Skocz do zawartości
IGNORED

Ortofon Concorde jaka igła do 150zl

laxx79

Rekomendowane odpowiedzi

Do Concorde .tylko od concorde. To wkładka DJ. (pazur) i mimo podobieństw do innych ortofonów nie pasują dowolne.

Nie sądzę aby było wykonanie chociaż eliptyczne W DJ-stwie liczy się pewność prowadzenia w rowku. a nie walory trwałosci płyt.Diso remixy mają żywotność kilkunastu imprez potem trafiają w kąt lub do PL , bo moda się zmienia.

Podobnie jest z wkładkami ortofona seri PRO. Minimalna różnica w wymiarach obsady igły uniemożliwia pdmianę na np OM /5/10/...

Możesz zafundowac model igły z NightClube

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak chcesz szanowac plyty to raczej tak - pozbyc się .

Druga korzyść z tego ,to tej wkładki nie ustawisz precyzyjnie ,Dedykowana jest do ramion DJ. Natomiast wkładki pod montaż 1/2 " i headshele dają już taką możliwość.Pytanie jaki gramofon(ramię )?

M44 -7 i AT to dwa skrajne typy brzmienia

Roznica choć by z poziomu U wyj 9,5mV shure i ok 4mV AT

Jak lubisz mocno dynamicznie bez mikro-makro- ogólnie :)

to właśnie w DJ stylu jest 44,

Jak ma być lekko , czasem finezyjnie z detalami choć nie najwyższych lotów to AT

Proponuję Shure M44G znacznie mniejszy nacisk od 0,75 do 1,5g dobrze dobrane napięcie wyjściowe 6,2 mV

Miałem ją dość długo po Ortofonie OM 10 wspominam ją bardzo dobrze na pewno warta swojej ceny. Do słuchania muzyki elektronicznej jak znalazł, słuchałem na niej Jarre, Kitaro czy Andreas Vollenweider dała rade zagrać Pink Floyd. Według mnie warto wydać 215 zeta.

Pamiętajcie ze szanuje płyty :) Wydaje te 150zl za singiel i chciałbym na lata mieć czarnule. Chyba skusze sie na tego shura bo mogę mieć go z przesyłka za 185zl. Ale może się jeszcze ktoś wypowie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.