Skocz do zawartości
IGNORED

Prosze o pomoc w dokonaniu wyboru klocków do kina domowego

Grzegorz Woś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam ambitny plan poskładać kino domowe z zestawu stereo. Mam na oku wzmacniacz Marantz 1050, do tego Tuner Marantz 2110. Komplet głośników to przody Infinity Sm 82, Sourround Infinity Sm 65, tyły Infinity Sm 155, central Infinity Sm Video. Jako Sub jeszcze szukam, ale coś na pewno infinity/jbl. Moj dylemat zaczyna się przy doborze do tego odtwarzacza oraz procesora DSP. Może ktoś polecic coś zasługującego na ten wzmacniacz? Chciałbym żeby było to kino na wysokim poziomie rzecz jasna. A może moje myslenie całkowicie jest błędne? Prosze o poradę

Procesor DSP ok, ale do czego podepniesz centralny i tyły aby grały ?

Trudno będzie zrobić kino w oparciu o sam wzmacniacz stereo. Ten możesz wykorzystać co najwyżej do zasilenia frontów.

Skoro masz już kolumny to pomyśl o procesorze + 5/7 kanałowej końcówce mocy (z tańszych np AMC miało coś w ofercie z tego co pamiętam). Subwoofer dopełni kinowy efekt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.