersalnego musisz się szarpnąć na NADa.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Witaj,

biorąc pod uwagę wykorzystanie sprzętu, muzykę oraz wielkość pomieszczenia skłaniałbym się do Oli 30. Muszę zgodzić się z Q21, że najlepszym wyborem będzie wspomniany wyżej Denon AVR-2113.

Pozdrawiam,

Michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.