Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Dream 32 z Audi Show do stereo

Grzegorz Jóźwiak

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jemu chodziło o nowy system za 4.5 tysia...

I bardzo dobrze, że dzięki takim firmom jak DA sprzęt Hi-Fi jest dostępny dla większej grupy miłośników dobrego brzmienia.

Wygląda świetnie - gdyby jeszcze kosztował mniej

Ale w takim razie wolę wydać nieco więcej i nie męczyć się dźwiękiem

kolumny o których pisałeś znalazłam niedaleko siebie w Gnieźnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A czy udałoby się z rzeczy na allegro poszukać zestaw, który dobrze zabrzmi w cenie około 2 tys (ale całość niestety wzmacniacz + kolumny - o nowym w takim razie raczej nie marzę)

I bardzo dobrze, że dzięki takim firmom jak DA sprzęt Hi-Fi jest dostępny dla większej grupy miłośników dobrego brzmienia.

Nalewasz się czy na poważnie ???

ten DA budzi dość skrajne odczucia i sam nie wiem co myśleć

Wzmacniacz w sumie nie budzi specjalnie zaufania ale przecież za 500 600 zł są nad'y i rotele

Ukryta Zawartość

Tak od kołyski to robię. Kolego nie kolumny lecz cały system za 4500zł Czytaj logicznie ze zrozumieniem. A co do Pioneera 9800 to były o wiele lepsze konstrukcje tylko, że w innym przedziale cenowym nie osiągalnym dla zwykłego audiofila. Nie gra cena ani marka tylko umiejętność dobrania elementów. I nawet świetne kolumny mogą lipnie zagrać pod źle dobraną resztą. A co dla Ciebie gra dobrze? jeśli M33 i Tannoy m2 to może, w tym przypadku źle znaczy dobrze czyli wszystko co dla Ciebie gra źle dla reszty zagra rewelacyjnie.

Przecież u nas ceny sprzętu audio w stosunku do cen innych dóbr konsumpcyjnych i zarobków są chore - myślę, że więcej tanich (a dobrych firm) może to trochę zmienić.

RADUL, możliwe - choć nie sprecyzował :) Ja tam wolę używanego Marantza i ProAc za 4,5 tyś niż nowy komplet Dragon audio, który jako używany będzie wart 10% pierwotnej ceny (już pomijając kwestie brzmieniowe). A co z prawdziwym chińskim hi-fi? Yaqin, MingDa - im to trzeba chyba budować świątynie i pomniki

Grzegorzu, jeśli masz blisko to się przejedź i posłuchaj - ja wiem jak grają TDL RTL2 (o nich wspominałem, mniejszy model), wiem też jak grają po modyfikacji (choć dokładnie nie wiem jakiej) i to jest bardzo przyzwoity poziom, o ile komuś odpowiada brytyjskie granie (w tej cenie oczywiście)

Markus77, używany PM-17 można kupić za mniej niż 2000 zł, a wspomniane kolumny poniżej 2500 zł. Tobie z kolei przydała by się lekcja czytania ze zrozumieniem - napisałem że M33i grają lepiej niż DA Sun3, a gdzie pisałem że grają dobrze w skali bezwzględnej? I proszę pokaż mi tą resztę, według której DA gra rewelacyjnie - bo jak na razie jesteś nią ty, i twój klon :)

Widzę że u ciebie z czytaniem to w ogóle jest kiepsko, ja słuchałem na tych kolumnach audiobookow - podpięliśmy je jednak obok DA Sun 3 do dwóch różnych wzmacniaczy, co zakończyło się tym że kolumny Mission zostały u niego a DA stoją w salonie dla ozdoby. Jaki z tego wniosek? Taki, że kolumny które dla mnie grają na tyle przeciętnie (choć akceptowalnie) zagrały lepiej niż wychwalane pod niebiosa Dragon Audio... Tadda! Trudno zrozumieć? Raczej nie, trudniej zaakceptować

Przecież u nas ceny sprzętu audio w stosunku do cen innych dóbr konsumpcyjnych i zarobków są chore - myślę, że więcej tanich (a dobrych firm) może to trochę zmienić.

Patrząc na początkowy rabat jaki można dostać od niektórych firm w wysokości 60% to już wiesz jak robią się takie ceny a jaka jest faktyczna jakość tych sprzętów.

