Skocz do zawartości
IGNORED

zmieniłem kode na kef'a

djc

Rekomendowane odpowiedzi

Jak pisałem w temacie 9623 tak też zrobiłem :) Zamieniem moje 6 KOD av702 + sw 1000 na pare KEF Q5 i powiem że jestem zaskoczony różnicą. Poprostu rewelacja. Pierwsze co mi rzuciło się w oczy - a raczej w uszy ;) to to że potrzebują mniejszej mocy żeby zagrać poprawinie. Ogólnie dzwięk jest bardziej szczegułowy i nawet bas gra hehe (czego nie dało się powiedzieć ew AV702F). Jednym słowem polecam. No to teraz zbieram na Q1 na tyły :)

https://www.audiostereo.pl/topic/9889-zmieni%C5%82em-kode-na-kefa/

KEF wypuscil niedawno monitorek "compact", więc może to byś rozważył na tyły.

Napisz parę uwag na temat Yamaha+KEF (jak nie chcesz to to na priva).

Jest bardzo ciekaw opinii gdyż moje B&W już mnie umęczyły serdecznie.

Słuchając rozumu....

jak ja lubię te uproszczenia... Co oznaczają te "japończyki". Bo jeśli chodzi o marantza 8000, którego używam ostatnio, to bynajmniej nie gra ostro. Z tego co wiem, również Yamahy z ostatniej serii nie można nazwać ostrymi. Ostrożnie z poradami, panowie.

>geertgen

Napisałem przeważnie, czytaj uważnie.

Marantza, jak również Rotela nie bardzo zaliczam do „japończyków”, które są niezbyt neutralne, albo/i na górze albo/i na dole, co na B&W mających zwykle szczegółową górę i twardy bas natychmiast wychodzi na wierzch. Męczący jest zarówno nadmiar wysokich jak i basu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.