Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt Audioquest Copperhead - jak to brzmi i z czym?

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie, jakie brzmienie daje ten kabelek? Jasne, zmatowione lekko, moze z duza iloscia basu? Chce kupic interkonekt do NAD 320 i zastanawiam sie nad charakterystyka jego brzmienia... Jak brzmi w zestawieniu z Van Den Hul The bay?

Hm... Zapytam ponownie - zna ktos kabel Audioquest Copperhead? Z tego, co wiem - jest na miedzi. Czy kabelek VDH (hybrydowy) rzeczywiscie bedzie lepszym (gorszym?) rozwiazaniem? Slyszalem, ze miedz pogarsza pasmo, obcina gore, robi balagan w zakresie basu... Co o tym sadzicie? Czy jest mozliwe, ze Audioquest Copperhead bedzie mial brzmienie porownywalne z nieco tylko drozszym VDH The First The Bay ?

słuchałem jednego i drugiego, a kupiłem właśnie AQ. dlaczego? bo był trochę lepszy, bardziej szczegółowy. używam w zestawieniu NADC340+C541. kupuj w ciemno. jesli możesz kupic w Top Hi-Fi, to zapytaj o Copperheada "robionego" na miejscu. chłopaki tną interkonekt ze szpuli i dodają troche inne niż oryginalne wtyki. całość jest bardzo solidna, jest to ten sam Coperhead a kosztował mnie 150 zł zamiast 280

No wlasnie, mam juz AQuesta i VanDenHula na testy... Okazuje sie, ze VDH pokazuje wiecej gory i gra jakby zdecydowanie jasniej... AQ jest przy nim "zamulony" i mocno eksponuje bas, podbijajac jednoczesnie srodek. Mam wrazenie, ze VDH gra bardziej subtelnie (hybryda), slychac najdrobniejszy detal. W przypadku AQ (jest to zrobiony kabel, nie oryginalny, ale konfekcjonowany) dzwiek jest jak niemal ze zwyklego kabla miedziowego!!! Co jest?

Wlasnie dziwna sprawa - zestaw mam przecietny, ze hoho... To Eltax Liberty 5+ oraz Yamaha RX-V396 + kabel Yamo Flat. Po zaaplikowaniu AQuesta w miejsce VDH nie slysze dzwieku... jak by to powiedziec... hm... wiem - nie slysze charakterystycznego wrazenia "powietrza" pomieszczenia w ktorym realizowano nagranie. Sluchajac niektorych plyt wieczorami, przy absolutnej ciszy na VDH potrafilem sie czasami "wystraszyc", a przynajmniej zdziwic slyszac niektore dzwieki takie jak oddech gdzies na sali, przestrzen i dochodzace z oddali szumy nie usuniete w trakcie realizacji (jakies stukniecia gluche w oddali, itp.). Ogolnie kabel AQ filtruje mi niektore czestotliwosci, niektore splaszcza, niektore zmienia lekko. Sluchalem wielu plyt, wrazenie powtarza sie (od 3 dni testuje). Nie wiem czy sie myle, ale rowniez AQ pozbawia dzwiek tej barwy, ktora podswiadomie wplywa na sluchajacego, ktory stwierdzic moze "doskonale nagranie, wspaniala muzyka", czyli zabija potocznie mowiac "miodnosc" sluchania... Aha, w zasadzie laicy, ktorym prezentuje brzmienie obu kabli nie sa w stanie wskazac na roznice. Ja poprosilem zone o przeprowadzenie tzw. "slepych testow", naprzemiennie zmieniala kable - zawsze wskazywalem VDH bezblednie. Czy wiec VDH The First The Bay C5 jest rzeczywiscie tak rewelacyjny, skoro AQ jest wrecz opiewany?

Gość andrea29 ->Krzysztof

(Konto usunięte)

Nie przejmuj się - zostaw lepszy lub... pogódź to trzecim, jak ja zrobiłem. Ważne, że wiesz, co ci się podoba i co wolisz. /Miałem taki sam problem, jak postawiłem przez 3 dni i po tygodniu jeszcze raz Eltaxy liberty 5+ vs. Avance Omega 503. Nie miałem wątpliwości żadnych, które wolę. (Żona też wskazywała jednoznacznie.) Byłem młodszy i myślałem, że z moim słuchem coś nie tak, wszak standardowo w ... polecano inne zestawienie...?

Ufaj swoim uszom i wybierz, co Ci się lepiej podoba i co jest lepsze. Jak piszesz, że tak jest, to tak jest. Pozdrawiam.