Markus77, używany PM-17 można kupić za mniej niż 2000 zł, a wspomniane kolumny poniżej 2500 zł. Tobie z kolei przydała by się lekcja czytania ze zrozumieniem - napisałem że M33i grają lepiej niż DA Sun3

Kolego NOWY w cenie 4,5tyś. Nie rozumiesz? i nie pisz mi już że te M33i grają lepiej bo nie wiesz o czym piszesz. Uwierz mi na słowo, że źle coś podłączyłeś lub coś było w tym systemie zrypane i to mocno.

tanich (a dobrych firm) może to trochę zmienić.

Tylko które to ? :D

ty, i twój klon :)

Coś jest na rzeczy !! :D ... a tak podejrzewałem :D:D:D ("kolego to... kolego tamto...")

Kolego NOWY w cenie 4,5tyś. Nie rozumiesz? i nie pisz mi już że te M33i grają lepiej bo nie wiesz o czym piszesz. Uwierz mi na słowo, że źle coś podłączyłeś lub coś było w tym systemie zrypane i to mocno.

Ależ teraz rozumiem - mimo że napisałeś "system za 4,5 tyś" bez sprecyzowania jego stanu :)

Tak, grają lepiej (co przyznał także sam właściciel DA) - ale złej baletnicy przeszkadza rąbek w spódnicy, to na pewno wina kabli!

Wracając do tematu -

1. czy ktoś z innych forumowiczów słuchał omawianych DA 32 na Audio Show i może się wypowiedzieć ?

2. Czy w cenie do 2 tys da się kupić sensowny zestaw stereo (lub za amplitunerem ) (wyłączając póki co DA) fajnie brzmiący do salonu 25 m2

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />2. Czy w cenie do 2 tys da się kupić sensowny zestaw stereo (lub za amplitunerem ) (wyłączając póki co DA) fajnie brzmiący do salonu 25 m2 <br />

Do 2tyś za nowe,co byś nie kupił będzie grało podobnie,czy będzie grało sensownie?

wszystko zależy od twoich wymagań,a przede wszystkim osłuchania.

Tak na szybko znalezione,do porównania cenowo z DA.

http://allegro.pl/zestaw-stereo-amc-306d-taga-tav-506f-v-3-bez-cd-i2897599381.html

Panie "Markus77" tego typu agresywny, arogancki marketing marki którą Pan handluje w obecnych czasach gdzie chyba już każdy sparzył się chińszczyzną, jest denerwujący. Handlujcie sobie czym chcecie, największym chińskim gównem, wszytko jest ok dopóki nie wciskacie na chama ludziom z wszech-stron kitów jaki to nie jest Hi-End. Zwykła chińska masówka na wzór voice Kraft, gdzie kolumna ma tylko wyglądać a jak zagra to już przypadek bo chińczyka przy projektowaniu to niewiele interesuje. W swojej cenie nie są to koniecznie najgorsze kolumny, lub jedne z najgorszych, może i są w miarę średnie, ale to żaden komplement ponieważ smutna prawda jest taka że obecnie na rynku większość tak zwanych renomowanych marek to chińskie dziadostwo które ma tylko wyglądać.

Szczyt bezczelności opisywać np. produkowane w Polsce kolumny Maestro II 180 jako totalne dziadostwo w porównaniu z tą chińszczyzną, można stwierdzić że Maestro II 180 nie są uniwersalnymi kolumnami, kiepskimi w swojej cenie do Rocka ale to jedna z najlepszych konstrukcji do muzyki instrumentalnej. Obecnie byle kto z kilkoma złotymi może importować chińszczyznę i nazywać ją Hi-Endem mamy na tyle smutne czasy bezwzględnych, niewychowanych handlowców że pierwszy lepszy który zacznie importować jakiś badziew z Chin nie ma skrupułów mieszać z błotem wszystkiego dookoła byle tylko zarobić.

Gdzie były te wasze kolumny do tej pory sporo to taki hit nad hitami?

Jakim cudem Chińczyk który wam to produkuje doszedł to takiej perfekcji przy każdym modelu który się pojawił niemal w jednym czasie, gdzie prawdziwi, utalentowani konstruktorzy poświęcają miesiące lub lata na doszlifowanie jednego projektu?

Jakim cudem ma to zagrać na najtańszych powszechnych chińskich przetwornikach?

