Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z doborem kabli.

marcin_sokol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam w tej chwili creeka 4330, Marantza CD-53 i monitorki Tannoy M2 Shadow. Potrzebuje dopasować teraz do tego kable. Chciałbym połączyć:

- monitorki do creeka,

- CD do creeka,

- kompa do creeka,

- Przedwzmacniacz Unitry z gramofonem GS-430 'Bernard' do creeka.

Wiem, że kable ładnie potrafią doszlifować dźwięk. Chciałbym, zeby to mocno ciepłe brzmienie creek'a z tannoy'ami odrobinke ożywic, ale tak tylko delikatnie. Mam nie za duży fundusz a więc chciałbym to zrobić wmiare nie za dużym kosztem.

Prosze o pomoc w dopasowaniu kabelków.

https://www.audiostereo.pl/topic/9993-problem-z-doborem-kabli/

Ja chciałbym się dołączyć do tematu

Aktualnie rozglądam się za kablami:

- chciałem kupić kable Vivianco ale mają dopiero 1,5m (cinche)

- co myślicie o tych kablach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- i o tych

Ukryta Zawartość

- jeszcze w ZUBERze widziałem kable THOMSONa za 120 zł i za 70 zł (moge mieć je za pół ceny - warto ?)

- i jeszcze z ZUBERa kable "Profigold" za 55 zł 0,5m (bardzo podobne do tych na allegro)

Proszę o pomoc ;] Z góry dziękuję.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyglądają ładnie;-)))

Jak chcecie oglądać to kupujcie.

Jeżeli chcecie słuchać a w budżecie niekoniecznie wspaniale to polecam do interkonektów(cicnch, RCA) użyć mikrofonowych kabli Cordiala. Ja dzięki radom Papamka (chłopie co ja bym bez Ciebie począł;-)))) poszedłem w CMTOP222 czy cóś takiego - 9zl za metr do tego wtyki za 5zł i mam przyzwoity kabelek. z Cordiala można też zrobić głośnikowe - było coś na forum.

A teraz zdradzę wam wielką tajemnicę, chcecie wiedzieć dużo więcej - wystarczy wpisać tajny szyfr w wyszukiwarce.

Uwaga !!!!!

szyfr to CORDIAL

Luz. Ja słyszałem, ze do kabli głośnikowych to mozna uzyc najzwyklejszego kabla, byle by był na grubej żyle. Podobno znacznie poprawia sie jakość dźwieku. To prawda? Wie ktoś coś na ten temat?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.