Dlaczego ta renomowana Hi-Endowa marka produkuje między innymi tego typu badziewia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) od razu zaznaczam że może w swojej cenie nie jest to najgorsze, ale to jest właśnie tania chińszczyzna?

"Grzegorz Jóźwiak" jak dobrze poszukasz na madeinchina.com, alibaba.com lub czymś podobnym to znajdziesz wiele więcej tego typu Hi-Endu. A jeśli naprawdę chcesz wybrać możliwie jak najlepsze kolumny dla siebie to nie ma innej drogi jak odsłuchy i porównania, najlepiej w jednym punkcie sprzedaży odsłuchać i porównać w tych samych warunkach wiele zestawów. Prawda jest taka że nie najlepszych i najgorszych kolumn bo wiele zależy od gustów i upodobań, jeden powie że tannoy mercury m2 to bardzo dobre kolumny, a drugi że to dziadostwo przy chińskim wytworze który on kupił i to wcale nie oznacza że kłamie i tak nie myśli. Znam bardzo dobry przykład bardzo ładnych kabli głośnikowych których nie ma już na rynku, oczywiście made in china, miały sporo pochlebnych opinii no i kosztowały nieco ponad 500zł, dystrybutor zachwalał w niebiosa jaką to przestrzeń dodają, klienci dziękowali za nie jak za dar z niebios, dopóki któremuś klientowi nie odpadła wtyczka i cham nie zwrócił uwagi że w środku pod piękną izolacją jest CCA-OFC, oczywiście było trochę smrodku i kabelki znikły z rynku jak najszybciej, bo mało komfortowe jest dowiedzieć się że zapłaciło się 600zł za ładną izolację w którym jest drut o wartości 10zł.

Ukryta Zawartość

...A pod pięciogwiazdkowym toroidem, audiofilski ołowiany bloczek :) Nic dodać nic ująć, kpina z klienta

Do 2.000 zł nie ma sensu pakować się w sprzęt nowy, chyba że na jakiejś wyprzedaży. Jeśli cenisz sobie jakość dźwięku ponad niewielki komfort psychiczny - że na sprzęt masz gwarancję, to nie pakuj się w nówki. Omijaj jednak handlarzy używkami, albo przynajmniej upewnij się że wzmacniacz nie był grzebany, ani nie jest popowodziowy...

Tutaj 320BEE w bardzo fajnej cenie, tylko warto najpierw poprosić o zdjęcia

Ukryta Zawartość

KEF IQ50

Ukryta Zawartość

Całość trochę ponad budżet, chociaż kto wie - może się uda trochę ponegocjować. Według mnie doskonały zestaw na początek i plus, że nie są to staruszki pamiętające Gierka, sprzęt kilkuletni. KEF świetnie się uzupełnia z NADem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panie "Rambok2" ja niczego nie sprzedaje tylko irytuje mnie koleś, który po pierwsze nie był na Audio Show i nie słuchał tego zestawu co był tam wystawiany, po drugie nie ma osobiście kolumn tej firmy i tego modelu w domu a wypowiada się na temat jak co gra po fotkach i w stylu a Tata Marcina powiedział. Kolejna sprawa to takim podejściem do sprawy przekreśla Pan mniej zamożnych, którzy nie mają zamiaru wydać 10tyś bo nigdy nie będą chcieli tyle wydać. Biorąc pod uwagę 2tyś zł klienta oraz fakt, że na AudioShow te kolumny za całe 999zł zaszokowały ogromną ilość odwiedzających to chyba sam Byś kolego RAMBOK2 się zirytował, że ktoś kto nie był i nie słyszał udowadnia Ci, że coś nie gra jak gra i to rewelacyjnie. Podajesz link do wzmacniacza wiedząc, że w tej cenie jest to rewelacyjna oferta co sam potwierdzasz. A więc o co Ci chodzi?

CCA-OFC, oczywiście było trochę smrodku i kabelki znikły z rynku jak najszybciej, bo mało komfortowe jest dowiedzieć się że zapłaciło się 600zł za ładną izolację w którym jest drut o wartości 10zł.

A wiesz kolego jak można się zdziwić jak kupuje się kolumny za 2,5tyś a w środku zwrotnica to dwie cewki i dwa kondensatory przymocowane na klej z pistoletu do tylnego gniazda. Przewody o średnicy 0,75mm2 o jakości kabla telefonicznego, który został pięknie zarobiony w przyrdzewiałą wsuwkę. Wszystko ubrane w rewelacyjnie wykonaną markową obudowę. I tylko obudowa okazała się fajna. Do tego firma się przyłożyła bo do dźwięku na pewno nie, ale zawsze lepiej niż plastikowe kino domowe. Tylko po co wydawać 2,5tyś? Za sam wygląd? Taniej wyjdzie ładny wazon.

Wracając do tematu -

1. czy ktoś z innych forumowiczów słuchał omawianych DA 32 na Audio Show i może się wypowiedzieć ?

2. Czy w cenie do 2 tys da się kupić sensowny zestaw stereo (lub za amplitunerem ) (wyłączając póki co DA) fajnie brzmiący do salonu 25 m2

Parę wątków dalej koleś chętnie sprzeda JBL ES80 + jakiś tam wzmacniacz. Też mu doradzili tacy co nie byli i nigdy nie słyszeli a wiedzą, że gra. Jest bardzo zadowolony z brzmienia dlatego sprzedaje. A tak zamiast tak zakładać te wątki nie lepiej podjechać i posłuchać lub zamówić kolumny na odsłuchy? I nie bić bezsensu piany.

Jak mógłbym posiadać kolumny których brzmienie jest dla mnie żenujące? To wbrew jakiejkolwiek logice. Wypowiadam się biorąc pod uwagę własne doświadczenia, a nie relacje innych osób. Chociaż w przypadku "wzmacniacza" spod znaku DA to wystarczą same zdjęcia... ołowiany hajend i pięciogwiazdkowy toroid! Ciekawe ile kilogramów ołowiu jest w każdej z tych paździerzowych kolumn. Czemu tak bardzo irytują cię negatywne opinie na temat tej pseudofirmy? Te produkty to skrajny przypadek kpiny klienta. Gdzie są opinie tych jakże zszokowanych słuchaczy z Audioshow, no pytam? Widzisz aby w tym wątku ktokolwiek bronił tego sprzętu, bo ja nie bardzo.

Wypowiadam się o kolumnach Sun3, które miałem wątpliwą przyjemność słuchać i porównywać z innymi, na dwóch różnych wzmacniaczach. To wystarczy. Nie potrafisz zaakceptować negatywnej opinii? To musisz mieć w tym jakiś interes, albo sam je posiadasz i trudno ci przyjąć do wiadomości że dla kogoś innego to totalne guano

Rewelacyjna oferta, wzmacniacz 5.1 za 330 zł!

Nic tylko brać, najlepiej od razu 10 sztuk, połączyć je szeregowo i już mamy McIntosha

Idź sobie na bazar, tam też masz same "rewelacyjne oferty w tej cenie"

big.378379.C5AE7F0A-B8DB-40D3-9383-7A1CD0995A9C.jpg

Jak mógłbym posiadać kolumny których brzmienie jest dla mnie żenujące?

Ładne masz kapcie szkoda, że nie było Męskich. Pewnie tak wygodne jak przecudownie grają Twoje Angielskie Markowe wspaniałe kolumny, które są denne jak pogoda w Anglii i ładne jak Angielki!

Tych klapków to chyba sam się przypadkiem nawąchałeś :)

W tej cenie Polecam Ci bardzo Dragonaudio King 14.

Nie wiem kolego czy byłeś na Audio Show. Przemyśl ten zestaw tylko CD zamień na DVD. Będziesz miał rewelacyjną jakość przy stereo jak i filmie.

Ukryta Zawartość

Proponuje ten zestaw. Zagra rewelacyjnie w 15m2. Zamiast CD jeśli źródłem ma być komputer proponuję dokupić sobie wzmacniacz słuchawkowy z tej samej serii. Przy tym zestawie nie będzie potrzebny subwoofer.

Ten zestaw na Audio Show grał w podobnej wielkości pokoju.

Ukryta Zawartość

Kolego polecam Ci ten model :

Ukryta Zawartość

Poczytaj więcej. Zapłacisz tysiaka i będziesz miał dźwięk jak z kolumn za o wiele więcej kasy. Poszukaj wpisów ludzi co byli na Audio Show i słyszeli te kolumny.

Ja proponuję Ci zestaw Dragonaudio + Dynavox. [...]

Ukryta Zawartość

PS. Obecnie mam kolumny polskiej konstrukcji, wykonane przez człowieka z dużym doświadczeniem, doskonale przemyślane i zbudowane bez jakichkolwiek oszczędności na komponentach. Jeden przetwornik jest wart więcej niż wszystkie 12 w tych twoich cudownych DA.

Jeśli chodzi o moje angielskie kolumny, które są według ciebie denne - mówisz o Audio Physic Yara II?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O przepraszamy PANA! Audio Physic no to szacun. I co to ma wspólnego? Doradziłem parę razy to co gra bo to słyszałem na Audio. Nie trzeba daleko szukać osób, które skrytykują i te Twoje kolumny. A co do King 10 to podaj im grabę też są produkowane na głośnikach Wavecor tak jak niektóre Audio Physic. Tylko jest różnica taka, że gdyby te kolumny wyprodukował Audio Physic to były by rewelacyjne, wspaniałe, doskonałe, a tak są tylko DA czyli tanie CHIŃSKIE. I nie ma już ochoty z Tobą dyskutować bo i tak dla Ciebie zagra marka a nie dźwięk. A tak na marginesie te Kefy co poleciłeś do 25m2 z 13cm basem to stanowczo za mało. Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku z krystaliczną muzyką z Audio Physic.

Sęk w tym że Dragon Audio to tylko pozory, inne firmy nawet z niskiej półki (ale cenione) nie musza pchać do swojego wnętrza ołowianych bloczków i ani naklejek z gwiazdkami i napisem HI-END aby zdobyć klientów, bo wystarczy samo brzmienie. A wmawianie klientowi, że dany sprzęt to prawie hi-end, że wzmacniacz jest najwyższej klasy to jawna kpina z ludzkiego intelektu i robienie z kogoś debila. To jest marketing na poziomie TV Mango albo specjalistów którzy stojąc na taborecie prezentują najnowszy model żelazka na bazarze, obok kartofli.

Są chińskie firmy które zdobyły uznanie mimo że są chińskie, a taki Dragon Audio musi udawać że chiński nie jest bo swoim klientom oferuje guano i trochę ołowiu przy okazji.

Jeśli pokój będzie normalnie umeblowany to iQ50 sobie doskonale poradzą.

Vcore

Piękny zestaw i zonie do gustu przypadł :)

Dzięki

Tak Panie Grzegorzu niech Pan kupi te Kefy do pomieszczenia 25m2 zagrają rewelacyjnie pod warunkiem, że uwielbia Pan kolędy. Tylko szkoda, że już po Świętach ale lada moment sylwester i po nim wykręcisz po jednym głośniku i będziesz miał najładniejsze karmniki w okolicy. Jeden daj dziecku do szkoły to dostanie z "ZTP" 6 za audiofilski domek dla ptaszków.

Jeśli pokój będzie normalnie umeblowany to iQ50 sobie doskonale poradzą.

Potem się dowiesz, że pokój masz niestety nie normalnie umeblowany dlatego gra słabo.

Przeczytajcie dokładnie cały ten wątek a zobaczycie, że koleś od pierwszego wpisu wciska Panu Grzegorzowi swoje zaległości garażowe. Inne jest beeeee to co On piszę jest rewelacja.

Na miejscu dystrybutora DA zgłosił bym sprawę do moderatora za takie oszczerstwa.

Ostatnio podobne metody stosowało parę kolesi na innym forum. Zostali z tego forum usunięci.

Myśląc Twoimi kategoriami to te Twoje wspaniałe Audio Physic to Chiński szmelc bo ma głośnik z boku a co ma głośnik z boku to szmelc.

Miałem w domu:

Amplituner DENON DRA 435r + Canton Quinto - tego słuchałem przez 15 lat i było ok :)

Potem nabyłem Mantę V7 lampowiec - wow - dźwięk przybliżył się i niemal dotykał uszu choć nieco płaski był - (bo porównałem z - ROKASN Caspian + Usher s520 ) on zjadał całą resztę na śniadanie przestrzenią dźwiękową i jakością brzmienia (brakowało mi tylko nieco basu - oczywiście nie z winy wzmacniacza) ten ostatni z chęcią bym zostawił - miałem go na testach - ale nie stać mnie było na niego :(

Zakupiłem ostatnio do salonu Kino Domowe BDS 770 Harmana K i po tygodniu sprzedałem :( - w kinie ok - w muzyce średnio - nie tego szukałem

Słucham muzyki w klimacie Norah Jones

W znajomych

zachwyciłem się zestawem ONKYO + jakieś starsze Paradigm 7 - O ! taki bas to bym sobie życzył ! :)

U innego znajomego Magnaty 653 grają wyśmienicie ze wzmacniaczem Marantza i ma także ELAC z głośnikiem wstęgowym - bezpośrednie porównanie tych obu dla mnie w szczegółowości na korzyść Magnata !!!

ELAC to bardzo poprawne brzmienie niemal przeźroczyste (może taka specyfika tych kolumn) - oba zestawy ze wzmacniaczem MARANTZ w klasie A - wysoki model

W sklepach

Dali Zensor 5 - ale już sprzedawcy mówią, że to nie te Dali co kiedyś

Po krótce takie moje doświadczenia dzwiękowe

No i te które mi polecił vcore - KEF IQ50 - pięknie wyglądają, ponoć pięknie grają w moim gatunku muzyki

- dokupię fajny SUB - i będzie pięknie w muzyce i filmie - tak pomyślałem

niestety KEF-y już sprzedane - NAD także :(

Tutaj 320BEE w bardzo fajnej cenie, tylko warto najpierw poprosić o zdjęcia

Ukryta Zawartość

KEF IQ50

Ukryta Zawartość

Szukam więc w miarę taniego zestawu do salonu telewizyjnego (25 m2) najchętniej z podłogówkami na którym mógłbym słuchać muzyki poprzez strumieniowy odtwarzacz a czasem obejrzeć film

Dlatego wypatrzyłem ten zestaw z Audio Show - Dragon Audio 32 - bo pomyślałem, że rzeczywiście może to ładnie gra - ale okazuje się, że opinie o nich to prawdopodobnie w 99 % marketing sprzedawców :( Choć oczywiście nie chcę wyciągać pochopnych wniosków - może rzeczywiście grają dobrze - za 1000 zł wystarczy że będę przyzwoite

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />No i te które mi polecił vcore - KEF IQ50 - pięknie wyglądają, ponoć pięknie grają w moim gatunku muzyki<br />

I owszem,jaki masz problem,Kefy się nie sprzedały,była cena kup teraz,i cena minimum,chyba 1199zł,pisz E-mail do gościa,zaoferuj 1100zł i po sprawie.

Nady można trafić niedrogo,nawet wyższe modele.

Daj sobie spokój z DA bo będziesz miał problem ze zbyciem!

Nie nie - już pisałem do niego - sprzedał nieco poniżej kup teraz (chyba około 1500)

A jakie to wyższe modele ( a może są jakieś amplitunery 5,1) dobrze brzmiące w stereo - czy wzmacniacz zawsze będzie lepszy ?

czy wzmacniacz zawsze będzie lepszy ?

Nie zawsze, ale bardzo często.

Ostatnio byłem z kumplem na odsłuchach Rotela RSX-1055. Porównywaliśmy z jego CA 540. Rotel sporo lepiej grał ale nie deklasował oczywiście. Tylko jak spojrzysz w cenniki to zgadza się. Wielokanałowy Rotel 7000 zł, CA 540 5 razy taniej.

Sam mam Nad L73 do TV, czyli znowu kiedyś cennikowo 5000-6000 zł. Jak dla mnie gra na poziomie wzmaka uzywanego za ok. 800- 1000 zł, czyli całkiem dobrze.

Kilka ciekawostek na temat Dragon Audio :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DA DREAM 32

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DA DREAM 38

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DA POWER 1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DA DREAM 11

Ukryta Zawartość

Aj ta niemiecka jakość! A gdyby ktoś chciał takie rewelacyjne, "prawie hi-end" kolumny z własnym logo, to panowie z chin chętnie wykonają za ułamek ceny "dystrybutora" :)

Czemu Dragon Audio nie branduje swoim zacnym logo tego typu elitarnych produktów?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) przecież to idzie z jednej taśmy! Wyjdźcie na przeciwko wszystkim!

Sprzedają pod swoim logo kolumny które ma w ofercie producent mikserów... i to 3 razy taniej

Ale na pewno grają rewelacyjnie!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przcież z kilometra już widać że to typowe chińskie ścierwo pokroju VK ale niektórzy dalej się oszukują....

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

No to czar DA definitywnie prysł ... I dobrze

A taki kef ?

Ukryta Zawartość

Zawsze nowe i z gwarancją czy rzeczywiscie celowac w uzywki przy takich kwotach ?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.